Laika's kittens

Laika & Gio's kittens

7 augustus 2019

Steve-Blauwe kater (Grijs bandje)

Beschikbaar

Sidon-Blauwe kater (Paars bandje)

Gereserveerd

Skip-Blauwe kater (Zwart bandje)

Gereserveerd

Summer-Blauwe poes (oranje bandje)

Gereserveerd

Samson-Blauwe kater (Blauw bandje)

Gereserveerd

Sendra/Bijou-Blauwe poes (Roze bandje)

GereserveerdAls jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half november 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Laatste week

Dagboek.......


12 september: 1 dagje later dan gepland. Gister waren ze 5 weekjes oud. Ze eten zelfstandig van een schaaltje. Niet kijkend wat voor bende ze er van maken. Ze staan midden in het bord, en alles zit eronder.  Ook de melk opslobberen uit het bordje kunnen ze. Ze doen 95% alles op de bak. Dat is al heel wat. Het flesje krijgen ze ook nog van mij. En dan die tevreden smoeltjes als ze voldaan zitten te soezelen nadien. Heerlijk om te zien. Ze eten nog niet heel veel, maar dat komt allemaal goed. Ze op de foto zetten wordt onderhand wel een dingetje. Ze rennen zo van het podium, dat is echt uitkijken. Poeh wat zijn ze dan snel. Maar goed, ik heb geduld. Niet alle foto's zijn daarom even scherp, maar dat moeten jullie maar op de koop toe nemen. Geniet er evengoed maar van. Bij week 6.


8 september: Vanmiddag kregen we visite, eerst voor Sendra en later voor een katertje. Sendra vonden ze heel erg leuk. Hadden zelfs ook al een naam voor haar. Bijou. Ze is dus gereserveerd. Later voor de laatste 2 mannetjes, Steve en Sidon. En de keuze is op Sidon gevallen. Dus nu is Steve als laatste nog beschikbaar. Er is altijd een de laaatste. Dat wil niet zeggen dat hij de minste is. Nee, dat is puur toeval. Steve is net zo dapper en leuk als de rest, dus die krijgt ook vast snel een huisje.


5 september: Gister waren ze al weer 4 weken oud.  Inmiddels zijn ze verhuisd naar een nieuwe plek. Daar hebben ze meer ruimte.  Want ze gingen al bijna uit hun bedje klimmen. Nu kunnen ze zo uit hun bedje stappen, en eventueel de kattenbak in. (met trappetje) Ze zullen het nog niet helemaal begrijpen wat ze daar moeten doen, daarom zetten we ze er geregeld even in. Hun flesje drinken ze nog graag. Daarna zitten ze heerlijk bij elkaar te uitbuiken, en te spinnen. De schatjes. Nieuwe foto's gemaakt. Het is bijna niet meer mogelijk om ze alleenstaand op de foto te zetten. Ze zijn zo beweeglijk.  De enen keer lukt het beter dan de andere keer. Volgende keer maar doen als ze net hun buikjes vol hebben, zijn ze wat rustiger. Maar evengoed zijn het leuke foto's geworden. Kijk maar bij week 5. Ze komen ook van het weekend nog kijken naar de laatste 2 mannetjes Steve en Sidon. Mogelijk valt de keuze op een van hen. 


29 augustus: En toen waren ze gister al weer 3 weken oud. Beginnen de wereld een klein beetje te ontdekken, door al een beetje rond te stappen. Hun bandjes worden wekelijks bijgesteld.  Bij het maken van foto's heb ik weleens een plannetje in gedachte. Ze allemaal op een rijtje neerleggen en dan flits. Maar de werkelijkheid was dat dit op een teleurstelling uitliep. Ze zijn daar natuurlijk veel te beweeglijk voor. 2 kittens naast elkaar neerleggen was al bijna niet te doen, laat staan 6 kleintjes op een rij. Missie niet gelukt. Jammer. Maar later heb ik ze in hun eigen habitat op een rijtje neergezet, en toen ging het beter. Hahaha. Wat een stelletje boeven zijn het ook. Ze hebben elk hun eigen toetje, wat nu steeds duidelijker gaat worden. Kijk zelf maar bij week 4.


26 augustus: Er is interesse in Sendra, dus hebben we haar tot de afspraak van 8 september in optie gezet.  Dan komen ze naar haar kijken. 


24 augustus: Vanmiddag kregen we bezoek voor de kittens, en dan met name voor de mannen. Ze hebben besloten dat het Skip en Samson gaan worden. Met de mogelijkheid dat Skip een langharige kan worden hebben ze rekening gehouden.  Gezellig als weer 2 kittens bij elkaar blijven.


21 augustus: 2 weken oud vandaag. En wat worden ze al leuk. Met hun pientere oogjes kijken ze de wijde wereld in. Echter kijken ze de eerste weken van hun leven nog heel erg scheel. Hahaha. Dat verdwijnt naarmate ze ouder worden en goed kunnen focussen en diepte kunnen gaan zien. We verdenken Skip ervan dat hij mogelijk een langhaartje gaat worden. Zijn vachtje is anders dan van de rest. En dat zegt meestal wel wat, maar niet alles. Om hier zeker van te zijn moet hij minstens 6 weken zijn. Nu is het nog puur een vermoeden dat het zo is. Ik geef ze sinds een paar dagen het flesje. Dit ging gulzig naar binnen. Even ter ondersteuning van Laika, die 6 mondjes moet voeden. Maar ook is het voor het sociale aspect. Elke dag nog vaker in handen, maakt ze zeer mensgericht. Iets wat in hun karaktertje naar voren zal komen. Nieuwe foto's van ze bij week 3. Ohja, Op de allereerste foto staat hun naam, en zolang je geen nieuwe naam ziet, is het nog steeds hetzelfde kitten.


19 augustus: Vandaag zijn 2 blauwe katertjes in optie genomen. Daarvoor komen ze in het weekend kijken. Weet dus nu niet welke van de 2 het gaat worden, dus dat moeten we nog even afwachten. Vanmiddag kwamen ze voor de nog beschikbare kittens kijken. Maar omdat het qua timing beter uit kwam ivm een verhuizing, is de keuze op Summer gevallen. Zij is dan ook gereserveerd. 


15 augustus: Gister waren ze 1 week oud. De oogjes zijn aan het open gaan. En straks ook hun oortjes. Het gaat prima met ze. Ze groeien lekker en hebben het goed bij mama. We hebben ze even in close-up op de foto gezet. De een ging wat makkelijker dan de ander. Maar toch, allemaal er mooi op.  Op de allereerste foto staat hun naam, en zolang je geen nieuwe naam ziet, is het nog steeds hetzelfde kitten. Veel plezier met het album van week 2.


11 augustus: Wat gaat het lekker met deze 6. Zo tevreden allemaal.


9 augustus: Het gaat prima met deze kittens. Laika is een supermoedertje. Wijkt geen moment van hun zijde. Groeien ook prima allemaal.


De eerste dag: Vanmiddag/avond is Laika bevallen van haar 7 mooie kittens.  Op een rustige Laika manier kwamen ze vlotjes ter wereld. Alleen kregen we het 6e kitten niet aan de praat. Helaas doodgeboren. Kan gebeuren. Verder is het allemaal voorspoedig gegaan. 2 poezen en 4 katers. De allereerste foto's bij week 1. De bevalling ging als volgt.


16.00u Steve- Blauwe kater van 84 gram

16.30u Sidon- Blauwe kater van 84 gram

16.45u Skip- Blauwe kater van 90 gram

17.05u Summer- Blauwe poes van 80 gram

18.20u Samson- Blauwe kater van 90 gram

19.00u S....- doodgeboren Blauw poesje

19.45u Sendra- Blauwe poes van 92 gram 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika