Emily's kittens

Emily & Gio's kittens

30 oktober 2018

Loiz/Quest- Black smoke poes

Besproken

Lancy/Gaia-Brown Tabby poes (donkerste)

Besproken

Louize-Black smoke(donkerste) poes

Besproken

Leydi/Suus-Blue Tabby poes

Besproken

Libby/Zenia-Brown Tabby poes

Besproken

 

 

Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.

 

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kind 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn eind januari/begin februari 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

 

Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Dagboek......

 

16 januari: Weer een weekje dichterbij de verhuizing. Als alles gaat zoals het nu gaat dan kunnen ze weekend 2/3 februari worden opgehaald. Als er niks tussentijds gebeurd tenminste. Alles gaat z'n gangetje. Ze zijn allemaal heel gezellig. Willen graag aandacht. En als er eten wordt gebracht in de kooi, nou nou wat een druktemakers. Vooral Zenia gaat erg tekeer. En kan ook behoorlijk staan grommen bij het eten. Daar trekkken de andere niks van aan en eten gewoon door. Heeft weinig effect....haha. Verder is ze heel lief hoor. Maar er zit een kop op. Dat geldt voor allemaal trouwens. Als ze iets niet willen, vergeet het dan maar. Tegenstribbelen kunnen ze goed. Voor Loiz kwam ook een nieuwe naam. Ze wordt Quest genoemd. Nieuwe foto's van ze bij week 12.

 

8 januari: Nu alle kittens besproken zijn, is er rust in mijn hoofd. Altijd weer fijn dat ze allemaal naar goede huizen gaan. Afgelopen weekend was de een nog enthousiaster dan de ander. Echt superleuk. Dat doet mijn fokkerhart sneller kloppen. Het zijn ook zulke schatjes. Niet alleen om te zien, maar ook hun karakter is heel lief. Spinnen vrij snel, en komen graag een aaitje halen. Inmiddels zijn we aanbeland bij week 11. 10 weken oud. En de meeste tijd bij ons zit er dik op. Nog maar 3 weekjes en ze zijn weg. Poeh, moet er nog even niet aan denken. Want ze gaan zeker gemist worden. Nu nog even lekker genieten van die donderstenen. Nieuwe foto's van ze bij week 11.

 

5 januari: Een drukke middag achter de rug. Kittens helemaal uitgeteld van alle aandacht. Maar het was weer leuk. Alle 5 hebben ze weer veel aandacht gekregen. Ze zijn bewonderd, gefotografeerd, gefilmd en geknuffeld. De dametjes Loiz en Louize zijn beide nu ook gereserveerd. Helemaal leuk. Altijd fijn als ook die weer ergens verschrikkelijk gewenst zijn.

 

4 januari: Loiz en Louize zijn in optie gezet voor iemand die morgen naar ze komt kijken. Wie weet waar dat toe lijd. Na morgen weten we meer. Vanmiddag was het tijd voor hun eerste prikje. Dat ging allemnaal goed, en de dierenarts was dik tevreden over ze. Een mooi nestje. Dus de eerste APK zit er op. Nu hopen dat ze er niet al teveel last van hebben. Meestal valt de eerste enting wel mee. Dus we gaan er vanuit dat het goed gaat.

 

1 januari: Op deze allereerste dag van het nieuwe jaar zijn deze dametjes 9 weken oud. Komende vrijdag hebben we een afspraak staan bij de dierenarts voor hun eerste enting. Samen met Bowie en Bo van Ziggy. Dit doen we, zodat we niet week om week met ze te enten moeten. En ze 2x kort achter elkaar bloot worden gesteld aan virussen. Dit doen we nu dus in 1x. Want een week later gaan die van Ismea ook al voor hun enting. Hopelijk gaat het allemaal goed. Vorige album zaten weinig foto's in. Maar dat ga ik nu ruimschoots goedmaken. Want ik heb er toch veel gemaakt. Ik bleef maar klikken. Ze zijn ook zo leuk. Loiz en Louize zoeken nog steeds naar een goed huisje. Er hebben veel mensen gereageerd op hun beschikbaarheid. Maar er is nog niks concreets uitgekomen. Dus als jullie nog mensen weten voor deze mooie, lieve smokies. Stuur maar door. Anyway, alles gaat goed met ze. Ze lopen fijn tussen de andere poezen. Sommige zijn heel lief en leuk met ze. Maar er zijn ook poezen die ze niet zo leuk vinden, en te druk. Die delen dan gewoon een paar tikken uit. Daar kunnen ze van leren. Zo weten ze dat niet iedere poes te benaderen is. Verder is het dolle pret met z'n allen. Foto's bij week 10.

 

26 december: Op deze 2e kerstdag zijn we 1 dagje later dan gepland, vanwege de kerstvisite/drukte. Nu dan even tijd vrijgemaakt om de foto's te uploaden, en een verhaaltje te schrijven in hun dagboek. Het gaat uitstekend met deze schatjes. Hebben inmiddels nog meer speelkameraadjes gekregen. De kittens van Ismea lopen nu ook los bij hun. Een hele gezellige boel. Uitkijken waar je loopt is dan ook een vereiste. En dat valt niet mee met 12 ongeleide projectielen. Vooral als ze allemaal druk aan het spelen zijn. Maar dat gaat nog steeds goed. Ze vinden het prachtig. Af en toe komt er een nieuwsgierige volwassen poes even bij ze kijken. Sommige blazen en grommen naar de kleintjes. Andere vinden het alleen maar leuk en willen met ze spelen. Wacht maar tot straks het wandje er tussenuit gaat, dan breekt de hel los voor de oudere poezen.....haha. Nu al zin in. Eerst nog even veilig achter. Nog 1 weekje dan gaan ze geheel los, en mogen ze door de hele ruimte lopen. Benieuwd hoe dat gaat. Nieuwe foto's van ze bij week 9.

 

18 december: 7 weken oud. Sinds afgelopen zondag lopen ze over de vloer. Wel nog met een wandje ertussen. Zo kunnen ze langzaam wennen aan een wat grotere ruimte. Wat vonden ze het leuk. Wel nog erg spannend. En nog een beetje schrikkerig van alles. Maar ze vermaken zich prima. Een groot feest. Om een beetje in kerstsfeer te komen, heb ik geprobeert ze allemaal in de kerststyling op de foto te zetten. En dat viel soms niet mee, maar is wel uiteindelijk gelukt. Het ziet er weer erg schattig uit allemaal. Kijk maar snel bij week 8.

 

15 december: Inmiddels weet Suus ook het blikvoer te waarderen. Dus ze eet nu ook gezellig mee met de rest. En ze smikkelen heerlijk van al het lekkers. Dit weekend gaan we ze voor een tijdje los laten over de vloer. Eerst nog even met een wandje ertussen. Zodat ze geleidelijk aan kunnen wennen aan meer ruimte. Zullen ze wel weer spannend vinden. Maar ze zullen er vast erg van genieten. Het is vaak meer wennen voor de mama's dan voor de kittens. We zullen zien hoe dat gaat.

 

11 december: Vandaag zijn deze poepies al weer 6 weken oud. Ze hebben ook sinds een paar dagen gezelschap van de kittens van Ziggy. Het is een gezellige boel. En met z'n zevenen zetten ze de boel behoorlijk op stelten. Ze eten gezamelijk van een schaal met natvoer. Alleen Suus wil dat niet. Vind dat pas lekker als er kittenmelk in het schaaltje komt. Dan likt ze nog wel de laatste kleine restjes natvoer op. Ach, komt vanzelf wel. Verder zijn ze very happy go lucky kittens. Superlief, en aanhankelijk. Komen graag even kroelen. Na het eten van al dat lekkers is het ideaal om ze even op de foto te zetten. Ze hebben dan hun buikjes vol, en zijn dan wat rustiger. Althans, de een wat meer dan de ander. Aan hun koppie kun je bij sommigen nog zien dat ze lekker hebben zitten smikkelen. Het zijn lekkere boefjes. En superknap. Kijk maar snel naar de nieuwe foto's bij week 7.

 

9 december: De optie op beide black-smoke dames is er er weer af, omdat de afspraak niet door ging.

 

6 december: Vandaag zijn Loiz en Louize in optie gezet. Mogelijk wordt 1 van hen uitgekozen. Dat weten we na zondag.

 

5 december: Gister waren ze 5 weken oud. En het zijn heerlijke banjers. Racen door de kooi. Het schotje tussen hun bed en het andere deel is er tussen uit. Zo kunnen ze gewoon doorlopen en rennen. Nu alleen nog een trappetje voor de kattenbak. Waar ze al goed gebruik van maken. Jaja, al zindelijk ook die kleintjes. Ze zijn een stuk drukker geworden in een week tijd. Het wordt steeds lastiger om ze stil te laten zitten voor de foto. Vandaar dat ik deze keer een glazen bakje heb neergezet. Bedacht dat dat handig was en ze er niet uit zouden stappen. Mmm fout gedacht. Ja 2 tellen, dan wil je nog een foto maken, ik had er moeite mee. Maar toch gelukt natuurlijk. Want ik bleef ze er maar in terug zetten. Want het is zo leuk voor de foto....haha. Nou ja, kijk zelf maar bij week 6.

 

27 november: En dan zijn ze al weer 4 weekjes oud. Allemaal gaan ze nu over het randje van hun bedje. Binnenkort halen we die weg. Kunnen ze gewoon doorlopen. Ze springen al aardig over de rand. Via het trappetje, zo naar het andere trappetje, de kattenbak in. Ook die hebben ze al ontdekt. Ik zeg het wel vaker, deze weken ontwikkelen ze zich zo rap, dat is onvoorstelbaar. Van buikliggers, slapers, drinkers, buikschuivers, naar rondstappen, spelen en al wat rennen. Ook de speeltjes vinden ze leuk. Al schrikken ze soms van het gerinkel in het balletje....haha helden. Ze doen het zo ontzettend goed. Het flesje gaat graag naar binnen. Louize begon zelfs al van mama's brokjes te 'eten'. Wat gaat dat toch snel allemaal. Voor je het weet rennen ze lekker rond, en maken ze het leven zuur van onze volwassen poezen met hun drukke gedoe. Nu nog even veilig op beperkte ruimte. Ohja, en foto's maken van die drukke apen, heb ik, vind ik zelf, geniaal opgelost. Heb ze gewoon in een mandje gezet, anders lopen ze zo van de set weg. Had ik daarvoor net de andere kittens in gedaan, dat ging goed. Al had Suus wel door dat je er toch ook gewoon uit kon stappen. Heb haar een aantal keren terug moeten zetten. Boefie. Maar het is uiteindelijk toch weer allemaal gelukt. Ze staan er weer mooi op. Kijk maar bij week 5.

 

25 november: Gister kregen we bezoek voor Suus. Natuurlijk vonden ze haar erg leuk. Maar gister werd het dan officieel bevestigd. Suus is besproken. Ze ging speciaal even voor het raam zitten, zodat ze haar goed konden zien. Leuk was dat om te zien.

 

23 november: Had ik gezegd dat het niet lang meer zou duren, voordat ze er over heen zouden gaan. En ja hoor. Gaia ging als eerste de duikeling maken. Tja, toen kon ze niet meer terug. Maar even het trappetje er voor gezet. Kan ze ook weer terug. Uiteindelijk hebben we haar maar zelf teruggezet, want ze snapte het nog niet helemaal. Komt vast wel goed. Maar kun je nagaan hoe snel hun ontwikkeling nu gaat. Sinds een paar dagen ben ik ze gaan flessen. Dat vonden ze meteen lekker. Zo krijgt Emily een beetje meer rust. Een bijkomend voordeel is, dat ze lekker sociaal worden, omdat ik ze dan elke dag even extra aandacht geef. Natuurlijk knuffelen we elke dag met ze hoor. Ze zijn zo lief, echt!

 

20 november: Vandaag zijn ze al weer 3 weekjes oud. En wat gaat dat weer snel. Ze stappen al aardig rond. Hebben elkaar ontdekt met spelen. En zelfs denken ze dat ze kunnen rennen...haha. Komisch om te zien. Af en toe hangen ze met hun koppie al over het randje van hun veilige bed. Zal niet lang meer duren of de eerste gaat er overheen. Afgelopen zondag kregen Gaia en Zenia visite van hun toekomstige eigenaren. Wat vonden ze ze leuk. Helemaal nu in het echt om te zien. Dat maakt het allemaal wat concreter. Volgende keer mogen ze geaaid worden. En dat is dan weer een hele mooie ervaring. Ze doen het allemaal dus erg goed. We hebben geen klagen. Emily zorgt goed voor ze, en zichzelf. En dat is heel fijn. Nieuwe foto's bij week 4.

 

13 november: Vandaag zijn deze ontzettend mooie moppies al weer 2 weken oud. En ze worden al best beweeglijk. Beginnen een beetje te tijgeren, en kunnen een beetje wiebelig zitten. Tijdens de fotoshoot merkte ik dat goed op. Stil liggen is er niet meer bij. Kijken in de camera al helemaal niet. Daarom was het best nog lastig om ze er leuk op te zetten. Maar geduldig als ik ben, is me dat toch aardig gelukt. Wat staan ze er weer mooi op. En wat al weer een verschil met de vorige keer. Ze gaan nu zo hard, let maar op. Nog even en dan kunnen ze niet meer in de geimproviseerde studio, want dan lopen ze echt zo weg. Voorlopig kan het nog wel. En ik vind het zo leuk om te doen. Hopelijk genieten jullie net zo van de foto's als dat ik deed bij het maken er van. Komende zondag staan er een paar visite's gepland voor de kittens. Drukte, maar wel ontzettend leuk. Veel kijkplezier. bij week 3.

 

10 november: Vandaag even wat foto's toegevoegd aan het album. Met hun oogjes open. Die oogjes staan de eerste 6 weken nog alle kanten op. Dit omdat ze nog geen diepte zien, en nog niet goed kunnen focussen. Dit verdwijnt rond de 6 weken. Om niet te flitsen gebruik ik een videolamp. Dit is in het begin wat scherp aan hun oogjes, maar langzaamaan zet ik m steeds feller. Rustig wennen aan het licht. Sommige foto's hebben hierdoor een wat andere belichting. Maar , desalniettemin, ze staan er weer lief op. Hopelijk genieten jullie net zo als ik van de foto's. Ze staan verderop in het album van week 2. Loiz en Louize word nu ook steeds duidelijker dat de dames een smoke zijn. Is goed te zien aan hun snoetje. Een waarschuwing vooraf, het bevat een hoog aaaaaah en oooooohhh gehalte. Veel plezier!!

 

9 november: Nu hebben ze alle oogjes open. Net als hun oortjes. Zien ze er nog weer meer uit als een katje. Dat gaan jullie nog wel zien op de foto's. Ook zijn ze sinds gister verhuisd naar een hogere etage. Dit om ruimte te maken voor Ismea, die komend weekend gaat bevallen.

 

6 november: Vandaag dan officieel 1 week oud. Het gaat harstikke goed met ze. Echt genieten. Alle oogjes gaan open. Dat is op de foto's goed te zien. En zo gek als ik ben, heb ik natuurlijk weer ontzettend veel foto's van ze gemaakt. Dat komt ook omdat ze er zo mooi uitzien. En van leuke dingen wil je altijd foto's maken. Op de foto's op de boomstam, heb ik alleen bij de eerste foto hun naam gezet. Zolang er geen andere naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Anders kwam er op elke foto een naam, en dat leek me een beetje overbodig. Geniet lekker van de foto's, te zien bij week 2.

 

4 november: Vanochtend bij het wegen zag ik dat Suus haar oogjes al open gaat doen. Zo vlot. 4 dagen oud! Meestal ongeveer als ze 10 dagen oud zijn. Maar zij wil blijkbaar niks missen van de wereld. Bij Zenia dacht ik ook al zoiets te zien, maar minder goed. Dat kunnen we waarschijnlijk morgen beter zien. Groeien doen ze nog steeds goed. Dus ze hebben het erg goed. Loiz en Louize zijn naar mijn mening echt black smoke. Ook weer leuk om in het nestje te hebben.

 

1 november: Een nestje om je geen zorgen om te maken. Een zeer tevreden mama, en lekker groeiende kittens. Heerlijk. Deze dikke bolletje hebben het goed bij hun mama. Vandaag heb ik dan de foto's geplaatst in het album. Zie zien er zooooooo leuk uit. Nou ja, kijk zelf maar bij week 1. Oh ja, en Leydi is zojuist in optie genomen. Er is ook al een naam voor die kleine hummel, die nu nog maar 2 dagen oud is. Ze gaat Suus heten. Ook zijn vanavond Lancy en Libby in optie genomen. Ook hadden zij al namen voor deze 2 mooie dames. Lancy wordt Gaia, en Libby wordt Zenia. Ze komen binnenkort gezellig kennismaken met de kleintjes.

 

De eerste dag: Gisteravond en vannacht is Emily bevallen van 5 prachtige meiden. Terwijl de regen uit de hemel klettterde,en de wind om het huis waaide, heeft zij haar kittens op de wereld gezet. 5 flinke kittens. De zwarte dames zijn niet echt gitzwart, maar hebben een lichter snoetje, en wat lichtere pootjes. Daarom denken wij dat ze smoke zijn. Even aankijken hoe ze er over een paar dagen uit zien. Lancy en Libby hebben wel dezelfde kleuraanduiding, maar Libby is een stuk lichter dan Lancy. Misschien is Libby ook een smoke. Ook dat moeten we even afwachten. Omdat de meeste zijn geboren op de 30e en en alleen Libby op de 31e, houden we 30 oktober aan als geboortedatum. Bij de aanvraag van stambomen kun je namelijk geen 2 data opgeven. De allereerste foto's volgen later (vanavond of morgen) bij week 1.

 

21.55u Loiz- Zwarte poes van 103 gram

22.15u Lancy- Brown Tabby poes van 113 gram(donkerste)

22.50u Louize- Zwarte poes van 117 gram

23.35u Leydi- Blue Tabby poes van 112 gram

01.30u Libby- Brown Tabby poes van 111 gram

 

 

 

 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika