Miya's kittens

Miya & Gio's kittens

15 juni 2020

 Sergio/Frits - Creme/witte kater

Besproken

 Sefora/Coco - Blauw/Creme/witte poes

Besproken

 Santana/Stitch - Creme kater

Besproken

 Shima/Fiep - Blauwe poes

Besproken

 Sary - Blauwe/witte poes

Besproken

 Steffy/Coco - Blauw/Creme poes

Besproken


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Laatste week

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal half/eind september 2020. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......

3 augustus: 7 weken oud vandaag. Afgelopen zaterdag voor het eerst los over de vloer. Nou wat een feest. Na wat onwennige momenten dan toch echt helemaal los. Wat een mooi gezicht was dat. Ook de grotere kittens stonden met verbazing te kijken naar dat zestal. Haha. Gefascineerd door dit kleine grut, durfde ze voorzichtig met ze te spelen. De kleintjes vonden dit allemaal nog best eng. Want ook wij zijn ineens reuzen geworden. Maar na een tijdje leek het alsof ze nooit anders hadden gedaan.  Het is fijn te zien dat ze gewoon blenden met de rest van de kattenfamilie. Er waren zelfs volwassen poezen die meteen begonnen te moederen. Heel lief. Ohja, en voor Steffy kwam er ook een nieuwe naam. Ook zij gaat net als haar zusje Coco heten. Nieuwe foto's bij week 8.


27 juli: 6 weken oud. En ze gaan lekker. Met de dag stabieler, manser en brutaler. hahaha. Ze hebben het nu echt uitgevonden hoor....het rennen, klimmen en klauteren. Ze hebben een "nieuw" rotan speelhuisje, en dat is echt geweldig hoe ze die na een korte inspectie beklimmen, en er ook weer af springen. Heel stoer. Dus met hun ontwikkeling zit het wel goed. Ook het eten van natvoer gaat fantastisch. We zien hun tafelmanieren maar even door de vingers. Want ze kunnen er een bende van maken. Vaak staan ze midden met 2 poten in het bord. Moeilijk voor anderen om er dan bij te komen, zullen ze denken. Maar ze laten zich niet zo gauw wegduwen hoor. Dus iedereen kan lekker smikkelen. Daarna een heerlijk slobbertje melk, en dan is het heerlijk uitbuiken. Het juiste moment voor mij om een fotoshoot te doen met ze. Dan zijn ze in ieder geval rustig.

Ze zijn nu ook helemaal zindelijk, poepen en piesen in de kattenbak. Dat gaat echt super. Nog een weekje apart, en dan mogen zij ook los over de vloer. Ook weer spannend voor ze. Nieuwe foto's van deze kanjers bij week 7.


20 juli: 5 weken oud vandaag. En het lopen ziet er al een stuk stabieler uit. Zal dat later deze week in een filmpje aan jullie laten zien. Ze stappen via het trapje in de kattenbak. Maar ongeveer de helft gaat nog in een hoekje naast de kattenbak. Daarom de kap er maar af gelaten, en een tweede trapje aan de andere zijkant neergelegd. Zo kunnen ze er nog makkelijker in en uit. En dat lijkt te werken. Want het gaat nu een stuk makkelijker.  Een een kittenbakje neergezet in het hoekje waar ze steeds een plasje deden. We hebben nog effe hoor. Uiteindelijk zullen ze het wel leren. Ook het eten van een schaaltje gaat goed. Zelfs de melk slobberen ze al van de schaal op. Tafelmanieren hebben ze nog steeds niet. Want met 2, soms 4 poten staan ze dan in het bord. Alsof ze alles voor zichzelf willen hebben. Ook daar hebben we vertrouwen in dat het steeds beter gaat. Ze springen, rollen, klimmen alsof het een lieve lust is. Heel leuk om te zien. De dronkemansloop heeft plaats gemaakt voor een vrolijke tred, die gelijk is aan de koeien die voor het eerst in de wei gaan. Haha echt leuk om naar te kijken. Nieuwe foto's bij week 6. Veel plezier maar weer.


13 juli: En dan zijn ze al weer 4 weken oud. Inmiddels verhuisd naar de grotere kooi. Want ze worden steeds drukker.  Ze stappen al vrolijk rond, en het stoeien met elkaar wordt steeds ruiger. Het lopen gaat nog als dronkenmannen, maar ook dat gaat elke dag een stukje beter. Het trapje naar de kattenbak wordt ook een steeds minder moeilijke hindernis. Al lanceren ze zichzelf af en toe in de bak. haha heel komisch om te zien.  Het flesje gaat er nog gretig in, maar ook ontdekken ze het natvoer. Als Miya een schaaltje krijgt, dan zwermen ze als bijen om het bakje heen. Ze willen het liefst ook een hapje nemen. Uiteindelijk was het Shima vanochtend gelukt. Haha haar hele toet zat onder het natvoer. Maar och wat heeft ze heerlijk gesmikkeld. Bijdehandje. De rest had het nakijken. Er moet nog wel gewerkt worden aan de tafelmanieren van deze dame. Dus dat wordt nog wel een dingetje. Hihi. Maar ervaring leert ons dat dat wel goed komt. We hebben in ieder geval een hoop lol van die kleintjes en hun capriolen. Vanmiddag kregen Sergio en Shima nog bezoek. Ze vonden ze enorm leuk. Ze zijn gereserveerd en kregen ook meteen al een nieuwe naam. Sergio wordt Frits en Shima wordt Fiep. Stitch en Frits dat wordt nog een aardige verspreking ben ik bang, maar dat moet even wennen. En een Fiep hebben we ook al. Dus dat komt goed. Haha Wel blijven de 2 lekker bij elkaar. Altijd leuk als er 2 naar hetzelfde huisje gaan. Nieuwe foto's van ze bij week 5. Geniet ervan.


12 juli: Vanmiddag kregen we bezoek voor Santana en later voor Sefora. Beide keren werd hun keuze bevestigd. Ze zijn allebei dan ook gereserveerd. Ook kregen beide al een nieuwe naam. Santana wordt Stich, en Sefora gaat Coco heten. Leuk hoor.


11 juli: Gisteravond kwam er bezoek voor Sary. Ze wilde ze eigenlijk allemaal wel meenemen. Hahaha Maar nee, het bleef bij Sary. Ze is gereserveerd. En haar naam blijft ook gewoon Sary. Leuk he?


8 juli: Er kwam bezoek voor Steffy. En ze vonden haar heel leuk. Ze is dan ook gereserveerd.


7 juli: Ook Sary is in optie genomen. Ze komen binnenkort bij haar kijken.


6 juli: Vandaag 3 weken oud. En nu gaan ze hard. Ze stappen al lekker rond. En zijn elkaar aan het ontdekken. Steffy was zelfs al over het randje uit het nest geklommen. Toen ze daar aan de andere zat wist ze niet meer terug te komen, dus maar snel een trapje er tegenaan geschoven. Het zal niet zo lang meer duren of ze gaan er allemaal overheen. En dan wordt het tijd om ze te gaan verhuizen naar de kooi waar nu die van Savannah en Luana zitten. Want die ruimte is veel groter. Ze worden zo leuk allemaal. Ze zijn zo knap. Heerlijke bolletjes. Het is enorm genieten van dit kleine spul. Komende week zullen er een aantal visite's gepland staan. Ben dan benieuwd hoe jullie ze in het echt vinden. Wij denken, nog veel leuker. Hahaha. Hier alvast een voorproefje op dit bezoek. Bekijk de foto's in het album van week 4.


29 juni:  2 weken oud. Alle oogjes zijn open. Dat hadden jullie ook al gezien op het filmpje. Ze beginnen wel steeds meer rond te kruipen. En ze kunnen al een beetje zitten. Hun oortjes zijn ook open, want als ik het deurtje opendoe beginnen ze te miauwen. Ook het flesje wat ze dagelijks krijgen accosiëren ze met het opengaan van het deurtje. Maar ik kom ook wel eens gewoon met ze knuffelen. Hahaha. Het zijn prachtige kittens om te zien. Kijk maar eens naar de foto's bij week 3.


24 juni: De oogjes van Sergio, Santana, en Steffy zijn ook aan het opengaan. Bij Sefora blijft alles nog dicht. Maar dat kan morgen zomaar anders zijn. Shima kijkt al pienter met beide oogjes open. Vanavond is ook Sefora in optie genomen. 


22 juni: Vandaag zijn ze 1 week oud. Ze zijn lekker gegroeid. En Shima doet zelfs al 1 oogje bijna open. Zal niet lang meer duren voordat de rest volgt. Het gaat dus heel erg goed met ze. Geen zorgen om dit zestal.  Nieuwe foto's van deze beauty's bij week 2.


18 juni: Ja we zijn weer online. Nu maar hopen dat alle duizenden foto's niet verloren zijn gegaan. Met de kittens gaat het erg goed. Groeien lekker.


17 juni: Omdat mijn computer is overleden kan ik even geen mail beantwoorden hopelijk is alles weer snel hersteld. Kan dus ook geen foto's plaatsen.  Want die stonden allemaal op die andere pc. Hoop dat ik niet alle bestanden kwijt ben.


16 juni: Vanochtend allemaal gewogen, en allemaal gegroeid. Het gaat super met mama en haar kroost. Steffy leek wel een blauw/creme, maar dat was vanochtend bij schemer. Nu keek ik vanmiddag en zag het in daglicht toch beter. Ze is inderdaad blauw/creme. Want ze heeft een creme streep over de helft van haar neus. Zo leuk.


15 juni:  Miya is vannacht bevallen van 6 prachtige kittens. In alle rust en lekker vlot waren ze  in een tijdsbestek van iets meer dan 2 uur allemaal geboren. Het is weer een heerlijk gevarieerd nestje. Miya is apetrots, en wij ook. Omdat er zoveel vraag is naar kittens, en de optie's heel snel gaan, is het mij onmogelijk om te wachten op antwoord. Dit gaat dus gewoon wie het eerst komt.....Anders is het niet te doen. Nu maar hopen dat ze allemaal gezond mogen opgroeien, want op 1 na zijn alle kittens in optie. Gekkenhuis. hahaha. Foto's  bij week 1. De geboorte ging alsvolgt.


03.55u Sergio - Creme/witte kater van 110 gram

04.15u Sefora - Blauw/Creme/witte poes van 100 gram

04.25u Santana - Creme kater van 95 gram

04.30u Shima - Blauwe poes van 87 gram

04.59u Sary - Blauwe/witte poes van 105 gram

06.00u Steffy - Blauwe  poes van 92 gram 

OUR MODELS

See all our new baby's