Rowena's kittens

Rowena & Fabian's kittens

31 december 2018

Gipsy-Point poes

Beschikbaar

Gary/Billy-Fawn/wit kater

Besproken

Giani/Bobby-Chocolate/wit kater

Besproken

Giorgia/Lilly-Cinnamon poes

Besproken

 

Gion/Murph in dierbare herinnering

 

Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.

 

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kind 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn begin/half april 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

 

Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Laatste week

Dagboek.......

20 maart: 11 weken oud. Het gaat zo hard nu. En het gaat heel goed met ze. Bobby is de grootste van het stel. Dat is al een echte grove kater. Op de voet gevolgd door Billy. De dames Gipsy en Lilly daaronder. Ja zo gaat Giorgia heten. Lilly. Alle stambomen zijn al aangevraagd. Ze komen wat meer de ruimte in. Ze worden wat brutaler. En ze hebben het zo naar hun zin met elkaar. Echt schatjes allemaal. Lieve kroelers. En dat is genieten met een grote G. Nieuwe foto's (heel veel) van ze bij week 12.

 

11 maart: 10 weken vandaag. En het gaat hartstikke goed met ze. Ook het oogje van Gary, die nu als Billy door het leven gaat, gaat steeds beter. Hij knijpt een stuk minder. Hij is erg levendig en speels. Allemaal trouwens. Ze genieten volop van spelen over de vloer. Echt leuk om te zien. Maar uit veiligheid blijven ze toch 'achterin' slapen. Vertrouwde plek natuurlijk. Gary en Giani kregen een nieuwe naam. Gary wordt Billy en Giani wordt Bobby. Als er eten komt staan ze alle 4 te dringen. Maar ze hebben sinds kort een mee eter. Kleine Chanel van Nikki eet met ze mee. En dat valt niet mee, want ze gromt tijdens het eten. Maar ze laten zich niet weg jagen door die dondersteen. Haha Nieuwe foto's van ze bij week 11.

 

5 maart: 9 weken oud. Ze zijn sinds een week lekker over de vloer aan het spelen. Maar sinds vanmiddag hebben ze ook de hele ruimte tot hun beschikking. In eerste instantie bleven ze nog op de plek een beetje achterin. Maar toen ze doorhadden dat ze verder konden lopen, deden ze dat maar wat graag. Ze hebben heerlijk ff in de zon gezeten, en gespeeld. Supergoed voor ze. Met hun oogjes gaat hun nu goed. Behalve 1 oogje van Gary, dat blijft toch erg lang vies. Elke dag een fix aantal keren zalven. En ja, dan zit ie natuurlijk met dat ene oogje erg te knijpen. Verder is het een heel vrolijk en aktief ventje. Groeit ook lekker. Net als de anderen trouwens. Dus daar absoluut geen zorg over. Zal gerust wel goed komen, maar duurt gewoon erg lang. Misschien maar eens andere zalf proberen. Nou ja, we zullen zien. Nieuwe foto's van ze bij week 10.

 

26 februari: 8 weken oud. Ondanks hun vuile oogjes, doen ze het goed. Zijn lekker tierig, hebben een goede eetlust. Enkel zitten ze onder de vette zalf. Hun snoetje, hun vacht, alles. Het ziet er niet uit. Maar ja, het moet. En gelukkig gaat het de goede kant op al is het een lang proces. We moeten geduld hebben. Uiteindelijk komt alles wel weer goed. Maar het kost even wat tijd en energie. Gelukkig hebben ze goeie zin, en plezier met elkaar. Normaal gesproken hadden ze allang over de vloer mogen scharrelen, maar dat lkijkt ons nu nog niet wijs om te doen. De optie op Gipsy is er weer af. Ze hadden toch liever een andere kleur. Dus ze is weer beschikbaar. Op de foto's is wel te zien dat ze knijpen met hun oogjes. Dit is het gevolg van de zalf. Nieuwe foto's dus van ze bij week 8.

