Ismea's kittens

Ismea & Elias kittens

11 november 2018

Jarry/Henk-Blauwe kater (groen bandje)

Besproken

Jeffry/Rosco-Rode kater

Besproken

Jaike-Zwarte poes (rood bandje)

Besproken

Jimmi-Blauwe kater

Besproken

Jorna-Zwarte poes (geel bandje)

Besproken

 

Jossey en janish in dierbare herinnering

 

Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.

 

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kind 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half februari 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

 

Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste week

Dagboek.......

 

13 januari: Vandaag 9 weken oud. Helaas moeten we de enting komende week iets verschuiven. Ook omdat Henk een beetje achter blijft met zijn groei. De gewichten moeten wel goed zijn natuurlijk. Van allemaal. Even afwachten wat we moeten doen. Of laten. Alles voor hun gezondheid. We houden jullie op de hoogte. Afgelopen zaterdag kregen we nog bezoek voor Jeffry en later voor Jaike. Voor Jeffry was het het 2e bezoek. Die overigens een nieuwe naam krijgt. Ze gaan hem Rosco noemen. Hij gaat wonen bij Maru, ook een kater uit onze cattery. Altijd fijn als mensen terug komen voor een 2e kitten. Het bezoekje voor Jaike was ook erg leuk. Maar ze dachten dat Jaike al meteen mee mocht. Bij het zien van Jaike, begrepen ze wel dat ze nog te klein was om mee te nemen. Omdat het franse mensen waren hadden ze dit niet goed kunnen lezen op de website. Ze spreken namelijk geen woord nederlands. Tja en dan is zo'n taalbarriere toch lastig. Gelukkig kwam er na die eerste teleurstelling toch blijdschap nu ze haar hadden gezien. En met haar hadden gespeeld en geknuffeld. Ze moeten toch echt nog zeker 4 weken wachten voordat ze mag worden opgehaald. Later in dat jaar gaat Jaike ook verhuizen naar Frankrijk. Nu wonen ze nog in nederland. Spannend avontuur voor haar. Ook kreeg Jorna vandaag bezoek. Ze vonden ook haar erg leuk. Zij is dan ook gereserveerd. Nieuw foto's van deze apies bij week 10.

 

9 januari: Nu is ook Jorna in optie genomen. Ze komen zondag naar haar kijken.

 

6 januari: 8 weken oud. En zijn al goed gewend aan hun nieuw verworven vrijheid. 3x per dag gaan ze nog even de kooi in, om hun kittenbrokjes te eten. Of wat natvoer en kittenmelk. Verder hebben ze 4 moeders tot hun beschikking. Want het maakt hun niet veel uit bij wie ze mogen aanschuiven. Zelfs Zouma doet lief mee. Gaat allemaal zo gemoedelijk. Heerlijk om te zien. Als zij genieten, genieten wij natuurlijk mee. Nieuwe foto's van ze bij week 9. Ook is Jaike in optie genomen. Ze komen volgend weekend naar haar kijken.

 

30 december: Vandaag 7 weken oud. Afgelopen week is er veel voor ze veranderd. We hebben ze losgelaten bij de andere kittens. Nou dat was een feest. Lekker rennen en spelen. Dat vonden ze prachtig. Sinds gisteren hebben we ook het wandje weggehaald, want het werd nu wel erg vol daar. Ook dat was weer spannend. Ze weten van gekkigheid af en toe niet waar ze heen rennen. Compleet losgeslagen. De kittens van Emily kruipen al bovenop de tafel, en de hoge ligplaatsen. Maar deze van Ismea houden het nog veilig wat lager bij de grond. Gelukkig. Want je ziet ze af en toe gekke sprongen maken. En ergens vanaf glijden/vallen. Hahaha letterlijk met vallen en opstaan moeten ze het leren. Gelukkig hebben ze 4 pootjes. Dat scheelt. En van vallen leer je soms snel. Ze vinden het heerlijk. Echter is er voor ons meer risico als we de ruimte betreden. Nog meer opletten waar je loopt. Want er lopen/rennen 12 ongeleide projectielen rond. Heerlijk om ze zo te zien genieten. En ze gaan ontzettend leuk met elkaar. Ook heeft Zouma zich weer eens aangeboden als reservemoeder. Ze wast en poetst de kleintjes, al waren ze van haar zelf. Ook mogen ze bij haar aan de tiet. Zo'n lieverd is het ook. Het gaat dus goed met deze hummels. Nieuwe foto's (veel) van ze bij week 8. Fijne jaarwisseling allemaal. En een goed begin van 2019!!

 

23 december: 6 weken oud al weer. Komende dagen gaan we ze loslaten bij de andere kittens. Spannende momenten altijd. Maar meestal went dat vrij snel. Ze zijn goed zindelijk, dus dat kan ook. Rennen en klimmen al aardig, dus dat zal ook wel goed komen. Ismea is nog niet heel erg aangekomen. Ze eet goed, maar alles wordt opgeslokt door die 5 kleine hummels.. We laten haar nu wat minder vaak bij ze. Tenslotte eten ze al zelfstandig brokjes, dat gaat prima. Het gaat met de kleintjes dus erg goed. Geen klagen. En ze zijn zo lief. Als je je hoofd naar binnen steekt komen ze allemaal gezellig kopjes geven en bij je snorren. Heerlijk. Ook kreeg Jarry vandaag een nieuwe naam. Ze gaan hem Henk noemen. Nu nog kleine Henkie natuurlijk. Later vast een stoere bolle Henk. Nieuwe foto's van ze bij week 7.

 

16 december: Vandaag zijn ze 5 weken oud. Ze eten al van een schaaltje, net als de kittenmelk. Ook weten ze de kattenbak goed te vinden. En dat is ook altijd fijn. Ze rennen al lekker rond. Het wandje is al dagen weg, dus kunnen ze zo doorlopen. En daar maken ze gebruik van. Want ze denken dat ze al best hard kunnen rennen. Maar struikelen dan over hun eigen pootjes of elkaar, hahaha superkomisch om te zien. Ze vermaken zich dus kostelijk met elkaar. En dat is ook erg leuk om te zien. Ze worden elke dag een stukje stabieler en daardoor ook drukker in hun bewegingen. Mooi om die ontwikkeling zo te volgen. Ze doen het hartstikke goed. Helaas is Ismea behoorlijk mager geworden. We geven haar extraatjes genoeg, maar het heeft blijkbaar meer impact op haar lijfje. Komt wel weer goed, als ze eenmaal goed zelfstandig eten en steeds minder hun moeder nodig hebben. Nieuwe foto's bij week 6. Vanmiddag kwamen ze ook nog naar de kittens kijken. De keus is op Jimmi gevallen. Hij is dus nu besproken.

 

9 december: Vandaag zijn ze 4 weken oud. En ze zijn al aardig beweeglijk. Ze stappen al vrolijk rond. Ze spelen al met elkaar. Zo leuk om ze te zien groeien naar steeds meer. Vanochtend had ik ook een trappetje tegen hun bedje aan gezet, mochten ze de stap willen wagen. Dacht nog niet dat ze daar al aan toe waren, maar Jeffry bewees het tegendeel. Hij stapte meteen over het randje zo het trapje op. En ging op onderzoek uit. Toen hij alles had besnuffeld, wachtte ik even om te kijken of hij het wel terug zou vinden. Nou, wat een stoere vent, geen probleem dus. Het is ook wel een boefie hoor. Hij kreeg ook nog visite vandaag. Ze waren al verliefd op hem, maar nu ze hem in het echt hadden gezien, helemaal overdonderd door zijn mooie koppie. Hij is daarom ook gereserveerd. De optie op Jimmi is er weer af, omdat de afspraak niet door ging.

 

6 december: Vandaag is Jimmi in optie genomen. Ze komen zondag naar hem kijken, dus dan weten we meer.

 

2 december: 3 weken oud vandaag. En wat genieten we van ze. Heerlijke beestjes zijn het. Gister kreeg Jarry bezoek. Ze vonden hem prachtig en zo lief. En dat is ie dan ook. Hij is dan ook gereserveerd. Ze kunnen al wat staan, zij het wat gammel, maar toch. Al voorzichtig stappen ze rond, en zijn elkaar aan het ontdekken. 2x daags de fles van mij, vinden ze heerlijk. De rest is van mama Ismea. Waar ze het prima op doen. Nieuwe foto's bij week 4.

 

27 november: Helaas is aan Jossey's reis vroegtijdig een einde gekomen. Hij heeft gevochten als een leeuw. Het mocht helaas niet zo zijn. We duimen voor zijn broertjes en zusjes. Waar het ogenschijnlijk goed mee gaat.

 

25 november: Vandaag zijn ze 2 weken oud. Helaas gaat het met Jossey niet zo goed. Hij heeft hetzelfde als dat Bryanna had. Hij is benauwd, valt af en weigert de fles. We vrezen dan ook dat hij het niet gaat redden. De anderen doen het goed. Alle oogjes zijn open. Ze krijgen nog steeds het flesje, en dat gaat goed. Nieuwe foto's van ze bij week 3.

 

18 november: Vandaag zijn ze 1 week oud. En wat gaan ze lekker. Groeien prima. Hun bandjes heb ik ook weer moeten bijstellen. Jossey's oogjes gaan open, want 1 oogje is al vochtig. Bij Jeffry zag ik ook al een klein kiertje. De anderen zullen nu ook wel snel volgen. Ze krijgen van mij 1x daags een flesje. Dit doe ik om Ismea wat te ontlasten. Bijkomend voordeel is, dat ze extra in handen zijn, en dus goed aan mensen wennen. En Jeffry heb ik nu definitief omgedoopt tot rode kater. Dat is me wel duidelijk. Nieuwe foto's gemaakt en geplaatst in het album van week 2. Vanavond is Jeffry in optie genomen. Ze komen binnenkort naar hem kijken.

 

17 november: Na het overlijden van kleine Bryanna, is nu Jarry in optie genomen.

 

13 november: Na wat onrustige, onwennige momenten, gaat het toch hartstikke goed met de kleintjes. Helaas heeft Janish haar reis niet overleefd. Ze wilde niet bij Ismea drinken. De fles geprobeert, en dat wilde ze wel, maar niet al te gretig. Je doet het eigenlijk tegen beter weten in. Maar het mocht niet zo zijn. De anderen doen het goed, groeien prima, en hebben een lieve zorgzame mama. Jeffry is mogelijk toch een rooie ipv creme. En wat voor een. Echt een felle donder. Want hij laat zich goed horen, zelfs tijdens het drinken is ie nog aan het mekkeren. Haha. Nu al zo'n karaktertje. Heerlijk. Ik hou er van.

 

De eerste dag: 11 november is de dag,........vandaag is Ismea bevallen. Lekker rustig en lekker vlot ook. Geen stress. Niet bij haar en dan dus ook niet bij ons. Janish had een beetje startproblemen, dus dat gaf wat extra zorg. Ze is ook de kleinste van het stel. Daarna lekker op de warmtedeken bij de andere. Hopelijk blijft het goed met haar gaan. Altijd even afwachten zo'n eerste week. Dat geld voor allemaal trouwens. De allereerste foto's bij week 1.

 

10.05u Jarry- Blauwe kater van 90 gram (groen bandje)

10.15u Jossey- Blauwe kater van 90 gram(paars bandje)

10.40u Jeffry- Creme kater van 94 gram

10.50u Janish- Creme poes van 67 gram

12.25u Jaike- Zwarte poes van 93 gram (rood bandje)

12.55u Jimmi- Blauwe kater van 100 gram

13.25u Jorna- Zwarte poes van 96 gram (geel bandje)

 

 

 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika