Jazzlin en Laika's kittens

Jazzlin en Laika & Fabian's kittens

9 november 2020

Kitten van Jazzlin

Nouran/Mysaki Myuki - Blauwe poes

Besproken

--------------------------

Kittens van Laika

Fayela/Misty - Blauwe poes

Besproken

Fahjen/Milouska - Lilac poes

Besproken

Figaro/Sammy - Lilac kater

Besproken

 

Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal ongeveer begin februari 2021 zijn. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


12 februari: En dan zijn we aangebroken bij het stukje, dat afscheid nemen heet. Daar ben ik niet zo goed in. Dat is altijd het lastigste stukje in dit hele verhaal. Maar ik weet dat het komt, en dat het moet. Iedereen heeft er naar uitgekeken om hun kitten binnenkort te komen ophalen. Gistermiddag was Sammy als eerste aan de beurt. Alles mee, en er werd beloofd goed voor hem te zorgen.  Vanmiddag gaat Misty ook op reis naar haar nieuwe toekomst.  Komende dinsdag wordt Nouran ook opgehaald. En dan is er nog maar 1 schatje over. Ja die blijft hier natuurlijk.

Onze Fahjen. Daar zullen jullie vast nog eens wat van terug gaan zien op onze website. Rest mij nog een ding te zeggen. Geniet! Geniet van jullie nieuwe huisgenoot, en wees geduldig voor wat betreft het wennen in het nieuwe huis. Geef het even de tijd. Komt altijd goed weten wij uit ervaring. Meestal met een weekje is al wel heel vertrouwd. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met de kittens, jullie weten ons te vinden.

Het allerbeste voor onze/jullie lieve schatjes. Nogmaals geniet! Nog wat laatste leuke aktiefoto's toegevoegd aan het laatste album. Er zitten zulke leuke tussen. Echt lachen om die moppies.


8 februari: En dan zitten we in de laatste week. 13 weken oud zijn ze vandaag. De enting staat gepland voor morgen. Maar afhankelijk van het weer of het door gaat. In het ergste geval verschuift alles een week. Helaas. Maar we zijn niet van plan om met een koffer vol kittens van de weg af te raken. Want dan zijn we nog verder van huis. Dus even afwachten dus. Het heeft gister de hele dag gesneeuwd, en de wegen in ons dorp worden wel bestrooid, maar de sneeuwschuiver kan er niet tegenop werken. Dus de straten zijn hier niet zo begaanbaar. En aangezien ik een beetje een bangerd ben voor dit soort situaties, weet ik niet of we morgen wel de weg op durven.  Ik vrees het ergste nu ik zo bij ons naar buiten kijk....het sneeuwt nog steeds, de wegen zijn wit door een dik pak sneeuw. En ik wil jullie ook niet in de problemen helpen door met dit weer op pad te laten gaan om jullie kitten te halen. Hopelijk hebben jullie daar begrip voor. We kijken het even aan deze week. Er staan in ieder geval weer een boel foto´s in het laatste album. Die mogelijk in de loop van de week nog wel wat aangevuld gaat worden met nieuwe foto´s. Dan hebben jullie dat in ieder geval. Veel plezier ermee. Bij ons staat bijna alles klaar voor hun vertrek. Dus wat dat betreft.......


1 februari: En dan zijn we aan de laatste 2 weken begonnen. Nu zijn ze 12 weken oud. De vraag wanneer ze mogen worden opgehaald, heb ik bij de meesten al beantwoord en uitgelegd in de app. Omdat de kittens van Rowena nog net geen kilo wegen, wachten we met enten totdat ze dat wel zijn. Deze 4 zitten er inmiddels al wel ruim overheen. Maar omdat we ze allemaal tegelijk willen enten, wachten we dus nog even op Digna en Blondie. We denken dat weekend 13/14 februari wel haalbaar zal zijn. Maar alles onder voorbehoud. Je weet nooit wat er tussen komt. We houden hierover contact. Dus het is nog even een aanslag op jullie geduld. Maar het komt goed. Hahaha. Voor nu gaat alles zijn gangetje, alles is uber gezond. Dus geen zorgen om deze hummels. Nieuwe foto's van ze bij week 13.


25 januari: 11 weken vandaag. Wat een lekkere donderstralen en ondeugende boefjes zijn het. Heel ondernemend, en bijna nergens bang voor. Sommige zelfs niet voor de stofzuiger. (Misty en Nouran) Ze hebben goede eetlust, en dito bravour. Hahaha Gewoon komisch hoe ze af en toe in de rondte springen en met niks kunnen spelen, en soms met een klein pluisje, korreltje, of een blad van een boom. Blij met een doosje, waar ze urenlang speelplezier van hebben. Leeg rolletje keukenpapier die wordt ook meteen besprongen.  Oude kettingen die zo heerlijk rammelen, ook fantastich. Met het meest simpele dus dik tevreden. Ze worden met de week knapper is me opgevallen, jullie ook? Hihihi beetje trots mag je wel zijn op je kittens toch? Nieuwe foto's van ze bij week 12. .


18 januari: En dan zijn ook deze donderstenen 10 weken oud. Het is een feest om ze in ons leven te hebben. Echt genieten van dit viertal. Ze doen het zo lekker met z'n allen. Eten goed, drinken goed, spelen fijn, zijn lief, zijn aktief, hebben tomeloze energie. Kortom, een superleuk gezelschap. En wat worden ze al groot. Hun oogjes hebben al een beetje de tint die ze in hun volwassen leven zullen hebben. Mooi om te zien hoe het bij elk kitten toch weer ietsje anders is. Hun karakters beginnen zich steeds vaker te tonen. Sammy kan heel hard grommen als hij aan het bordje natvoer begint te eten. Fahjen en Misty deinzen dan even achteruit, maar gaan dan toch maar eten. De anderen trekken zich weinig aan van het bravour van hun broertje. Dus dat mannetje laat het kaas niet van zijn brood eten. Dat is duidelijk. Verder buiten het eten om, zijn het verschrikkelijke doopy's hoor. Heel aanhankelijk, en nieuwsgierig. Bij aaien/knuffelen gaat gelijk hun motortje aan. Heerlijk. Nieuwe foto's bij week 11.


17 januari: Vandaag kreeg Sammy nog een bezoekje. Er is leuk met hem gespeeld. Maar uiteindelijk was hij toch te moe om het vol te houden. En hij zocht dan ook een plekje op om te kunnen slapen. Het was mooi geweest.


11 januari: 9 weken oud zijn ze vandaag. En als de visite dan zegt, de volgende dat we komen halen we haar op, dan komt het besef dat ze bijna al de deur uit gaan. Bizar, hoe snel de tijd altijd gaat, niet normaal. Maar niet getreurd, we hebben een week of 4/5 te gaan. Kunnen we nog fijn genieten van deze hummels. En dat doen we ook volop hoor. Ondanks de frustratie en pijn van mijn ongelukkige val van vorige week. Zij geven voldoende afleiding en plezier. Het gaat goed met de dames en heer. Sammy weet zich maar mooi staande te houden tussen al die meiden hahaha. Want de karaktertjes vormen zich ook al aardig. Misty is de enige van het stel die spint als gekamt wordt. De andere vinden het gewoon niet fijn. Ze ondergaan het maar is dan ook alles mee gezegd. Maar we doen het wel elke dag. Ze moeten er toch aan wennen. Zodat jullie straks geen angstige kat hebben, die al panisch wordt bij het zien van de kam. Gebruik hiervoor wel een metalen kam, en geen kunsstoffen, die worden statisch, en zorgt dat ze een soort van onder stroom staan. Dus als je echt wil dat ze een hekel krijgen aan een kambeurt..........nieuwe foto's bij week 10.


9 januari: Het was visitedag vandaag. Eerst kreeg Digna van Rowena een bezoekje, en later kwamen ze ook nog voor Misty en Nouran. Ze vonden het erg leuk om ze nu eens in het echt te zien rondrennen. Superleuk natuurlijk. Er zijn veel foto's en filmpjes gemaakt. Het was weer gezellig.


4 januari: 8 weken oud al weer. En wat hebben ze het leuk over de vloer. De hele week heeft nog het wandje er tussen gezeten, maar die is nu ook weggehaald. En nu kunnen ze dus door de hele ruimte lopen/rennen. Alles wordt druk besnuffeld. Ook komen ze nu andere poezen tegen die ze nog niet eerder hebben gezien. Nouran bijvoorbeeld, die had een instant klik met haar overovergrootmoeder. ( Haidy, Chocolate/Rood/Wit)

Die ging heerlijk tegen haar aan liggen bij de kachel. Maar niet alle poezen waarderen die kleine vriendjes over de vloer. Veel te druk. Hahaha. Maar ervaring leert ons dat dat ook weer goed komt. Ze vinden het prachtig om zo in de ruimte te ravotten. Dat is echt genieten. Eten doen ze alle 4 heel erg goed. Het zijn echte hongerlappen. Maar dat hebben jullie wel gezien in het filmpje, als ze weten dat het vlees er aan komt. Zo ongeduldig haha. Mexx geniet ook zo van dit kleine grut. En doet af en toe behoorlijk wild met ze. Dus we horen de kittens  geregeld om hulp gillen, als ze weer eens gegrepen worden door deze lomperik haha. Maar er gebeuren geen ernstige dingen hoor, hij doet evengoed voorzichtig met ze. Voor de nacht zitten ze nog in de kooi. Maar ook dat gaat de komende week veranderen. En zullen ze ook in de nacht rondlopen. Maar dan gaat wel weer het wandje er voor. En dat voor een week, en dan gaat dat ook weer weg. Zo wennen ze geleidelijk aan steeds meer vrijheid. Voor nu vinden ze het helemaal geweldig. Het is een feest om naar te kijken.  Nieuwe foto's van ze bij week 9.


28 december: Vandaag zijn deze lieve hummels al weer 7 weken oud. Gisteren voor het eerst over de vloer. Nou dat was een feest hoor. Na wat onwennige momenten, ging het daarna als een speer. Superleuk om te zien hoe snel ze de ruimte benutten. Van al die nieuwe indrukken wordt je natuurlijk ontzettend moe. En dan val je op een kluitje bij elkaar heerlijk ronkend in slaap. De oogjes beginnen ook al wat te veranderen van kleur. Zoals jullie wel kunnen zien op de foto's.  Nouran is nog steeds de donkerste in vergelijk met Misty.  Beide makkelijk te herkennen, omdat ze zo hun eigen specifieke snoetje hebben. Ook Sammy begint er echt al uit te zien als een katertje. Lekkere ronde toet met dito kraag. Mooi om te zien. En onze Fahjen, die in het begin zo scheel keek, is ook zo knap. Ook dat scheel kijken is bijna helemaal verdwenen. Iets wat sommige kittens nu eenmaal hebben als ze nog niet zo goed kunnen focussen, en diepte zien. Nu zien ze wel diepte en kunnen we ze ook met een gerust hart los laten. Ze redden zich wel. Voorlopig gaan ze nog wel voor de nacht in de kooi. Maar ook dat gaat veranderen, op een gegeven moment zijn ze gewoon 24/7 over de vloer. En gaan ze er alleen maar in om te eten, zo'n 4x per dag. Voor nu is het even genoeg zo. Nieuwe foto's bij week 8.


22 december: Helaas voor jullie een dagje later de update voor week 7. Was gister naar mijn werk geweest, en heb dat best wel als intensief ervaren. Drukte, en omdat ik nog niet zoveel energie heb, was mijn kaarsje een beetje uitgeblust gister. Daarom pas vandaag de update.  Met de kittens gaat het allemaal goed. Zijn alle 4 heerlijke eters. Ze laten het zich goed smaken. Worden met de dag drukker. En dat vertaald zich in klimmen, rennen, en goed eten en slapen. Allemaal tekens van goede gezondheid, beetje ondeugend hoort daar ook bij. Nog een weekje dan mogen ze los over de vloer. Dat wordt ook weer spannend.  Voor nu iets minder foto's dan jullie gewend zijn, maar niet minder leuk. We wensen jullie hele fijne feestdagen. Wees sterk, houd je aan de regels, en blijf negatief, en dus gezond. 


14 december: 5 weken oud al weer. En wat doen ze het goed. Ze proeven al van de kip, vis en andere lekkernijen die de mama's krijgen. Vooral Nouran krijgt er geen genoeg van. Een hongerlapje dus. Hahaha.  Ook kittenmelk vinden ze erg lekker. Met hun witte kinnetje vallen ze dan dik tevreden in slaap bij elkaar. Af en toe komen de dames Juna en Digna even bij ze op visite. En dat mengt zo mooi. Gelijk spelen met elkaar en lekker bij elkaar slapen. Echt superlief.  Ze zijn behoorlijk beweeglijk. En weten de kattenbak ook goed te vinden. Soms is het echt dringen voor de ingang. Ze doen in alles elkaar na. Zo grappig om te zien. Je blijft er naar kijken. En dan doen we dan ook. Ze houden ook al van kroelen. Heerlijk om even met je neus in die berg kittens te wroeten. Ze rollen zich dan heerlijk op hun ruggetje, en laten zich lekker aaien op hun buikje. Foto's maken wordt steeds lastiger. Maar het is me toch gelukt om ze in een leuke kerstsfeer op de gevoelige plaat te zetten. Veel plezier bij week 6.


9 december: Helaas moeten wij 10 dagen in quarantaine, want er is bij ons het coronavirus vastgesteld. Ik voelde me sinds maandag al niet zo fit. En maandagavond belde onze jongste dochter op dat zij en haar vrouw het coronavirus hadden. En omdat ik me al niet lekker voelde, hoofdpijn, spierpijn, rillerig, was het zaak om ons ook te laten testen. Wij waren afgelopen vrijdag bij hun om sinterklaas te vieren. En dit kregen we als cadeautje mee naar huis. Wat een surprise. Hopelijk komen we hier ongeschonden uit. Het is niet anders. Daarom even geen bezoekjes.

Oh ja en Figaro kreeg een niuewe naam. Hij gaat Sammy heten.


7 december:  4 weken oud vandaag. Het gaat zo snel met ze. Hun ontwikkeling gaat nu razendsnel. Ze stappen rond, spelen met elkaar. Drinken water uit een bakje en likken mee aan het portie vlees dat de mama's krijgen. We hebben het ze gemakkelijk gemaakt door het trapje weg te halen, en het wandje. Nu kunnen ze vrij rondstappen, zonder obstakels. Alleen bij de kattenbak staat nog een trapje. Zodat ze makkelijk in en uit kunnen stappen. Of ze al wat doen in de kattenbak weten we niet. Wellicht dat ze met een weekje snappen wat ze daar moeten doen. Momenteel gebruiken ze het nog als speelplek. Hahaha, boefjes.  Nieuwe foto's van dit viertal bij week 5. Geniet er van. 


6 december: Vandaag werd er een moeilijke beslissing genomen betreft de keuze tussen Juna, de point poes van Rowena en Fahjen.  Het is uiteindelijk Fahjen geworden. En we bekennen jullie dat Fahjen bij ons blijft in de cattery. Van te voren hadden we al gezegd dat als er een lilac poesje wordt geboren dan wordt ze van ons. Omdat dit het laatste nestje van Laika is, willen we graag deze vreselijk lieve lijn voortzetten. Toen eerder Juna werd geboren, was ik op slag verliefd. Ben ontzettend gek op pointjes. Maar we kunnen ze niet allebei houden, en er moest een keuze worden gemaakt. Ook omdat een geinteresseerde zat te wachten op dit antwoord, hebben we vandaag de knoop doorgehakt. Hoe moeilijk die ook was, want beide poesjes zijn vreselijk mooi. 


30 november: Vandaag 3 weken oud. En wat gaan ze goed. Hun ontwikkeling gaat als een speer. Lagen ze eerst alleen nog maar te slapen en te drinken, stappen ze nu al aardig wat rond. Ook beginnen ze elkaar met hun pootjes aan te tikken. Ook komen hun tandjes n u goed door. Nog even en ze gaan hun bedje uit. Dan wordt het tijd voor een trapje. Maar dat zal nog een weekje op zich laten wachten, Maar het gaat wel snel hoor. Ze zijn zo mooi allemaal. Echt lieve koppies. Nou ja, kijk zelf maar bij week 4.


29 november: Vanmiddag kwam er ook nog een bezoekje voor Fayela. Ze vonden haar helemaal leuk. Ook werden de andere poezen bewonderd. Voor Fayela hadden ze ook al een naam bedacht. Het is Misty geworden.


28 november: Vandaag kwamen de eerste bezoekers voor de kittens. Eerst kwamen ze voor Figaro. Ze vonden hem geweldig. Maar ook alle andere katten in ons huis vonden ze leuk. Later kwamen ze ook nog voor Nouran. Ze vonden haar helemaal leuk. Ze kreeg ook meteen 2 nieuwe namen erbij. Mysaki Myuki. Ben even vergeten wat het ook al weer betekend, dus hier kom ik nog op terug.  Beide kittens zijn dus vanaf nu besproken. 


23 november: En dan zijn deze lieve kleine muisjes al weer 2 weken oud. Oogjes en oortjes open. En dat zorgt ook meteen voor een nieuwe ontwikkeling. Het voorzichtig  kruipen. Het zitten, zij het wat wankel. Maar let maar op, vanaf nu gaat het snel. Wat zijn het alle 4 mooie kittens, nu al. Ze groeien lekker, hebben het dus goed bij hun 2 moeders. Jazzlin en Laika geven elkaar ook regelmatig een poetsbeurt. En dat is zo lief. Puur genieten zo bij elkaar. Ook is het tijd om af en toe wat filmpjes te maken. Dus jullie mogen jullie 06. nummer doorgeven. Als jullie tenminste bewegende beelden van dit 4-tal willen zien. Dat zijn jullie er toch een beetje bij. Nieuwe schattige foto's te zien bij week 3.


17 november: Nouran doet ook haar oogjes open, ze staan op een kiertje.  Ook bij Fayela zijn kleine gluurgaatjes te zien. Zo schattig. Jullie zullen dit gaan zien in een volgende fotoserie.


16 november: Vandaag 1 week oud. Het gaat heel goed met ze. Groeien lekker, en hebben het heerlijk bij hun 2 moeders. Er wordt goed voor ze gezorgd door beide mama's. En de mama's zijn ook zo lief voor elkaar. Echt super, die tolerantie en liede voor elkaar, en hun gezamelijke gezinnetje. Fahjen is de eerste die een piepklein gaat heeft, bij haar oogje. Ze zijn aan het opengaan. Dan zien ze er ook weer heel anders uit. Voor nu, lieve foto's van ze bij week 2.


11 november: Ze groeien nog steeds in een mooi tempo. Maar ja wat wil je ook als je 2 melkfabriekjes tot je beschikking hebt.  Het ziet er allemaal hoopvol uit. We duimen dat het zo blijft gaan met ze.


10 november:  Vanochtend allemaal gewogen, en allemaal lekker gegroeid. Dus dat gaat super. Wat ook super is, is dat de mama's het heel fijn hebben samen. Met hun koppies tegen elkaar en beide heel hard spinnend. Zo lief! Ze genieten samen van hun kroost. Dat is toch fijn.  Dat maakt ons ook gelukkig. De foto's staan klaar in het album van week 1. Gewoon de vetgedrukte week aanklikken. En zo doe ik elke maandag opnieuw een album plaatsen. Zo kunnen jullie een beetje volgen hoe het gaat met deze kleintjes.  Inmiddels staan alle kittens in optie. Niets is definitief totdat er een bezoekje is geweest en er is besloten om voor dit kitten te kiezen.


9 november:  Het uitstapje van Jazzlin (Jessy) 9 weken geleden heeft 1 kitten opgeleverd. Ze had een lange aanloop, want ze was zondag al wat onrustig. Maar vanochtend kwam dan eindelijk haar kind op de wereld. Die kwam achterstevoren, en had wat hulp nodig om op gang te komen. Maar uiteindelijk ging het goed ademen en ging het bij mama drinken. Helaas bleef het bij deze ene. Hopelijk groeit ze verder op als een gezond en mooi kitten. Omdat Laika ook is bevallen vandaag hebben we ze bij elkaar gelegd. Zodat kleine Nouran niet alleen zou opgroeien. Altijd fijn zo'n backup poes. Daarom plaatsen we alle berichtjes en foto's op 1 pagina, en dat is hier dus. Laika begon vanmiddag aan de bevalling.  In totaal 4 stuks. Helaas heeft de laatste te lang in het vlies gelegen, en was niet meer te redden. Heel spijtig.  Altijd rot dat dit gebeurd. We hopen natuurlijk dat deze 3 gezond mogen opgroeien. Foto's volgen snel bij week 1. De geboorte ging alsvolgt.


Jazzlin -09.30u Nouran - Blauwe poes van 115 gram

------------------------------------

Laika - 014.00u Fayela - Blauwe poes van 92 gram

15.30u Fahjen - Lilac poes van 100 gram

16.00u Figaro - Lilac kater van 97 gram

17.55u Fxxxxx - Point kitten 

OUR MODELS

See all our new baby's