Laika's kittens

Laika & Gio's kittens

7 augustus 2019

Steve-Blauwe kater (Grijs bandje)

Gereserveerd

Sidon/Bram-Blauwe kater (Paars bandje)

Gereserveerd

Skip/Wolf-Blauwe kater (Zwart bandje)

Gereserveerd

Summer-Blauwe poes (oranje bandje)

Gereserveerd

Samson/Willem-Blauwe kater (Blauw bandje)

Gereserveerd

Sendra/Bijou-Blauwe poes (Roze bandje)

GereserveerdAls jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half november 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


8 november: Afgelopen dinsdag kregen ze hun laatste prikje. En het stempel Goed. Ze mogen uitvliegen. Alles was namelijk prima in orde. Inmiddels is Bijou samen met Luwi al verhuisd. Komend weekend gaan Willem, Wolf en Bram verhuizen. Later in de week gaat Steve weg. En dan volgend weekend Summer samen met Liviya. We hebben erg van ze genoten de afgelopen 13/14 weken. Heel veel liefde gegeven en ontvangen. Het zijn superlieve kittens. Met een heel fijn en knuffelig karakter. Laten snel  hun motortje horen. Hopelijk doen ze dat straks ook in hun nieuwe huis. Gun ze de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Ze zullen soms 1 of 2 dagen niet willen eten, en de weg naar de kattenbak nog wel een paar keer vergeten. Help ze hierbij, door ze regelmatig even naar de bak te brengen. We zullen ze ontzettend missen, maar er begint een nieuwe toekomst voor hen bij jullie. Ga goed voor ze zorgen en stuur af en toe nog eens een berichtje naar ons hoe het met ze gaat. Heel veel liefs voor allemaal. Dag schatjes, geniet van jullie nieuwe leven. Laatste foto's bij laatste week.


31 oktober:  Gister waren ze al weer 12 weken oud. En wat groeien ze de laatste weken hard. Niet normaal. Als kool. Die kilo daar zitten ze al dik overheen. Nu de andere kittens van Chifa en Luana zijn uitgevlogen, is het hier een stuk rustiger geworden. We missen ze wel, maar dit is ook wel weer lekker. Je hoeft nu iets minder op te letten waar je loopt, als je s'ochtend de kattenkamer in stapt. Het gaat voorspoedig met deze 'kleintjes'.  Geen problemen met ze. Allemaal lekker sociaal. Ook het eenkennige is wat minder aan het worden.  Komende dinsdag krijgen ze hun laatste enting, en dan kunnen ze het weekend daarna worden opgehaald. Afspraken kunnen dus gemaakt worden. Echter deze keer alleen de zondag, want zaterdag zijn we (bijna)de hele dag weg. Nieuwe foto's van deze prachtige hummels bij week 13.


24 oktober: Gister waren ze al weer 11 weken oud. Wat gaat de tijd toch snel. Komend weekend gaan de grote kittens de deur uit, dus dan zal het een stuk rustiger worden. Nu speelt alles met elkaar en door elkaar. Met alles en iedereen.  Het gaat prima met ze, geen last van de enting gehad. Zoals het hoort. Nog een paar weekejes en dan mogen ook deze grapjassen de deur uit. Nu nog veel te leuk om van ze te genieten. ER zijn deze keer niet zo heel veel foto's. De ene keer heb je of neem je daar meer tijd voor dan anders. Ook staan ze er niet allemaal evenveel op. Net wie er voor de lens kwam. Maar toch. Nieuwe foto's bij week 12.


17 oktober: Al weer 10 weken oud. Afgelopen dinsdag kregen ze hun eerste enting. Alles was dik in orde. Ook de gewichten waren mooi. Ze hikken allemaal al tegen die kilo aan. Dus dat komt helemaal goed. Het zijn vrolijke flierefluiters. Met een heerlijk karakter. Superlief. Nu nog alleen maar voor ons, om dat ze ons kennen. En dus nog wat voorzichtig naar mensen die ze niet kennen.  Geeft helemaal niks, we weten dat dit bij de leeftijd hoort.  Wij kunnen heerlijk met ze knuffelen.  Nieuwe foto's van ze bij week 11.


14 oktober: Afgelopen zondag kreeg Bijou nog even een bezoekje. Een bezoekje met een verrassende wending. Zij nemen later ook Luwi mee naar huis. Dus ook hij is weer onder de pannen.  Altijd fijn als er kittens met z'n tweetjes zijn. Leuk voor ze. Ook Steve is inmiddels gereserveerd.


13 oktober: Ook Skip en Samson krijgen dus een nieuwe naam. Ze gaan Wolf en Willem heten. Kan dat nog mooi op de stamboom gezet worden.


9 oktober: Vandaag al weer 9 weken oud. En wat zijn het een stelletje donders. Heerlijk brutaal, en super speels.  Lief karakter, heel knuffelig. Maar ze zitten nog in hun eenkennigheidsfase. Dus vreemde mensen vinden ze maar eng. Dat is met een paar weken weer verdwenen, en is dat weer goed. Het hoort bij hun leeftijd.  Dat maken ze allemaal mee.  Verder kwam er voor Sidon nog een nieuwe naam. Hij gaat voortaan als Bram verder.  Van Summer weten we dat ze Summer blijft. Skip en Samson denken we ook. Maar als het niet zo is en jullie willen nog een eigen naam geven, dan horen we dat uiteraard graag.  Verder gaat het dus prima met deze kleine apies. Nieuwe foto's van ze bij week 10.


2 oktober: Vandaag zijn ze 8 weken oud. En alles gaat nog steeds voorspoedig. Gisteravond kreeg Summer nog een bezoekje van haar toekomstige huisgenoten. Maar Summer was een beetje eigenwijs. Ze liet zich niet bekijken. Ja wel op een afstandje mochten ze naar haar kijken, maar niet dichtbij komen. Dit herkennen wij wel in de kittens. Deze periode zijn ze altijd een beetje eenkennig. En dan zijn vreemde mensen niet leuk. Zeker niet als ze met z'n vieren naar haar lopen staren. Hahaha. Komt wel goed hoor, hier groeien ze overheen. Dit bezoekje kreeg ook nog een verrassend leuk staartje. Ze hebben ook Liviya geadopteerd. Dus zij gaan straks gezellig samen ons huis verlaten. Superleuk. Ook Steve staat weer in optie. Ze komen zondag naar hem kijken. Nieuwe foto's van allemaal bij week 9.


1 oktober: De optie op Steve is komen te vervallen. We hadden in principe een afspraak voor hem gemaakt, maar helaas op het laatste moment ging het toch niet door. Hij is dus weer beschikbaar.


25 september: 7 weken oud vandaag. Ze lopen sinds vanmorgen los. Omdat de andere, grotere kittens ook al los lopen, gaat er deze keer geen wandje tussen. Hopelijk vinden ze dat niet erg. Want nu moeten ze wel in een keer wennen aan de grote rumte. Maar al na een paar minuten zagen we dat dat helemaal geen probleem was voor ze. Ze renden heerlijk de hele ruimte in, alsof ze al heel lang gewend waren. Nu moeten we wel enorm uitkijken waar we lopen. Een wirwar van kittens. 12 stuks in totaal. Steve en Skip zijn inmiddels verlost van hun bandje. Die van Steve ging spontaan af, en die van Skip hebben wij afgedaan vanwege zijn lange haren. Hij is ook heel herkenbaar, dus ook dat is geen probleem. Ze op de foto zetten, valt niet mee. Ze kunnen niet stil zitten. Vandaar als hulpmiddel een mandje. Daar blijven ze tenslotte in.....nou ja soort van. In ieder geval langer dan dat ze los zouden moeten stilzitten....haha. Het zijn heerlijke boefjes bij elkaar. Ze eten goed brokjes. Iets wat ze wel kunnen gebruiken. Ze lijken zo klein nu, vergeleken bij die andere. Maar dat komt allemaal goed. Nieuwe foto's dus bij week 8.


22 september: Alles is weer redelijk rustig in huize Bot.  Mijn man voelt zich weer goed. Hij had koliekpijn van nierstenen. Dus geen ernstige dingen, maar wel zeer ingrijpend, omdat we dachten dat zijn laatste uur had geslagen. Vreselijk om te moeten toezien dat je man zoveel pijn heeft. En je kunt niks voor hem doen. Ik heb hem in 5 minuten tijd 10 jaar ouder zien worden. Nu is alles weer goed. Er komt nog een vervolg via CT-scan, en nog wat meer. Maar voorlopig is het weer als vanouds. Gelukkig. Nu dan de kittens. Ze zijn inmiddels 6 weken, en het gaat goed met ze. Laika zetten we er wat minder vaak bij, omdat ze echt helemaal leeggezogen wordt. De kittens eten allemaal zelfstandig, en drinken gaat ook goed. Ook de babybrokjes lusten ze graag.  Spelen doen ze als een malle.  Nog een weekje en dan mogen ook zij los over de vloer. Altijd weer spannend om ze die ruimte te geven. En te zien hoe ze dat vinden. Meestal genieten ze enorm van hun vrijheid. Het is nu wel duidelijk dat Skip ook langharig is. Heel duidelijk te zien. Hadden we het toch goed al die tijd. Superleuk die langhaartjes. Ohja, en Steve is ook in optie genomen. Volgend weekend komen ze kijken. Nieuwe foto's van ze bij week 7.


20 september: Omdat mijn man afgelopen dinsdagavond plotseling met loeiende sirene's naar het ziekenhuis moest. Is de website er een beetje bij in geschoten. Gelukkig gaat het met mijn man weer goed, dus is er weer een beetje rust in huis. Ik beloof dat ik zondag de website weer ga updaten met nieuwe foto's voor week 7. Mijn excuses voor een ieder die graag foto's had willen zien..


12 september: 1 dagje later dan gepland. Gister waren ze 5 weekjes oud. Ze eten zelfstandig van een schaaltje. Niet kijkend wat voor bende ze er van maken. Ze staan midden in het bord, en alles zit eronder.  Ook de melk opslobberen uit het bordje kunnen ze. Ze doen 95% alles op de bak. Dat is al heel wat. Het flesje krijgen ze ook nog van mij. En dan die tevreden smoeltjes als ze voldaan zitten te soezelen nadien. Heerlijk om te zien. Ze eten nog niet heel veel, maar dat komt allemaal goed. Ze op de foto zetten wordt onderhand wel een dingetje. Ze rennen zo van het podium, dat is echt uitkijken. Poeh wat zijn ze dan snel. Maar goed, ik heb geduld. Niet alle foto's zijn daarom even scherp, maar dat moeten jullie maar op de koop toe nemen. Geniet er evengoed maar van. Bij week 6.


8 september: Vanmiddag kregen we visite, eerst voor Sendra en later voor een katertje. Sendra vonden ze heel erg leuk. Hadden zelfs ook al een naam voor haar. Bijou. Ze is dus gereserveerd. Later voor de laatste 2 mannetjes, Steve en Sidon. En de keuze is op Sidon gevallen. Dus nu is Steve als laatste nog beschikbaar. Er is altijd een de laaatste. Dat wil niet zeggen dat hij de minste is. Nee, dat is puur toeval. Steve is net zo dapper en leuk als de rest, dus die krijgt ook vast snel een huisje.


5 september: Gister waren ze al weer 4 weken oud.  Inmiddels zijn ze verhuisd naar een nieuwe plek. Daar hebben ze meer ruimte.  Want ze gingen al bijna uit hun bedje klimmen. Nu kunnen ze zo uit hun bedje stappen, en eventueel de kattenbak in. (met trappetje) Ze zullen het nog niet helemaal begrijpen wat ze daar moeten doen, daarom zetten we ze er geregeld even in. Hun flesje drinken ze nog graag. Daarna zitten ze heerlijk bij elkaar te uitbuiken, en te spinnen. De schatjes. Nieuwe foto's gemaakt. Het is bijna niet meer mogelijk om ze alleenstaand op de foto te zetten. Ze zijn zo beweeglijk.  De enen keer lukt het beter dan de andere keer. Volgende keer maar doen als ze net hun buikjes vol hebben, zijn ze wat rustiger. Maar evengoed zijn het leuke foto's geworden. Kijk maar bij week 5. Ze komen ook van het weekend nog kijken naar de laatste 2 mannetjes Steve en Sidon. Mogelijk valt de keuze op een van hen. 


29 augustus: En toen waren ze gister al weer 3 weken oud. Beginnen de wereld een klein beetje te ontdekken, door al een beetje rond te stappen. Hun bandjes worden wekelijks bijgesteld.  Bij het maken van foto's heb ik weleens een plannetje in gedachte. Ze allemaal op een rijtje neerleggen en dan flits. Maar de werkelijkheid was dat dit op een teleurstelling uitliep. Ze zijn daar natuurlijk veel te beweeglijk voor. 2 kittens naast elkaar neerleggen was al bijna niet te doen, laat staan 6 kleintjes op een rij. Missie niet gelukt. Jammer. Maar later heb ik ze in hun eigen habitat op een rijtje neergezet, en toen ging het beter. Hahaha. Wat een stelletje boeven zijn het ook. Ze hebben elk hun eigen toetje, wat nu steeds duidelijker gaat worden. Kijk zelf maar bij week 4.


26 augustus: Er is interesse in Sendra, dus hebben we haar tot de afspraak van 8 september in optie gezet.  Dan komen ze naar haar kijken. 


24 augustus: Vanmiddag kregen we bezoek voor de kittens, en dan met name voor de mannen. Ze hebben besloten dat het Skip en Samson gaan worden. Met de mogelijkheid dat Skip een langharige kan worden hebben ze rekening gehouden.  Gezellig als weer 2 kittens bij elkaar blijven.


21 augustus: 2 weken oud vandaag. En wat worden ze al leuk. Met hun pientere oogjes kijken ze de wijde wereld in. Echter kijken ze de eerste weken van hun leven nog heel erg scheel. Hahaha. Dat verdwijnt naarmate ze ouder worden en goed kunnen focussen en diepte kunnen gaan zien. We verdenken Skip ervan dat hij mogelijk een langhaartje gaat worden. Zijn vachtje is anders dan van de rest. En dat zegt meestal wel wat, maar niet alles. Om hier zeker van te zijn moet hij minstens 6 weken zijn. Nu is het nog puur een vermoeden dat het zo is. Ik geef ze sinds een paar dagen het flesje. Dit ging gulzig naar binnen. Even ter ondersteuning van Laika, die 6 mondjes moet voeden. Maar ook is het voor het sociale aspect. Elke dag nog vaker in handen, maakt ze zeer mensgericht. Iets wat in hun karaktertje naar voren zal komen. Nieuwe foto's van ze bij week 3. Ohja, Op de allereerste foto staat hun naam, en zolang je geen nieuwe naam ziet, is het nog steeds hetzelfde kitten.


19 augustus: Vandaag zijn 2 blauwe katertjes in optie genomen. Daarvoor komen ze in het weekend kijken. Weet dus nu niet welke van de 2 het gaat worden, dus dat moeten we nog even afwachten. Vanmiddag kwamen ze voor de nog beschikbare kittens kijken. Maar omdat het qua timing beter uit kwam ivm een verhuizing, is de keuze op Summer gevallen. Zij is dan ook gereserveerd. 


15 augustus: Gister waren ze 1 week oud. De oogjes zijn aan het open gaan. En straks ook hun oortjes. Het gaat prima met ze. Ze groeien lekker en hebben het goed bij mama. We hebben ze even in close-up op de foto gezet. De een ging wat makkelijker dan de ander. Maar toch, allemaal er mooi op.  Op de allereerste foto staat hun naam, en zolang je geen nieuwe naam ziet, is het nog steeds hetzelfde kitten. Veel plezier met het album van week 2.


11 augustus: Wat gaat het lekker met deze 6. Zo tevreden allemaal.


9 augustus: Het gaat prima met deze kittens. Laika is een supermoedertje. Wijkt geen moment van hun zijde. Groeien ook prima allemaal.


De eerste dag: Vanmiddag/avond is Laika bevallen van haar 7 mooie kittens.  Op een rustige Laika manier kwamen ze vlotjes ter wereld. Alleen kregen we het 6e kitten niet aan de praat. Helaas doodgeboren. Kan gebeuren. Verder is het allemaal voorspoedig gegaan. 2 poezen en 4 katers. De allereerste foto's bij week 1. De bevalling ging als volgt.


16.00u Steve- Blauwe kater van 84 gram

16.30u Sidon- Blauwe kater van 84 gram

16.45u Skip- Blauwe kater van 90 gram

17.05u Summer- Blauwe poes van 80 gram

18.20u Samson- Blauwe kater van 90 gram

19.00u S....- doodgeboren Blauw poesje

19.45u Sendra- Blauwe poes van 92 gram 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika