Kittens


Bij interesse in kittens....

Bij interesse in een kitten graag even een mailtje sturen met daarin vermeld hoe jullie huishouden is samengesteld. Of jullie werken. Of er kinderen zijn. Of er andere huisdieren aanwezig zijn. Zo krijgen wij een beetje een beeld waar het kitten mogelijk terecht gaat komen.

 

• Onze kittens groeien op in een huiselijke omgeving. En worden veelvuldig geknuffeld. Zodat jullie straks een heerlijk spinnend kitten in huis en mogelijk op schoot hebben. De eerste 6 weken leven ze in een afgesloten ruimte (kooi) van 85x160cm, samen met hun mama. Zo hebben mama en de kittens een rustig plekje, zonder bemoeienis van onze andere poezen. Als de kittens goed zindelijk zijn, mogen ze over de vloer de boel verkennen. Eerst nog even een paar dagen met een wandje ertussen, zodat ze langzaamaan wennen aan de grote ruimte. Daarna mogen ze 'los' om kennis te maken met de grote poezen. Wat soms gepaard kan gaan met blazen en gegrom. Maar dat went vrij snel.  Als je denkt dat je ons kitten een goed huis kan bieden, en je hebt de tijd en ruimte, ook op lange termijn, dan mag je ons mailen. Mochten jullie allebei werken, en dus veel van huis zijn, dan raden wij af om maar één kitten mee naar huis te nemen. Het zit dan immers een hele tijd alleen. Terwijl een brit zo heel erg verlangt naar gezelschap van mens en dier. Dus alleen achterlaten is niet echt een optie. Dit kan en mag de bedoeling niet zijn. We willen graag het beste voor onze kittens. Als je dan kennis hebt gemaakt met het kitten, en je besluit het kitten een goed thuis te geven, vragen wij bij reservering altijd een aanbetaling van € 250,-. Het restant mag bij het ophalen.

Onze kittens krijgen een volledige enting. Volledig betekent: Een vaccinatie tegen katten en niesziekte. Verder zijn ze in bezit van stamboomcertificaat, chip en een gezonde dosis kattekwaad, en een snufje zelfvertrouwen. 

 

De eerste weken in het nieuwe huis

Als de grote dag dan is aangebroken om uw kitten op te halen, zorgt u dat alles klaarstaat voor zijn of haar komst.

Er staat een kattenbak met vulling klaar, u heeft voldoende voedsel in voorraad van hetzelfde soort als dat het kitten gewend was bij ons te eten. Er staat een drinkbakje met vers water, er is een krabgelegenheid, en een gezellige slaapplek, en er zijn wat speeltjes aanwezig. Zorg er ook voor dat u het kitten veilig kunt vervoeren. (want los in de auto is geen optie) En het is ruim genoeg, en op de groei gekocht. Want nu een kitten, straks een volwassen kat. Het liefst géén vervoerstas. Dit is meestal niet stevig en valt naar binnen. Dit vinden de kittens meestal eng. Een koffer zoals hieronder afgebeeld is het beste.


Wanneer dan de intrede in het nieuwe huis wordt gedaan, laat u het eerst de kattenbak zien, en van daaruit laat u het kitten rustig de omgeving verkennen.

 


Ga er vooral niet achteraan zitten. Ook als u kinderen heeft, zult u streng moeten zijn voor ze. Want onze kittens zijn géén stukje speelgoed en géén kinderen gewend. Dus dit is een stressfactor extra. Houd daar rekening mee.


Deze ontdekperiode kan wel eens een paar volle dagen in  beslag nemen. Raak ook niet in paniek als het kitten onder de kast schiet en er een aantal uren niet meer onder vandaan komt. Wanneer u het met rust laat, zal de aangeboren nieuwsgierigheid het uiteindelijk winnen, en gaat het kitten op onderzoek uit. Ook als het kitten al vrij rondtloopt in huis, kan het zijn dat het kitten nog niet uit zichzelf naar u toekomt, of bij u op schoot komt. Als dit na een paar dagen nog niet is gebeurd, pak het dan gerust op om het op schoot te zetten. Wat ook wel eens helpt is, om ze met een speeltje naar uw schoot te lokken. Forceer echter niets. Zijn er andere dieren aanwezig? Dat zal echt even moeten wennen. Realiseert u zich ook, dat vooral oudere katten zich flink kunnen verzetten tegen de nieuwkomer. Een gewenningsperiode van enkele weken tot zelfs maanden is echt geen uitzondering. Heel belangrijk is het voorkomen van stress bij het kitten. Stresssituaties verlagen de weerstand tegen allerlei infecties. Een volledig gezond kitten kan tengevolge van stress plotseling gaan niezen, of aan de diarree raken. U doet in een dergelijk geval er goed aan om, als het langer dan een aantal dagen aanhoud, de dierenarts te raadplegen, of in ieder geval ons even te bellen/mailen.

Wij krijgen altijd de vraag welk kattenbakvulling wij gebruiken.  Het is echter geen kattenbakvulling maar een geitebrok. Maar onze katten doen het er goed op, het is milieuvriendelijk en kan zo in de groene container. Te bestellen bij Bol via deze link


En dan komt het onherroeplijke....

Het moment van afscheid nemen valt altijd zwaar, en je hoopt van ganser harte dat alle kittens een goed nieuw thuisje zullen vinden, en dat ze daar heerlijk vertroeteld worden en een lang en gelukkig leven krijgen. Maar geef ze de tijd om in hun nieuwe omgeving te wennen. Logisch als ze niet meteen willen eten, of bij je komen. Dat heeft zijn tijd nodig. Wees geduldig! Het komt allemaal goed! En weet wel....aanleren gaat makkelijker dan afleren. Dus wat U niet wilt, wees daar vanaf dag 1 duidelijk in naar het kitten toe. Want wat vandaag mag en morgen niet, verward ze alleen maar. Trek hierin altijd één lijn, voor het gemak van het kitten en uiteindelijk voor U. Dan krijgt U een tevreden gevoel en een tevreden kat!


Onze volwassen poezen eten hier ROYAL Canin en soms Purizon (graanvrij) Onze kittens krijgen ROYAL Canin kitten/Purizon kitten.  Maar bij het ophalen krijgt u Royal Canin (Fit 32 en/of Hair and Skin) volwassen brokjes mee. Hiervan geeft u 3/4 Adult en 1/4 Royal Canin kitten. Want dit zijn ze tenslotte gewend. Ga niet meteen over op iets nieuws, maar geef zoveel mogelijk van wat het kitten gewend is te eten. Dus liever niet volledig op kittenbrokjes, ivm teveel eiwitten. (kans op diarree) Waarbij het volgende geldt, de een kan daar beter tegen dan de ander. Stel gerust uw vragen hierover. Zorg ervoor dat u dit ruim op tijd in huis heeft.


Ook worden ze gevoerd met BIBI natuurvoeding. Klik hier om te bestellen.

En tijdens hun groeifase bij ons krijgen ze ook natvoer te weten o.a......

 

Almo Nature, Applaws, Carny, en Schesir. Eerst de kitten-versie, daarna de adult. In handige kleine portie blikjes van 70 of 85 gram.

Bij het verlaten van ons huis gewend aan 1 à 2x daags klein muizehapje. Ook vinden ze daarna een slokje kittenmelk heerlijk.

Du

VACCINATIE KITTENS

Waarom wij 1 keer enten? En dus pas rond 11/12 weken een vaccinatie geven, lichten wij hier onder toe. Na het lezen van alle info,  laten wij aan de nieuwe kitten eigenaren zelf de keuze:  3 tot 6 weken na de eerste enting opnieuw bepalen al dan niet te enten.

 

Kritisch Vaccineren: Er bestaat geen twijfel over het feit dat het vaccineren tegen (dodelijke) infectieziekten in de afgelopen 20 jaar veel ellende heeft voorkomen bij onze huisdieren. Met name kattenziekte komt dankzij het vaccinatiebeleid niet tot nauwelijks meer voor. Echter de opvatting dat vaccineren alleen maar positieve effecten heeft en dus geen nadelige gevolgen heeft, staat de laatste jaren ter discussie evenals de opvatting dat uw dier jaarlijks zijn vaccinatie moet krijgen is wetenschappelijk niet onderbouwd. En over die ellende kunnen we een aardig woordje meepraten. Zieke kittens na de enting op leeftijd van 9 weken. Waarom zouden wij dan willens en wetens de kittens ziekmaken. Indien er 1 x gevaccineerd wordt met Katten- en Niesziekte als kitten met LEVEND VERZWAKT vaccin, volstaat 1 volledige vaccinatie tot de leeftijd van 1 jaar. Dan dient deze vaccinatie nog 1 maal herhaald te worden. Voor de kattenziekte zou dit zelfs voor de rest van het leven voor de meeste katten voldoende bescherming geven

(en dan toch zeker voor zogenaamde 'binnen katten'). Voor niesziekte geldt een andere beschermingsduur.

De moeders worden dusdanig goed gevaccineerd (jaarlijks) dat ze hun kittens voldoende bescherming geven en dus zou deze enting niet eens aanslaan. Dat is nou precies waarom wij de eerste enting van 9 weken overslaan. 

bbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.