 

19 februari: Gister waren ze 7 weken oud. Helaas hebben ook deze kittens een sliert meegekregen van het virus. En doordat we de oogjes zijn gaan zalven, zien ze er niet op z'n mooist uit. Vette haren, en knijpoogjes. Kijk maar de foto's van begin deze week, en van nu. Dus dat is niet zo fraai. Hopelijk kunnen we volgende week weer volop mooie foto's van ze maken. Samen zijn ze nog wel lekker aan het spelen en eten ze heerlijk van een schaaltje. Foto's bij week 8.

 

17 februari: Vanavond is opnieuw Gipsy in optie genomen. Ze komen volgend weekend naar haar kijken.

 

11 februari: Ze zijn 6 weken oud vandaag. Helaas heeft Murph dat net niet gered. De planning die ik gister had om ze allemaal mooi op de foto zetten, heb ik de hele dag uitgesteld. En het uiteindelijk gisteravond toch maar gedaan, hoe wrang ook. Helaas gaat de rest gewoon door. We zullen kleine Murph nooit vergeten. Dat is een ding dat zeker is. Wat was hij lief.......................De anderen ontwikkelen zich voorspoedig. Ze eten lekker van een schaaltje natvoer. Kittenbrokjes eten ze ook al. Melk van het schaaltje gaat ook goed. Ze spelen fijn samen. Nieuwe foto's bij week 7.

 

10 februari: Een gitzwarte dag vandaag. Komen ze normaal alllemaal naar het deurtje om tegen me hand aan te springen. Bleef Murph bewegingloos liggen. Maar wat schrok ik toen ik realiseerde wat ik zag. Hij sliep niet, hij was dood. Hoe dan? Ik was radeloos op dat moment. Huilend liep ik naar Joost om het te melden. Die zei echt met volle verbazing, dat kan toch niet. Ja het kan wel, hij is dood. Vanochtend vroeg was hij nog wezen kijken bij ze. En zag wel dat Murph kokhalsbewegingen maakte. En hij ging met zijn pootje langs zijn bekkie, alsof hij het er uit wilde krijgen. Joost heeft grondig in z'n bekkie gekeken, maar niks te zien. Toen hij even later weer naar bed ging leek alles weer in orde met Murph. Maar helaas. Wat een drama..........ik heb hartverscheurend gehuild om dit lieve kereltje. Hoe kon dit gebeuren. Toch iets in zijn verkeerde keelgat gehad? We weten het niet zeker. Het is echt verschrikkelijk. Zo onverwachts en zo abrupt. Niet te bevatten. Het was zo'n schatje. Gisteravond nog klom hij op mijn hand om met me te knuffelen. Het is niet eerlijk. We gaan je missen lieverd.

 

4 februari: Week 6 is aangebroken. 5 weken oud dus. En wat een heerlijke moppies. Ze hebben voor het eerst van een schaaltje gegeten. En dat ging hartstikke goed. De kattenbak wordt ook goed bezocht. Dus ze weten waar die voor is. Ze rennen lekker rond, en stoeien vrolijk met elkaar. Heel leuk om naar te kijken. Gisteravond kwamen ze nog kijken naar Giorgia. Ze vonden haar erg leuk. Ze is gereserveerd. Nieuwe foto's bij week 6.

 

28 januari: 4 weken oud vandaag. Wat zijn het toch lekkere droppies. Stappen al lekker vrij rond. Echt een mooi nestje. Ze staan weer prachtig op de foto. Kijk maar bij week 5.

 

27 januari: Vanmiddag kwam er visite voor de mannen Gary en Giani. Ze vonden ze erg leuk. En hebben beide dan ook gereserveerd.

 

26 januari: Vanmiddag kwamen ze naar Gion kijken. En oh wat vonden ze hem leuk. Ze hadden ook al een naam voor hem. Ze gaan hem Murph noemen, en wij nu dus ook vanaf vandaag. Ook zou er vanmiddag iemand komen voor Giorgia, maar die is niet komen opdagen. Altijd jammer als mensen niet even de moeite nemen om af te bellen. Zit je toch op ze te wachten. Inmiddels hebben zich al weer nieuwe geinteresseerden aangemeld voor haar. Ook hebben we het wandje weggehaald. Want ze gingen al over het wandje heen, maar wisten niet goed meer de terugweg te vinden. Nu kunnen ze zo doorlopen. Ook staat er al een week een kittenkattenbakje. Soms gaat het goed, soms nog er naast. Het besef dat het in de bak moet komt langzaam op gang. En dan zijn snel de ongelukjes verleden tijd. Ook het flesje krijgen ze nog 2x per dag van mij. Dat vinden ze toch wel erg lekker. En zo worden ze ook meteen goed gesocialiseerd. Wat ook niet geheel onbelangrijk is. Gister zag ik ook dat ze al van de kip wilde eten toen Rowena wat kreeg. Zal ook niet lang meer duren voordat ze zelf van een bordje eten.

 

22 januari: Vanmiddag zijn Gary en Giani in optie genomen. Ze komen zondag naar de mannen kijken.

 

21 januari: Vandaag dan al weer 3 weken oud. Ze zijn sinds enkele dagen verhuisd naar een grotere kooi. Dit om ruimte maken voor Nikki die gaat bevallen. Het gaat heel goed met de kleintjes. Stappen al een beetje rond, kunnen al wat zitten. En dat hun oortjes open zijn, dan weten we heel goed. Zodra ze onze stem horen, beginnen ze al te piepen. En dan ga ik even lekker met ze knuffelen. Ze zijn zo leuk. Zulke leuke humpies. Om op te vreten. Kijk maar naar de foto's bij week 4.

 

14 januari: 2 weken oud vandaag. Niet alleen hun oogjes, maar ook hun oortjes zijn open. Als ze een vreemd geluid horen, beginnen ze te blazen....haha. Gipsy begint al een beetje kleur te bekennen. De randen van de oortjes beginnen al te kleuren. Nog niet duidelijk welke kleur het is. Dat moet echt nog wel even verder kleuren willen we dat goed kunnen zien. En ook of ze een point is met of zonder wit. Altijd leuk die pointjes, omdat je nooit weet hoe ze er uiteindelijk komen te zien. We wachten het nog even af. Ik heb ze weer mooi op de foto gezet. Op de foto's waar ze alleen op staan, heb ik alleen bij de eerste foto hun naam gezet. Zolang je geen nieuwe naam ziet is het nog steeds hetzelfde kitten. Kijk gauw bij week 3. Ook is vanavond Giorgia in optie genomen.

 

13 januari: Alle oogjes zijn inmiddels open. Zien ze er weer heel anders uit. Maar supercute. Wat zijn ze mooi. Gion is vandaag in optie genomen.

 

7 januari: 1 week oud vandaag. Wat gaan ze lekker. En wat zijn ze mooi. Kijk straks maar naar de foto's bij week 2. Bij Gary lijken de oogjes al open te gaan, want ze worden wat vochtig. Het zal in ieder geval niet lang meer duren. Dus voor nu weinig nieuws. Komt wel naarmate ze groter worden.

 

4 januari: Het gaat hartstikke goed met de kittens. Groeien lekker. En Rowena is een hele lieve zorgzame moeder.

 

1 januari: Voor iedereen de beste wensen en veel geluk en gezondheid voor 2019. Ons jaar kon niet beter beginnen met dit mooie nestje. Ze liggen er tevreden bij. Ook allemaal goed gegroeid. Helemaal blij. De foto's zijn geplaatst in het album van week 1.

 

De eerste dag: Nog in het oude jaar verraste Rowena ons met haar prachtige nestje kittens. Supervlot en kalm. Geen stress. Ze hebben allemaal hun eigen kleur. Dus een zeer gevarieerd nest. En boven verwachting zijn het er 5 geworden. Dat hadden we niet zien aankomen. We hadden ingeschat dat het er 4 zouden worden. Dus we hebben er eentje extra gekregen. Het ziet er allemaal goed uit. De foto's volgen morgen bij week 1.

 

16.45u Gion- Cinnamon kater van 94 gram

16.58u Gipsy- Point poes van 88 gram

18.00u Gary- Fawn/wit kater van 85 gram

18.20u Giani- Chocolate/wit kater van 92 gram

18.35u Giorgia- Cinnnamon poes van 83 gram

 

 

 

 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika