Chifa&Luana's kittens

Chifa, Luana & Gio's kittens

28 en 29 juli 2019

Mikey/Archibald-BlauwTabby kater

Gereserveerd

Morris/Macintosh-Blauwe kater

Gereserveerd

Mayson/Mace-Blauwe kater (bruin bandje)

Gereserveerd

Milas/Jin Bao-Blauwe kater (groen bandje)

Gereserveerd

Michella/Coco-BlauwTabby poes

Gereserveerd

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Bloom/Bubbels-Blauwe poes (langhaar)

GereserveerdAls jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn eind oktober/begin november 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.


Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Dagboek.......

23 oktober: Gister hebben ze hun 2e en laatste enting gehad. Het stempel 'goed gekeurd' hadden ze dik verdiend. Alles was prima in orde dus. Hun gewichten ten tijde van de enting was. Archie woog 1490gram,  Mac woog 1650gram. Mace woog 1470gram,  Jin Bao woog 1530gram, Coco woog 1570gram, en Bubbels woog 1240gram. Allemaal prima gewichten. Echt dik boven de kilo allemaal. En dat stemt de fokker weer zeer tevreden. Met een gerust hart kunnen we ze laten gaan komend weekend. Met gemengde gevoelens gaan we ze uit handen geven. Hopelijk worden ze net zo geliefd op hun nieuwe adres als hier. We hebben met heel veel liefde voor ze gezorgd de afgelopen 13 weken. Veel met ze geknuffeld, en in onze handen gehad. Gaan jullie maar lekker genieten van jullie lieve schatjes. Het was een feest. Het gaat jullie allen goed. PS over een paar dagen verdwijnt deze pagina van de website. De foto's zijn dan dus niet meer te zien. Download ze als je dat wil dus nog voor dat ze weg zijn. 


20 oktober: Vandaag begin ik aan het laatste album van deze reeks. Ze hebben er nu 12 weken op zitten. Genoten vanaf dag een van deze mooie en superlieve bengels. Echte schatjes. De een wat makkelijker toegankelijk dan de ander, maar allemaal superknuffelaars. Dat gaan jullie binnenkort zelf ervaren. Komende dinsdag krijgen ze nog hun laatste enting. En dan zit het er weer op. Archie is een lieverd. Maar kan soms ook wat mopperen. Wel een super lief mannetje. Mac is vanaf zijn geboorte de grootste geweest, nu nog steeds. Wij noemen hem gekscherend ook wel Big Mac. hahaha. Een vreselijk lief kereltje. Mace is een lieve dondersteen. Weet je om zijn vinger te winden. Een knuffelkont eerste klas. Jin Bao is enorm nieuwsgierig, is overal meteen bij als er wat is. Hij volgt je overal, en komt geregeld een knuffel halen. Coco is echt een dametje. Ze laat zich goed horen als ze iets van je wil. Knuffelen vind ze fijn, buikie kriebelen is ook fijn. Bubbels is net als haar mama een tikkie gereserveerd als ze je niet kent. Maar dan......laat ze zich ook helemaal gaan. Haar superzachte vacht past goed bij haar superzachte karakter. Kort gezegd een heel gezellig stelletje ongeregeld. Heel mooi ook nog eens. Onze visite vind ze allemaal prachtig. En wij kunnen dat alleen maar beamen. Komende week plaats ik nog eenmaal iets in dit dagboek. Dat heeft dan te maken hoe de enting enzo is verlopen. Voor nu, nieuwe foto's bij week 13.


14 oktober: Afgelopen zondag kregen Bubbels en Coco nog even een bezoekje. Ze zijn bewonderd, vastgepakt en geknuffeld. Altijd fijn om je kitten ook even in levende lijve te zien.


13 oktober: 11 weken oud vandaag en morgen. En wat zijn ze toch lief allemaal. Zulke kroelers, das echt volop genieten. En ze worden bewonderd door de visites die we krijgen. Allemaal vinden ze ze prachtig, en dat zijn ze ook. We horen veel ohhhhh's en ahhhh's. We hebben weer een reeks nieuwe foto's van deze donderstenen. Kijk maar snel bij week 12.


7 oktober: Helaas is het er gister bij in geschoten, maar hier dan de foto's van week 11. 10 weken oud zijn ze al weer. En wat zijn ze lekker ondeugend. Maar oh zo lief.  De planning is om weekend 26/27 okrtober te plannen voor het ophalen. Voor degene die al een afspraak willen maken voor het ophalen. Laat het me weten. Duurt gelukkig voor ons nog even, want we willen ze nog niet missen. Daar zijn ze te leuk en te gezellig voor. Maar alles gaat heel goed met ze. Nieuwe foto's van ze bij week 11.


3 oktober: Gisteren kregen ze allemaal een checkup en hun eerste enting. Alles was dik in orde. De gewichten liggen tussen de 900gram en 1150 gram. Dus die kilo gaan ze makkelijk halen. (sommige al gehaald) Bubbels is de lichtste, en Mac de zwaartste. Maar al met al schelen ze elkaar niet zo veel.  


29 september: 9 weken oud vandaag en morgen. Wat gaan ze lekker. En wat zijn het toch een heerlijke ondernemende kittens. Ze zijn niet gauw bang, en klimmen overal op. Supernieuwsgierig. Het ochtendritueel gaat als volgt......we openen de deur, en gelijk komen ze allemaal aangerend, want ze weten dat het etenstijd is. Miauwend jengelen ze aan onze voeten. Stuk voor stuk tillen we ze in de kooi. En gek genoeg is Bubbels altijd de laatste de er in gaat. Blijkbaar geen opdringerig typje. In de kooi gaat ze altijd eerst brokjes eten, totdat de schaal met natvoer wordt gereserveerd. Dan laat ze de anderen altijd voor gaan, en dan pas schuift zij aan. Zij is ook bijna altijd de laatste die uit de kooi wordt gehaald. Misschien omdat ze de jongste van het stel is. Hahaha. Hun oogjes krijgen ondertussen een groenige tint. Duurt nog wel even voordat ze hun eigenlijke kleur hebben.  Hun karaktertjes zijn allemaal van goud. Echte lieverdjes. Jin Bao is wel degene die het vaakst om aandacht vraagt. En Coco kan het hardts miauwen. Komende week krijgen ze hun eerste enting. Eens zien wat de dierenarts van ze vind. Nieuwe foto's bij week 10. Ook kregen Archie en Mac nog een bezoekje.  Ze hebben genoten van de aandacht. Natuurlijk wat voorzichtig in het begin, want ja, onbekend is onbemind. Maar later ging het goed, en lieten ze meer toe. 


25 september: Voor Bloom kwam er een nieuwe naam. Ze gaan haar Bubbels noemen. Het past haar wel.


22 september: 8 weken oud. Alles oke met de kittens. Lekker rennen, lekker spelen. Ze voelen zich kiplekker. Archie had van de week een ontstoken oogje. Waarschijnlijk tijdens het spelen een nageltje of iets in zijn oogje gehad. Paar dagen gezalfd en nu gaat het weer goed. Verder doen ze het allemaal voorspoedig. Kunnen heerlijk kroelen, en luid spinnen. Een genot om hier getuige van te mogen zijn. Schatjes zijn het. Nieuwe foto's van ze bij week 9


15 september: 7 weken oud vandaag. Sinds afgelopen donderdagmiddag lopen ze over de vloer. Eerst een paar uurtjes, later wat langer. Nu inmiddels al de hele dag, met af en toe een terugzet in de kooi, zodat ze even kunnen eten. Ze vonden het een klein beetje spannend, maar al gauw nam hun nieuwsgierigheid de overhand, en gingen ze op onderzoek uit. Altijd supergrappig om te zien. Het gaat lekker met ze. Eten als wolven.  Hun nieuwe speelplek vinden ze erg leuk. Nog even en dan mogen ze de grotere ruimte in. Voor nu nog even veilig met het wandje er tussen.  Voor Milas kwam er ook een nieuwe naam. Ze gaan hem Jin Bao noemen. En dat betekend zo mooi als goud. Leuk he? Nieuwe foto's van ze bij week 8.


8 september: 6 weken oud al weer. wat gaat dat toch hard. Inmiddels zijn ze al weer een weekje verhuisd naar een hogere ruimte. Dit om ruimte af te staan aan het nestje van Laika, die ook meer in beweging komen en dus ook meer ruimte nodig hebben. Ze hebben nu een leuk rotan speelhuis, waar ze lekker in kunnen en op kunnen klimmen. Nog een paar dagen en dan gaan we ze los laten over de vloer. Daar zijn ze wel aan toe. We wachten even totdat de laatste 2 kittens van Savannah zijn opgehaald. Want de eerste tijd doen we altijd een wandje nog tussen de grote ruimte en hun nieuwe verworven plek. En omdat daar ook de kattenbakken staan, willen we de kleintjes van Savannah niet in verwarring brengen. Met dit 6 tal gaat het verder erg goed. Groeien lekker, zowel lichamelijk als geestelijk. Ze worden echt ondeugend. En het is dan ook bijna niet meer te doen om ze in de "fotostudio"neer te zetten zonder dat ze in de vluchtmodus gaan. Want ja, het is een beetje een vreemde plek. En dan krijgen ze ook nog eens zo'n studiolamp op ze gericht, en het rare geluid van dat fototoestel. Nee, laat ze maar lekker in hun eigen habitat, en lekker klieren met elkaar. Daar zijn ze beter af....haha. Maar goed ik blijf het toch proberen. Ze zijn evengoed wel weer goed gelukt al zeg ik het zelf. Kijk maar bij week 7. Ook kreeg Mace nog bezoek, want ze kwamen zijn vriendje Chivas ophalen. Die moet dus nog even op zijn kleine 'broertje' wachten. Altijd leuk als ze met z'n tweetjes zijn. Ook al is dat wat later.  Vanmiddag kregen we ook nog bezoek voor Bloom. Ze vonden haar erg leuk. Ze is dan ook gereserveerd. 


6 september: Er kwam een nieuwe naam voor Michella. Ze gaan haar Coco noemen. 


1 september: Vandaag en morgen 5 weken oud. Tja wat kan ik zeggen.......ze zijn zo leuk. Heerlijk om naar te kijken. Ze worden steeds een stukje zelfstandiger, drukker, en handiger. Ook hun koppies zijn zo mooi. En worden alsmaar mooier. Bloom is echt een langharige. Ze is erg fluffy. Superleuk poesje om te zien. Een beauty, nu al. Verder gaat het erg goed met ze. Ze rennen lekker rond, en hebben vreselijke lol met elkaar. Nog maar heel even en dan krijgen ze meer ruimte. Mogen ze over de vloer. Nu nog even veilig op hun plekje. Ze eten nu al dik een week van een schaaltje. En jeetje, tafelmanieren kennen ze nog niet. Staan met de voorpoten in het eten. Hun hele toet onder het natvoer. Hahaha moet daar altijd erg om lachen. Misschien jullie ook. (zie foto's) Luana en Chifa zorgen nog steeds heel goed voor de kleintjes. Ze komen niets tekort. Genieten met de grote G. Foto's bij de nieuwe week 6.


28 augustus: Vanavond kregen we bezoek voor Michella. Ze vonden haar erg leuk. En ze is dan ook gereserveerd.


25 augustus: 4 weken oud vandaag en Bloom morgen. Hun ontwikkeling gaat nu in een razend tempo. Waren hun stapjes vorige week nog gammel. Nu stappen ze al dapper en stabieler in het rond. Ook de kattenbak weten ze te vinden. Of ze precies begrijpen wat de bedoeling van is weten we niet. Voorlopig is het een leuke speelplek om je te verstoppen tijdens het spelen. Super vette lol met elkaar. Heel leuk om naar te kijken. Trappetje op trappetjes af, geen enkel probleem. Zelfs met deze warmte zijn ze nog aardig druk met elkaar. Geen geposeerde foto deze keer. Misschien volgende keer weer als het nog lukt. Want ze zijn nu zo beweeglijk. Ook het flesje vinden ze heerlijk. Zodra ik tegen ze praat komen ze al piepend op me af, en wie het eerst komt, krijgt ook het eerst. Haha en dan wordt het dringen natuurlijk. Lekkere donderstenen zijn het. Nieuwe foto's dus bij week 5. Veel kijkplezier!


24 augustus: Er kwamen nieuwe namen voor de mannen Mikey en Morris. Ze krijgen respectievelijk de namen Archibald en Macintosh. Roepnamen Archie en Mac. Past wel mooi in het rijtje. Inmiddels stappen ze al uit hun bedje, en hebben we een trapje er voor geschoven. Zodat het wat makkelijker gaat. Al doen sommige niet aan sluiproutes, maar klimmen ze via het hoogste deel over de rand.....haha. Komt vanzelf wel weer goed.  Vanmiddag kregen we ook nog bezoek voor de kittens. De keuze is op Milas gevallen. Ze vonden hem prachtig. En dat is ie dan ook. Allemaal trouwens. Dus ook Milas is gereserveerd. 


18 augustus: 3 weekjes al weer. En ze stappen al wat voorzichtig rond. En graaien al met hun pootjes naar elkaar. Zo superschattig om te zien. Het wordt wel steeds lastiger om ze apart op de foto te zetten. Zeker nu ze denken dat ze hard kunnen wegrennen....haha. Maar toch zijn ze aardig gelukt. Mooie kittens. Alhoewel ze soms nog heel scheel kunnen kijken. Maar geloof mij maar dat trekt weg zodra ze goed kunnen focussen en diepte kunnen zien. Om Bloom moet ik altijd erg lachen. Wat is dat een apart typje. Vanaf haar geboorte zei ik al tegen Joost, volgens mij wordt dit een langharige. Ze had zo'n apart vachtje. En ook haar staartje was meteen al een pluim bij de geboorte. Haar vachtje wordt nu nog pluiziger. Maar we weten het nog niet zeker. Pas als ze 6 weekjes is kunnen we het zeker bevestigen. Voor nu is het gewoon nog een twijfelgeval. Maar wel een heel apart geval. Dat koppie. Zo bijzonder. Met haar helikopteroortjes.....haha. Met allemaal gaat het erg goed. Mace is een heel nieuwsgierig kereltje. Stapt meteen op me af als ik het deurtje open doe. De andere zijn wat voorzichtiger. Maar ook die zullen wel komen straks. Binnenkort ga ik ze bijvoeren met het flesje. Niet alleen om de moeders te ondersteunen, maar ook voor het sociale aspect. Worden ze nog meer mensgericht. Nieuwe foto's van ze bij week 4. Vanmiddag kwamen ze ook nog kijken voor de 3 katertjes Mikey, Morris en Milas. De keuze was lastig, maar ze hebben uiteindelijk gekozen voor Mikey en Morris. Dus is Milas nu in optie voor iemand anders.


15 augustus: Vandaag is Michella in optie genomen. Ze komen vrijdag naar haar kijken. 


11 augustus: Vandaag kwam er bezoek voor de kittens. Het ging om 2 kittens. Mayson, Bloom samen met Labi uit het nestje van Savannah. Ze hebben uiteindelijk de keuze op Mayson laten vallen. Maar het was geen makkelijke keuze. Maar ze wilde graag de knoop doorhakken. 2 katers is de combinatie geworden. Labi en Mayson. Mayson gaat voortaan Mace heten. Ook zijn ze 2 weken oud.  En staan er weer nieuwe foto's klaar in het album van week 3. Ook hier geldt weer,.....zolang de naam op de foto niet veranderd, is het nog steeds hetzelfde kitten. Nu allemaal met de oogjes open. Veel kijkplezier!


9 augustus: Er komt nog een optie bij. Mikey voor degene die ook Morris en Milas in optie hebben. Ze gaan hier volgende week mogelijk een keuze uit maken. Lastig wordt dat, want ze zijn allemaal prachtig.


8 augustus: Ook is voor diezelfde mensen Mayson in optie gezet.


6 augustus: Bloom is in optie gezet voor iemand die zondag ook naar de andere kittens van Savannah komt kijken.


5 augustus: 1 week oud al weer. En het gaat hartstikke goed met de kleintjes. De mama's zorgen allebei heel goed voor ze. De ene keer liggen ze bij Luana, en het andere moment liggen ze weer bij Chifa, Dus dat wisselt elkaar mooi af. Of ze doen het allebei samen. Zo lief als ze ook voor elkaar zijn. Chifa en Luana zijn natuurlijk van kitten af aan met elkaar opgegroeid, en zijn dikke vriendinnen. Dus dat is heel gezellig zo met z'n tweetjes. Dat had niet beter kunnen gaan. Dat is ook de reden dat we bijna altijd 2 poezen tegelijk laten zwangeren, om dit soort dingen op te vangen. Het gaat top!! Bijna alle oogjes zijn open. Nu zullen op hetzelfde moment ook hun oortjes opengaan en kunnen ze ons gaan horen. Nieuwe foto's bij week 2. Vanavond zijn Morris en Milas in optie genomen. Ze komen binnenkort naar ze kijken.


2 augustus:  Alles gaat goed met deze 6 kittens. De dames zorgen samen goed voor de kleintjes. Ze groeien goed, want er is melk in overvloed. Het is een mooi gezicht om ze daar zo tevreden te zien liggen. Morris en Milas hadden vanmorgen hun oogjes al bijna helemaal open. De rest zal wel spoedig volgen. Wat nieuwe foto's toegevoegd aan het album van week 1. 


29 juli: Vandaag kregen we een nieuwe geboorte in de cattery. Luana ging bevallen. Het was een moeizame en lange bevalling van 2 grote kittens. Helaas is het 2e kitten doodgeboren. Waarschijnlijk doordat het zo lang duurde en moeizaam ging. Omdat 1 maar 1 is, hebben we Luana met haar kitten bij haar maatje Chifa neergelegd. En dat werd meteen geaccepteerd door beide dames. Is ook gezelliger en knusser voor die kleine om lekker tussen de anderen op te groeien. Hopelijk gaat dit voorspoedig op deze manier. We hebben die kleine meid Bloom genoemd. Het is een prachtig mooi blauw poesje van 109 gram. Nieuwe foto's toegevoegd bij de foto's van week 1. Met de kittens van Chifa gaat het ook goed. Waarvan 2 niet gegroeid, 2 wel gegroeid en 1 dus afgevallen. Dat komt wel eens vaker voor zo die eerste paar dagen. Even afwachten of zich dat gaat herstellen.


De eerste dag: Vannacht is Chifa bevallen van 5 prachtige kittens. Overdag in de warmte, mogelijk gewacht tot het wat koeler werd. Ze deed alles zelf, en alles ging voorspoedig. Kittens zien er goed uit. Haar eerste nestje. Geen ervaring, maar ze deed het fantastisch. Hopelijk mogen ze gezond opgroeien in ons huis. Dat is altijd even afwachten de eerste week. De gewichten zijn goed. De eerste foto's bij week 1. 


04.15u Mikey- BlauwTabby kater van 107 gram 

04.30u Morris- Blauwe kater van 113 gram

05.00u Mayson- Blauwe kater van 100 gram

05.30u Milas- Blauwe kater van 91 gram

07.45u Michella- BlauwTabby poes van 105 gram