Ziggy's kittens

Ziggy & Gio's kittens

2 november 2018

Beverly/Bo-Blauwe poes

Besproken

Bowie-Blauwe kater

Besproken

 

Bryanna in dierbare herinnering

 

Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.

 

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kind 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn begin februari 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

 

Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste week

Dagboek.......

 

 

12 januari: Gisteren waren Bowie en Bo 10 weken oud. Wat gaat dat toch hard. Ze zien er heerlijk wollig uit. Mooie koppies. En heel veel pit. En dat ze ondernemend en nieuwsgierig zijn dat wisten we al. Maar Bo maakte vanochtend haar eerste jump in de emmer met dettolsop. Ik was de vloer aan het dweilen, en ineens, PLONS!! En ja hoor Bo sprong in de emmer alsof het een doosje was. Oepsie, daar had ze niet op gerekend. Gelukkig ging ze niet kopje onder, maar toch onderkant en snoet zeiknat. Haar gauw opgepakt en onder de kraan de dettol er afgespoeld. Wat een avontuur. Dat zal ze niet gauw nog een keer doen....haha. Achteraf moesten we erg lachen om haar stommiteit. Meteen kwamen er een paar moeders om haar te besnuffelen, want wat zag ze er gek uit. (zie foto) Normaal zetten we de kittens even weg in de kooi, maar deze keer lagen ze allemaal rustig ergens te slapen, dus dat kon wel, dachten we. Mooi niet dus. Hopelijk heeft ze niets naar binnen gekregen, en gaat het verder goed met haar. Deze keer minder foto's dan de vorige keer. Maar toch weer leuk. Kijk maar bij week 11.

 

4 januari: Vandaag ze ze al weer 9 weken. Het werd tijd voor hun eerste enting. Alles was dik in orde. En dat is altijd fijn om te horen. Hopelijk hebben ze er niet al te veel last van. Het gaat goed met Bo en Bowie. Zijn echt plaatjes om te zien. En iedereen is gek op ze. Ze spelen en rennen lekker. Vinden veel leuk, en hebben dan ook snel hun motortje aan staan. Een heerlijk vrolijk stel. Alles gaat naar wens en we hebben dan ook niks te klagen met ze. Ze zijn zo lief. Dat is volop genieten met deze 2. Nieuwe foto's bij week 10.

 

28 december: 8 weken oud vandaag. De laatste dagen van het jaar tikken weg. Wat gaan ze lekker. Dartelen heerlijk rond. En vermaken zich prima met alle andere kittens. Soms dienen de "kleintjes" van Ismea als prooi, en worden ze belaagd door de anderen. Haha supergrappig om te zien. Hun karaktertjes vormen zich al aardig. Bo is als het op eten en drinken aankomt, echt een pitbull. Zo beet ze me laatst gewoon in mijn vinger, omdat mevrouwtje erg ongeduldig was. Ze is bang dat ze tekort komt. Gromt soms ook bij het eten. Iets wat de anderen moeten aannemen als dreigement, maar daar trekken ze zich niks van aan. En gelukkig maar. Bowie is ook erg gulzig, maar niet meer zo erg als dat het was. Hij weet nu netjes te doseren. Als het schaaltje leeg is, en je het niet kunt geloven, dan ga je er toch met je hele lijfje in staan. En als je geen natte pootjes krijgt, is het echt allemaal op. Maar opgeven? Nooit!!!.....Haha In het dagelijkse leventje zijn ze erg aanhankelijk en hun motortje slaat snel aan. Nieuwe foto's van ze bij week 9.

 

22 december: 7 weken oud. Och wat zijn het toch heerlijk kroelers. Genieten met een grote G. Inmiddels zijn ze al aardig gewend om lekker los te lopen. Het wandje is er nog steeds voor. Komende week gaan ook de kittens van Ismea los. En daarna gaat het wandje weg. Helaas is op sommige foto's goed te zien dat de stofzuiger nog niet aan was geweest, maar dat moeten jullie maar voor lief nemen. Vanmiddag kwamen ze ook nog even voor Bowie kijken. Er werd heerlijk gestoeid met elkaar. Soms wat ruig, maar dat hoort er bij. Ze zagen in ieder geval dat ze goed gegroeid waren. Het zijn hele goede eters. Zowel brokjes als het natvoer. Alles wordt heerlijk opgepeuzeld. Soms nog erg gulzig. En tafelmanieren kennen ze af en toe niet. Gelukkig hoeven ze niet aan het nette kerstdiner.....haha. Iedereen hele fijne dagen met elkaar. Wees lief voor elkaar. Nieuwe foto's bij week 8.

 

15 december: Weer een weekje verder. En ze vermaken zich op en top met elkaar en met de bende van 5. Eten met z'n allen van een schaal heerlijk blikvoer. Slobbertje melk toe. Heerlijk. Zeker om te zien als ze daarna zichzelf gaan wassen. Echt superschattig om te zien. Dit weekend mogen ze los over de vloer met z'n allen. Dat wordt ook weer spannend. Een nieuw avontuur gaat beginnen. Een geheel nieuwe fase naar steeds meer zelfstandigheid. Steeds iets meer ruimte om rond te banjeren. Zullen ze vast erg leuk vinden. Het zijn zulke heerlijke moppies om te zien. Kijk maar naar de nieuwe foto's van week 7.

 

9 december: Vandaag kreeg Beverly bezoek. En meteen waren er verliefde gezichten. Wat is ze leuk. Er was ook al een naam voor haar bedacht. Ze gaan haar Bo noemen. Overigens gaat het met Bowie weer goed. Hij krijgt van mij geen fles meer, maar we hebben geprobeerd om hem zelf te laten drinken van een schaaltje. En dat gaat goed, geen aanval meer gehad. Ook hebben ze al natvoer gegeten. En lekker dat ze het vinden. Ook zijn ze verhuisd naar het nestje van Emily. Dat was eigenlijk bedoeld voor ze dat ze daar meer speelruimte hadden. Maar ze hebben het daar zo leuk, dat we ze daar maar laten. Emily en Ziggy vinden het ook prima bij elkaar. Dus waarom veranderen. Nu eten en drinken ze samen met de andere 5. Helemaal gezellig.

 

7 december: Vandaag zijn ze 5 weken oud. En het gaat op zich goed, alleen gisteravond schrokken we een beetje erg van Bowie. Hij begon na het flesje te kuchen, alsof hij zich had verslikt. Daarna belande hij in een soort van hyperventilatie. Hij ademde heel snel. Was best eng om te zien. Nog nooit gezien bij een kitten. Vlak voor het naar bed gaan nog even bij hem gekeken, en toen had hij er nog behoorlijk last van. Vannacht paar keer er uit geweest. En toen was alles weer rustig. Vanochtend kreeg hij weer een slobbertje melk, en weer hetzelfde resultaat. Kuchen en daarna snel ademen. Maar deze keer was het sneller voorbij. Vanavond kreeg hij wat natvoer, voor het eerst, want ik dacht als het komt door het flesje, dan maar natvoer proberen. Hij heeft uit mijn hand staan vreten, zo lekker vond ie het. Later toch nog een beetje melk uit de fles toe. Deze keer geen gekuch, dus dacht dat het nu beter ging. Jammer genoeg begon hij daarna toch weer sneller te ademen. Gekke Bowie. Verder is ie erg vrolijk, en speels. Dus we weten even niet wat dit nu weer is. Als hij na het weekend nog zo gek doet, gaan we toch maar met hem naar de dierenarts. Misschien wel eerder. En anders stop ik maar met hem het flesje te geven. Geen idee wat hem scheelt. Even afwachten dus. Beverley is een echt poesje, lekker fanatiek en kittig. Als ik haar het flesje geef dan is ze zo driftig, dat het haar niet snel genoeg kan. Verder een lieverdje, maar met een duidelijk eigenwijs willetje. Zo schattig. Het wandje van bed naar de andere ruimte is inmiddels verwijderd, zodat ze gewoon kunnen doorlopen. Zo hebben ze ook meteen meer speelruimte. Nieuwe foto's van ze bij week 6.

 

1 december: 1 dagje later dan gepland. Maar laten we het maar op sinterklaasstress houden...haha. Met deze hele lieve mooie moppies gaat het gelukkig uitstekend. Ze groeien lekker. En hebben elkaar inmiddels ontdekt met stoeien. Er worden bijna rake klappen uitgedeeld, en in elkaars oren, poten en staart gebeten. Kortom ze zijn goed bezig en aan elkaar gewaagd. Reageren spontaan op onze stemmen, vooral op die van mij, omdat ze van mij het flesje krijgen. De schatjes. Ik heb ze weer leuk op de foto gezet. Dus kijk gauw bij week 5.

 

25 november: Gister kreeg Bowie bezoek. Ze vonden hem erg leuk. Ook zijn naam blijft. Daar konden ze geen mooiere naam voor bedenken. En het is ook een leuke naam. Bowie werd gister definitief besproken.

 

23 november: Vandaag al weer 3 weken oud. Ze gaan goed. Groeien nu allebei lekker. Bowie weigert nog steeds de fles, maar groeit prima op mama's melk. Ze stappen al lekker rond, en spinnen al heel hard als je ze aait. Ze horen mij, dan worden ze wakker. Ze zijn superlief en suppermooi. Ze staan weer mooi op de foto. Kijk maar snel bij week 4.

 

20 november: Met Beverly en Bowie gaat het redelijk goed. Bowie vertikt het om de fles, die al bijvoeding dient, pertinent. Beverly slurpt wel lekker wat melk weg. Zij groeit dan ook best goed, beter dan Bowie daardoor. Ze haalt hem bijna in. Bowie drinkt blijkbaar veel liever bij mams. En geef hem eens ongelijk. We zijn nog niet uit de gevarenzone, maar de medicijnen doen het goed. Nog 2 dagen dan is de kuur klaar. Dan zouden ze het gewoon zelf moeten doen. We duimen dat dat goed blijft gaan.

 

16 november: Vandaag zijn de kittens 2 weken oud. Hun oogjes zijn open. Echter zijn we vandaag met Bryanna naar de dierenarts geweest. Sinds 2 dagen leek ze heel benauwd. Eerste dag was ze niet gegroeid, en vandaag zelfs afgevallen. Geprobeerd een flesje te geven. Dat ging helemaal niet. De dierenarts kon niets vinden. Ze heeft een vochtinjectie gehad, die wij vandaag hebben moeten herhalen. Ze maakt geen goede indruk. Ook Beverly en Bowie lijken er een beetje last van te hebben. Mogelijk een virus in het nest. Of een verlate longontsteking. Hopelijk komen ze hier nog van bij. Helaas kwam aan het jonge leventje van Bryanna vanavond een einde. Ze heeft het niet mogen halen. Nu gaan we hard duimen voor Beverly en Bowie. Misschien bieden de medicijnen een uitkomst. Nieuwe foto's bij week 3. (toen het nog goed ging met Bryanna)

 

9 november: Vandaag 1 week oud. En wat een kanjers. Ze doen het ontzettend goed. Groeien lekker, en hebben het dus goed bij mama. Het warmtedekentjes is weg, want nu houden ze zich lekker warm bij elkaar. Ze liggen heerlijk op een vetbedje. Gister heb ik ze letterlijk op het witte doek gezet. Het valt niet mee om 3 friemelende beweeglijke kittens samen op de foto te zetten. Dat gaat alle kanten op. Paar dagen hiervoor al lagen ze op een boomstam. Je moet ze horen, ze protesteren heftig op die onbekende ondergrond. Voor alle zekerheid heb ik bij de eerste foto van ze uit de serie, hun naam gezet. Zolang de naam niet veranderd, is het nog steeds het zelfde kitten. Vaak wel te zien aan hun bandje. Kijk maar bij week 2. Vanavond is ook Bryanna in optie genomen. Ze komen binnenkort naar haar kijken.

 

4 november: Het vertrouwen dat ze het gaan redden, groeit met de dag. Ze groeien goed. Hebben profijt van het warmtedekentje. Denk wel dat het goed gaat komen. Dat onrustige gevoel wat ik had de eerste dag is compleet verdwenen. Soms weet je het gewoon. Dan spreekt de ervaring een woordje mee.

 

3 november: Ze zijn de nacht goed doorgekomen. Lekker op een warmtedeken samen met mama. Die nu gelukkig heel tevreden bij haar kittens ligt. Allemaal gegroeit. Dus dat is ook wel fijn. De aanmeldingen voor de kittens druppelen langzaam binnen. Gisteravond mochten we Bowie al in optie zetten. En vanochtend ook Beverly. Nu hard duimen dat het vanaf nu zo lekker blijft gaan met de kleintjes. Vanmiddag heb ik wat fotootjes toegevoegd van vandaag.

 

De eerste dag: Vanochtend is Ziggy bevallen. De eerste kwam lekker vlot ter wereld. Maar de 2e gaf toch wat meer problemen, omdat het kitten al dood was. Dus die werken nooit zo mee. Helaas was dit kitten al eerder in de baarmoeder gestorven. Het was nog niet helemaal volgroeid. De 3e kwam wel weer lekker vlot ter wereld. Toen hield ze even pauze. Maar ze was erg onrustig en ging niet echt lekker bij haar kittens liggen. Het verliep allemaal wat rommelig. Wel toen uiteindelijk het 4e kitten werd geboren. Toen was het goed en kwam er rust. De dames hebben een bandje om gekregen. Omdat hun gewichten zo nauw naast elkaar liggen, zou het alleen maar lastiger maken bij het wegen. Nu weten we wie wie is. En zijn ze ook op de foto's makkelijk herkenbaar. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan. De allereerste foto's bij week 1. En toen geheel onverwachts kwam er nog een 5e kitten. Een hele grote kater, die helaas de geboorte niet heeft overleefd. Er toch alles aan gedaan om hem op gang te helpen, maar dat mocht niet baten. Zo ontzettend jammer. We balen enorm.

 

09.30u Beverly- Blauwe poes (Geel) van 75 gram

12.00u - Blauw onvolgroeid kitten

13.00u Bryanna- Blauwe poes (Oranje) van 76 gram

16.00u Bowie- Blauwe kater van 94 gram

20.30u Blauwe kater helaas doodgeboren

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika