Luana's kittens

Luana & Gio's kittens

26 mei 2020

•Emori/Molly-Blauwe langhaar poes

Gereserveerd

•Emar-Zwart/witte kater

Gereserveerd


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn eind augustus/begin september 2020. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


25 augustus: Dan is toch echt de laatste week aangebroken voor Emar. Zusje Molly is inmiddels al op haar plekje. En ze zijn zo blij met haar. Het is ook zo'n lieverdje. Net als Emar trouwens. Die steevast bij de visite de veters probeert los te trekken. Hahaha. Kopjes geven tegen je benen. En zich tegen je aan vleit.  Ook hij zal met open armen worden ontvangen. En hij zal vast en zeker uitgroeien tot een stevige kater. Want dat is hij nu al. We zien al heel veel trekjes van zijn vader. Ook zo'n schat. Dus het karakter zit wel goed. Kijk de laatste foto's van dit kereltje maar eens.


19 augustus: Vanmiddag kregen we goed nieuws. Ze mogen verhuizen. Geen enkel probleem. Mits er binnen 3 weken opnieuw geënt wordt uiteraard. Dierenarts moest wel bekennen dat het geen goeie actie was om deze grote groep  met deze warmte te enten. Ze hadden meer klachten gehoord. Weer wat geleerd. Doen we dus niet meer. Niet getreurd, achteraf kijk je een koe in zijn......juist. Afspraken zijn al gemaakt voor het ophalen van Molly en Emar. Spannend allemaal voor ze.


18 augustus: 12 weken oud vandaag. En het gaat weer goed met ze. Ze hebben het weer overleefd. Komende woensdag hebben we de afspraak staan bij de dierenarts. Eens zien wat ze daar te vertellen hebben. Gelukkig is het minder warm. Na die enorme hoosbui van gisteravond, is het behoorlijk afgekoeld. De ventilatoren zijn uit. Dit komt alle oogjes ten goede. Molly en Emar vormen geen enkel probleem dat ze gaan verhuizen. Al blijft Emar hier nog een weekje langer. Helemaal niet erg, want het is een heerlijk ventje. Een prater is het. Zeg je iets tegen hem, dan antwoord hij steevast met een mauw. Superschattig. Molly is ook zo'n schatje. Ze laten zich allebei gemakkelijk aaien, en komen ook graag naar je toe om het te halen. Zijn supernieuwsgierig naar alles wat je doet. En volgen je dan ook. Een heerlijk stel dus. Ze zullen enorm gemist worden. Ik laat nog even weten via dit dagboek hoe de afspraak bij de dierenarts is verlopen. Nieuwe foto's van ze bij week 13.


11 augustus: 11 weken oud vandaag. Na de enting hebben verschillende kittens een behoorlijke terugval in gezondheid gekregen. Helaas hebben we geconstateerd dat kittens enten vlak voor een hittegolf geen succes is.  Molly en Emar hadden wat last van natte neuzen en wat vochtige oogjes. Niet heel ernstig maar toch heel vervelend. Ogen zalven dan maar. Dus op de foto's zie je vooral bij Molly, vanwege het langere haar, wat vettige haartjes. Dit komt wel weer goed hoor. Want we zijn inmiddels gestopt met zalven. Het gaat nu weer goed met ze. Maar een 2e enting durven we niet aan. Dit zou een te grote aanslag zijn op hun welzijn. En dan is het welzijn van onze kittens ons meer waard dan die enting. Ook vanwege het grote aantal kittens dat is ingeënt met een virus, is een minder groot succes. Dat was iets teveel van het goede. (slechte) Hopelijk hebben jullie hier begrip voor. En doen jullie later zelf die enting, als het weer wat minder warm is. Of als ze een half jaar zijn is ook goed. Dan hebben ze zeker goede weerstand. Verder is het enorm genieten van ze. Ze vertonen kopieer gedrag. Molly was heel slim om op een kastje, achter een betonnen poezenbeeld (lekker koel) te gaan liggen. Emar had dat zo een paar afgekeken, en toen Molly even van die koele plek wegliep, greep hij zijn kans. Ook hij kroop heerlijk achter het beeld.  Er staan hier 3 ventilatoren dag en nacht te draaien. En heerlijk als je dan in de waai van zo'n ding gaat liggen. Hahaha. Het zijn hele aanhankelijke kittens. Komen graag  kroelen met je. Strijken langs je benen, iets wat vooral Emar doet. Maar als je hem dan oppakt lijkt het wel alsof je hem heel hard knijpt. Zo zeg, wat een geluid komt daar dan uit. Aansteller. Maar zodra je hem weer neerzet gaat hij gelijk met zijn ruggetje omhoog om geaaid te worden. Ook weer zo schattig. Molly is echt een diva'tje. Houd er ook wel van om de aandacht te trekken. Volgt je dan ook overal. Erg nieuwsgierig naar alles. Kortom, lieve beestjes zijn het. Nieuwe foto's van ze bij week 12.


4 augustus: Al weer 10 weken oud. Het gaat goed met ze. Zij het dat ze toch een beetje last hebben gekregen van de enting. Ze hebben wat last van natte oogjes. Daar had Shanti, ons hondje vorige week ook last van, en later Joost ook. Soort virus denk ik. Heel gek. Maar het komt wel weer goed hoor. Ze eten nog steeds heel goed, en spelen doen ze ook nog graag.  Dus effe gas terug is er niet bij. Ze zullen hopelijk genoeg weerstand hebben om dit de baas te kunnen. Nieuwe foto's bij week 11.


28 juli: Vandaag zijn ze 9 weken. En dus gingen we met 8 kittens in 2 koffers verdeeld naar de dierenarts voor hun eerste enting. Alles was dik in orde. Voor Molly en Emar natuurlijk wel speciaal omdat ze daar 9 weken geleden werden geboren door middel van een keizersnee. Het was een leuk weerzien met de dierenarts. Leuk dat er ook een langhaartje uit is gekomen. Beide kittens werden enorm bewonderd, ze vonden ze superleuk. Stiekum toch wel wat specialer omdat ze daar ter wereld zijn geholpen. Hun gewichten tijdens de enting was van Molly 810 gram, en Emar woog 800 gram. Die ontlopen elkaar dus haast niks. Met nog 3 weken in het vooruitzicht zullen ze die kilo wel halen. Nieuwe foto's van ze bij week 10.


27 juli: Er kwam vandaag een nieuwe naam voor Emori. Het is Molly geworden. Kan dat nog mooi mee met de aanvraag voor de stamboom.


21 juli: En we zijn weer een weekje verder. En weer een stapje dichterbij zelfstandigheid. Nog een weekje en dan krijgen ze al weer hun eerste enting. En dan daarna gaat het snel. Met Emori en Emar gaat het heel goed. Ze houden beiden van knuffelen. Al is Emori daarin echt een ster. Zelfs tijdens het kammen, kun je haar rustig op haar rug neerleggen, en kun je haar gewoon kammen. Zij ervaart het als aandacht en dan is het gauw goed natuurlijk. Wat een heerlijk beestje is het toch. Om op te vreten. Emar kan soms een beetje narrig reageren als je hem wilt oppakken terwijl hij aan het spelen is. Nee nee, laat hem maar gewoon zijn ding doen. Hij komt vanzelf voor die knuffel. Als hij lekker ligt te ronken, en je aait hem, rolt hij zich om om zich lekker te laten verwennen.  Zijn motortje slaat dan snel aan. En is het genieten met de grote G. nIeuwe foto's van deze kanjers bij week 9.


14 juli: 7 weken oud al weer. En wat zijn ze lekker ondernemend. Heerlijk om te zien. Emori is bij iedereen die haar ziet enorm in trek. Och wat een mooierd. En niet alleen mooi, ze heeft ook nog eens haar lieve karakter mee. Wat een dotje. Geliefd bij iedereen. Het wandje is er inmiddels tussenuit, dus mochten ze los. Nou daar gingen ze hoor. Emori voorop, met Emar in haar kielzog. Haha dappertjes. Ze vermaken zich prima met elkaar. Hebben de hele ruimte al onderzocht. En wat obstakels ontmoet. (lees volwassen poezen) En dat ging verrassend goed. Soms wat blazen van de groters, maar dat viel heel erg mee. Nieuwe foto's van het stel bij week 8.


11 juli: Vandaag kreeg Emar een bezoekje van zijn aanbidders. Wat vonden ze hem leuk. Er is leuk met hem gespeeld. Daarna was hij van het hele gebeuren heel moe, en viel hij als een blok in slaap bij de andere.


7 juli: Vandaag zijn ze dan 6 weken oud. We zouden ze eigenlijk loslaten over de vloer, maar dat is even uitgesteld. Door de ontworming zijn er een paar aan de dunne, en aan het spugen. En dat is dan niet handig als ze over de vloer scharrelen. Als hun maagjes weer rustig zijn gaan we een poging doen. Misschien vandaag of morgen al. In ieder geval heb ik ze weer leuk op de foto gezet. Mede doordat ik in de kringloop winkel weer een leuk object heb gescoord. Een zomers bakje, die ik voor 95 cent op de kop hebt getikt. Haha wat kun je toch lol hebben voor 95cent. Eén groot voordeel is, is dat ze blijven zitten en niet zo snel kunnen wegrennen tijdens de fotoshoot. Ze staan er weer gekleurd op. Kijk maar bij week 7.


30 juni: 5 weken oud. En van de week kregen ze voor het eerst natvoer. Emar ging meteen aan de slag, maar Emori vond het nog wat spannend. Die vond de babybrokjes een stuk lekkerder. Een slobbertje melk ging er wel heel grif in. Nou ja, dat komt vanzelf wel. Ben ik niet bang voor. Verder doen ze het hartstikke goed, dus geen zorg. Ze krijgen ook zo af en toe wat speelgoed van onze kleindochter.  Meisje is 10, en zegt later ook zoveel katten te willen als opa en oma. Hahaha. Lekker ding. Ze is altijd zo lief voor de kittens. Nieuwe foto's van Emori en Emar bij week 6.


23 juni: En dan zijn ze al weer 4 weekjes. En ze gaan zo lekker. Het worden al echte donderstenen. Ze spelen al lekker met elkaar en klimmen al op trappetjes enzovoort. Ze worden al ondeugend. Het is wel heel duidelijk nu dat Emori langharig is, en Emar toch korthaar. Hij heeft weliswaar een wat ruiger vachtje dan die van Savannah, maar dat komt omdat hij dan een langhaardrager is.  Uiteindelijk zal hij helemaal kortharig zijn. Nu hebben ze nog nestharen.  En ze veranderen nog zo erg. Ze staan in ieder geval weer leuk op de foto, echt om op te vreten. Kijk maar bij week 5.


20 juni: Vandaag kreeg Emori nog een bezoekje. De bewonderende oh's en ah's hoorde ik veel. Ze vonden haar superschattig. Zij is dan ook gereserveerd.


18 juni: We zijn weer online. Gelukkig had ik deze foto's nog op tijd verstuurd naar deze albummaker. Foto's bij week 4.


16 juni: Vandaag al weer 3 weken oud. Wat zijn ze leuk. Waarschijnlijk is Emori langharig. Net als in het nestje van vorig jaar waar Luana een blauw langharig poesje op de wereld had gezet. Is het nu deze keer ook raak. Misschien dat bij Emar dit ook zo is, maar dat is nog een twijfelgeval. Ze zijn er niet minder om in onze britskorthaar cattery. Zeker niet, vind ze zelf altijd erg leuk. Zo ook deze 2 schatjes. Ze zijn op ontdekking. Naar elkaar en naar de andere nestgenootjes. Supercute om te zien. Nieuwe foto's bij week 4. Helaas moeten jullie nog even wachten op de foto's ivm computerash. Hopelijk zijn niet al mijn foto's  verloren gegaan. 


11 juni: De rust is wedergekeerd. De dames hebben het bijgelegd. Ze liggen weer heerlijk bij elkaar. Gelukkig maar.


9 juni: 2 weken oud al weer. Wat gaat dat toch altijd snel. Voor je het weet rennen ze straks al over de vloer. Nu zien we wel dat ze al voorzichtig de eerste stapjes doen. Het blijft nu niet bij buikschuiven. Hun kopje heffen ze op, en ze kunnen al een beetje zitten. Ze reageren als we gaan praten omdat ook nu hun oortjes open zijn gegaan. En dan miauwen ze. We zijn begonnen met de fles geven. Dit omdat de moeders een beetje onenigheid hebben met elkaar. En daardoor zorgt dat voor wat onrust in de tent.  Dat heeft mogelijk wat gevolgen voor de groei van de kittens. Ze doen het goed hoor, maar willen ze toch een beetje op weg helpen. Nieuwe foto's van deze 2 schatjes bij week 3.


3 juni: 1 week oud. Emar's oogjes zijn aan het opengaan. Die van Emori zitten nog dicht. Dus volgende week foto's van hun oogjes open. Superleuk. Het gaat nog steeds heel goed met ze. Er wordt fantastisch voor ze gezorgd, dus dat wordt een goeie oogst voor de toekomst. Nieuwe foto's van ze bij week 2.


2 juni: De optie op Emar is omgezet in gereserveerd. Ze zijn als een blok voor hem gevallen. En dat snap ik helemaal. Die kleine man heeft ook mijn hart gestolen. Als je zo'n ukkie een stukje de wereld in helpt dan krijg je daar toch een speciale band mee.  Heb er hard voor gewerkt hahaha.


31 mei: Nog steeds gaat het fantastisch met deze 2 mooie kittens. Ze groeien echt goed. En zijn heel tevreden. Zo mooi om naar te kijken. Krijg er geen genoeg van. Emar is zojuist in optie geplaatst. Kan zomaar zijn dat t niet door gaat. Maar men wilde geen risico lopen dat hij tijdens de bedenktijd weg zou zijn. Dus wie weet.


29 mei: Ik kan het nog steeds niet geloven. Elke keer als ik bij ze ga kijken, dan zie ik dat Emar en zijn zusje Emori het fantastisch doen. Het is heel bijzonder om te zien.  Vanochtend weer allebei lekker gegroeid. Nieuwe foto's toegevoegd aan album week 1.


28 mei: Er is een klein wonder gebeurd......Emar ging na een lange massage van mij, weer op zoek naar de tiet. Moet zeggen dat ik dat niet zachtzinnig heb gedaan, best wel een beetje ruw. maar geloof me ik was ten einde raad.. Hij stopte met gillen. Toen dat zoeken naar melk een beetje moeizaam ging maar hij wel erg zijn best deed, heb ik hem ter ondersteuning het flesje gegeven. En dat wou hij heel graag. Vanaf dat moment doet hij weer normaal. En vanochtend maakte ik bij het wegen een klein sprongetje. Allebei waren ze goed gegroeid. Wat fantastisch. Ik weet niet hoeveel mensen met ons hebben meegeduimd, maar het lijkt te hebben geholpen. Pfffffttt. Waarschijnlijk heeft hij enorm veel last gehad van de narcose, en moest hij van ver komen. Laten we hopen dat het zo blijft gaan met Emar en zijn zusje Emori. Er is nu in ieder geval weer een beetje hoop. Heel voorzichtig. (was even bang dat ik vandaag zijn overlijden had moeten melden) Vooralsnog gaat het goed.


27 mei: We hebben een roerige nacht achter de rug. We gingen om en om bij het kleine spul kijken. Zeker omdat we Luana met haar kittens bij Savannah in de kooi hebben gelegd. Ze was namelijk niet op haar gemak, en door haar bij Savannah te leggen leek dat wat te helpen. Maar ze bleef wat onrustig vannacht. Vanochtend waren ze allebei afgevallen. Ze dronken allebei gretig het flesje. Wel moet ik zeggen dat Emar daar wat sneller mee klaar was. De rest van de dag ging zijn toestand achteruit. Hij drinkt niet bij mama, op een of andere manier lijkt het hem niet te lukken. We zijn bang dat hij het niet gaat redden. Hij ligt veel te gillen, waar de moederpoezen ook enorm onrustig van worden. En dat gillen herkennen wij als geen ander. Dat is meestal een slecht teken. We balen enorm. We zijn brak en emotioneel door het hele gebeuren. Vanavond wilden ze allebei toch wel het flesje. Emori maakt een redelijk goede indruk. Maar vooralsnog is het afwachten want ze zijn zo fragiel. We duimen dat het goed gaat komen.


26 mei:  Na de bevalling van Savannah, was het wachten op Luana. Ze was al door de dag een beetje onrustig. Kattebak in en kattenbak weer uit. Kranten verscheuren, om vervolgens weer rustig op haar rug te gaan liggen relaxen. Gekke poes. Toen uiteindelijk de eerste blauwe kater werd geboren met heel veel moeite, zagen we het niet meteen, maar hij had een open buikje. Helaas was ten dode opgeschreven. Toen het verder maar niet wilde vlotten hebben we de dierenarts gebeld wat te doen. Wij waren daar al heel stellig in. Luana krijgt een keizersnede punt uit.  De arme schat raakte uitgeput. Je moet weten dat ze de hele dag al aan het spoken was. Dus dat werd weleens wat. Het werd inderdaad een keizersnede. Daar hebben we bij geassisteert. Kittens aanpakken en wrijven. Er werden er nog 3 binnen enkele minuten geboren. Waarbij het zwarte katertje het helaas niet had overleefd. Was waarschijnlijk al eerder gestorven. De 2 die daarna werden geboren werden aan ons gegeven, en we konden gaan beginnen met droogwrijven, en heb op gang helpen van deze droppies. Zo abrubt geboren worden. Ook de kittens hebben na zijn ingreep wat last van de narcose. Dus zijn een beetje sloom. Net al Luana trouwens.  Het moet nog een beetje wennen als je ineens kittens hebt om voor te zorgen. We moeten dat goed in de gaten houden. Dus we hopen dat ze snel weer goed wakker is en voor haar kittens kan zorgen. Ze is nu nog erg croggy.  We zijn zelf ook behoorlijk gesloopt. En toe aan een goede nachtrust. Maar dat zal vannacht nog wel niet gebeuren. Daar moeten we even doorheen. We hopen dat ze weer gezond mogen opgroeien. Foto's  bij week 1. 


19.15u Emori - Blauwe poes van 105 gram

19.17u Emar - Zwart/witte kater van 103 gram 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika