Miya's kittens

Miya & Gio's kittens

3 mei 2019

Jenga/Chanel-Blauw/creme/wit poes

Besproken

Joyci-Blauw/wit poes

Besproken

Jacqui/Bella-Blauw/creme/wit poes

Besproken

Juva/Shanay-Blauwe poes

Besproken

Jazzlin-Blauw/creme/wit poes

BeschikbaarAls jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn begin/half augustus 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.


Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Dagboek.......

9 augustus: Voor de achterblijvers, Bella, Joyci en Jazzlin, nog wat laatste fotootjes geplaatst in het album van de laatste week. Dus jullie moeten even scrollen om de laatste foto's te zien. Komend weekend gaat Joyci de deur uit, weekend daarna Bella. Wat zijn het schatjes zeg. En wat gaan we ze missen. Hopelijk sturen jullie ons regelmatig foto's en filmpjes terug. In ieder geval, tot snel...


2 augustus: 12 weken oud. Met gemengde gevoelens plaats ik de laatste foto's in het allerlaatste album uit deze serie. Het betekend dat we afscheid moeten gaan nemen van de kittens. Voorzichtig laten we ze gaan. Komend weekend worden Chanel en Shanay opgehaald. Weekje later Joyci. En weer een weekje later Bella. Jazzlin blijft nu ook nog hier. Er waren wel mensen in haar geintereseerd, maar helaas toch weer afgeblazen. Ze hebben hun enting goed opgevangen. Weinig tot geen last gehad. Ze zijn allen supergezond en superlief. Erg ondernemend, en vreselijk nieuwsgierig. Nu de taak aan jullie om deze schatjes in jullie huisje te laten wennen.  En te laten verder groeien tot dametjes met een gezonde dosis kattenkwaad en zelfvertrouwen. Ze verdienen allen een gouden mandje. Heb extra mijn best gedaan voor de foto's. Ze allemaal even apart laten poseren. Foto's zijn te downloaden in het album van de bewuste week. Deze pagina blijft nog wel even openbaar , maar niet lang meer. Dus alle foto's hier weghalen en in een mapje op je computer opslaan is wel raadzaam. Misschien nog een enkele keer een update, totdat ze echt allemaal de deur uit zijn. Geniet ervan. Wij zullen ze enorm gaan missen. De schatjes.


28 juli: Was ik helemaal vergeten te vertellen dat Bella sinds deze week het kattenluik naar buiten heeft weten te vinden. Ook de tunnel gaat ze moeiteloos door. Die tunnel is eigenlijk meer bedoeld voor de grote poezen, maar zij draait zich daar niet voor om. Ze komt zelfs al tot aan de grote buitenren. Chanel ging haar sinds donderdag achterna, want die werd nieuwsgierig. Zij komt nog niet verder dan de tunnel. Maar als ze de kunst afkijkt van Bella zal dat niet zolang meer duren voordat zij ook aan de overkant beland. Dus lieve mensen, als jullie een kattenluik hebben en niet willen dat die kleintjes naar buiten gaan. Zet dan even het luik op slot, of schuif er een deurtje voor.  Verder gebeurd het zelden dat de kittens al door het kattenluik gaan nog voor dat ze ons huis verlaten. Meestal doen ze dat nog niet. Alleen hele slimme en ondernemende kittens weten dit te vinden.  Hahaha op zich wel grappig toch?


27 juli: En dan is al weer week 13 aangebroken. 12 weken oud. Gister kregen ze hun 2e enting, en hun laatste checkup bij onze dierenarts. Alles was prima in orde met de dames. Zien er goed uit, en waren lekker gegroeid. Wederom geen op of aanmerkingen. Hopelijk krijgen ze er niet zo'n last van, want deze enting is wel even pittiger dan de 1e.  Afwachten maar. Hun gewichten op het moment van enting was, Chanel 1350gram, Bella 1210gram,  Jazzlin 1100gram, Joyci 1300gram, en Shanay 1230gram. Allemaal ruim boven de kilo, iets waar we altijd naar streven. Ze mogen dus allemaal gezond en wel ons huis verlaten. Altijd weer fijn als alles goed is gegaan. Nog een weekje of iets langer hier, en dan gaan we ze uitzwaaien. Nu nog lekker genieten van deze belhamels. Er staan weer reuze mooie foto's in het album van week 13. 


19 juli: 11 weken oud vandaag. Het zijn een stel heerlijke meiden. En hun eenkennigheid wordt steeds minder. Komen s'morgens echt meteen aangerend, zodat we ze kunnen oppakken om in de kooi lekker te smikkkelen van natvoer en kittenmelk. Rituelen en vastigheid vinden ze prettig. Elke ochtend weten ze dat ze wat lekkers krijgen. Leuk om te zien. Het zijn lieverdjes. Stuk voor stuk.  En wat worden ze mooi. Steeds mooier. Iedereen die ze ziet zegt het ook dat het plaatjes zijn. Ook de nieuwe kittens van Savannah werden met open armen ontvangen. Wat doen ze lief met ze. Nieuwe foto's bij week 12. 


13 juli: 10 weken oud waren ze gister. En ze hebben nergens last van gehad na de enting. Alleen een beetje suffig de volgende dag, maar verder niks.  En dat is heel fijn.  Voor de rest gaat alles gewoon lekker met ze. Heerlijk fanatiek spelen met elkaar. Af en toe komt onze kleindochter met ze knuffelen, en brengt dan soms een speeltje voor ze mee. Heel lief.  Ze vermaken zich waanzinnig met elkaar.  Regelmatig zit ik op mijn krukje en hengeltje met ze te spelen.  Fotocamera in de aanslag natuurlijk.  Valt soms niet mee om die beweeglijke kittens op de foto te zetten. Van de week toch maar weer een poging gewaagd in de "fotostudio", en dat ging eigenlijk wonderbaarlijk goed. Dat kwam omdat ik het hengeltje deze keer gebruikte om hun aandacht te trekken. (slim) Uiteraard staan deze foto's weer in het nieuwe album van week 11. Veel plezier.


5 juli: Vandaag 9 weken, en op naar de dierenarts voor hun eerste enting. Spannend voor ze. Maar och wat werden ze bewonderd door het personeel van de dierenartsenpraktijk. Wat zijn ze mooi. Alle meiden kregen een checkup en alles was dik in orde, geen op of aanmerkingen. Hopelijk krijgen ze geen last van de enting. Hun gewichten waren op moment van enten.....Chanel 860 gram, Joyci 880 gram, Bella 760 gram,  Shanay 800 gram, en Jazzlin 810 gram. Allemaal prima aan het gewicht, dus geen zorgen. Het gaat dus goed met de dames. Ze vermaken zich geweldig met elkaar. Heerlijk door de hele ruimte rennen, en slapen nu ook allemaal ergens anders, dan eerst hun veilige plekje achterin. Ze komen steeds verder in hun klimpartijen. Soms verbaas ik me erover, hoe kom jij nou hier zo hoog. Maar blijkbaar kunnen ze dat allemaal zelf. De boefjes. Ze kunnen allemaal lekker kroelen en spinnen. Lief zijn ze. Nieuwe foto's bij week 10. Veel kijkplezier.


30 juni: 2 dagen later dan gebruikelijk, plaats ik hier iets in het album en de foto's. We hadden teveel drukte. De dametjes zijn 8 weken en inmiddels al aardig gewend aan hun nieuwe verworven ruimte. De meeste volwassen poezen zijn aardig, maar sommige vinden ze gewoon te druk, en dan wordt er wel eens een corrigerende tik uitgedeeld. Ze hebben wel wat last van de warmte, pfffft snikheet. 2 ventilatoren draaien op volle toeren. Maar ze spelen evengoed hoor, zij het een tandje minder, maar toch. Ze zijn zo lief lief. Kopjes geven en al heel luid spinnen. Chanel is een prater. Zodra je haar maar aankijkt, tegen haar praat en aait, ze klets de hele tijd. Zo supergrappig. Ja het is me er eentje hoor. Een bijdehandje vanaf dag 1. De andere hebben dat niet zo sterk als zij.  Volgende week krijgen ze als alles goed gaat hun enting. Tenzij het te warm is, dan schuiven we dat iets op. Maar dat is niet erg. Weer nieuwe foto's van ze bij week 9.


26 juni: Vandaag kwam er een nieuwe naam voor Jacqui, ze gaan haar Bella noemen. Ook lopen ze sinds zondagmiddag los door de hele ruimte. Wat een feest. Eerst bleven ze nog in het achterste gedeelte, maar uiteindelijk toen de eerste ging, ging de rest er achteraan. Ze hebben wel liggen puffen hoor met die warmte, zo hey, het was daar dik 28 graden. Nu het wat koeler is, rennen ze weer heerlijk rond.


23 juni: Vandaag kregen de dames Jacqui en Jazzlin bezoek. Wat vonden ze ze leuk. En wat was de keuze moeilijk. Allebei erg leuk, maar Jacqui heeft het gewonnen van Jazzlin. Ze is dan ook gereserveerd. 


21 juni: Op deze prachtige 1e zomerdag zijn de dametjes al weer 7 weken. Sinds afgelopen zondag lopen ze los over de vloer. Nog voor de eerste tijd even met een wandje er tussen. Waarschijnlijk komende week helemaal los. En los gingen ze. Lekker rondrennen. Was heel even wennen, want eerst zagen ze ons door het raampje van de kooi, zijn we nu ineens grote reuzen voor ze. Ze genieten volop van hun vrijheid. Het gaat goed met ze. Zijn prima eters. Vinden alles lekker wat we zo voorschotelen. En ze worden al lekker ondeugend. Wederom weer een poging gedaan om ze even leuk op de foto te zetten in de geimproviseerde studio. Viel niet mee. Ze zijn niet allemaal even makkelijk, qua stilzitten. Heb wel gemerkt dat het beste moment is als ze net wakker zijn. Nadeel daarvan is, dat ze een beetje slaperige oogjes hebben.....hahaha. Maar toch aardig gelukt. Kijk maar bij week 8.


14 juni: Weer een weekje verder. 6 weken vandaag. Dit weekend gaan we ze los laten lopen over de vloer. Ze zijn goed zindelijk, doen alles keurig op de bak.  Eten doen ze ook geod, zowel van de baby/kitten-brokjes, als van het natvoer. Af en toe zijn het net wolven. Tafelmanieren moeten ze nog leren, staan soms midden in het bord. Maar dat geeft niet dat komt wel goed. Het fotomomentje wordt steeds lastiger. Maar heb daarom een mandje geindroduceert. Zodat ze niet zo gemakkelijk van het toneel af kunnen lopen. Vanavond heb ik een soort van tafeltje in de kooi gezet. Had niet verwacht dat ze daar zo vrolijk van werden. Hahaha superleuk om te zien. Ineens werd het spel wel heel spannend, want ook onder het tafeltje konden ze kruipen, tot grote lol van degene die bovenop zaten. Wat een feest. Heb daar ook een superleuk filmpje van gemaakt. Nieuwe foto's bij week 7.


7 juni: Vandaag al weer 5 weken oud. Ze doen het zo goed. Ze eten zelfstandig van een schaaltje. En geven daarbij hun moeder weinig kans om met ze mee te eten. Hahaha. Momenteel vinden ze alles wat we ze aanbieden erg lekker. Makreel, kip, tonijn, sardientjes, en zo meer.  Het is allemaal goed. Een beetje melk daarna is echt heerlijk. Ze smikkelen allemaal erg lekker van het natvoer. Leuk om te zien hoe snel ze nu zijn. Van hulpeloze wezentjes, naar drukke spelende kittens in 3 weken tijd. Ze op de foto zetten valt nu haast niet meer te doen. Je zet ze neer, en met de zelfde gang rennen ze weg. Sommige moet je echt in bedwang houden. Daarom zal ik het niet zo vaak meer kunnen doen. Maar de andere foto's zijn ook leuk hoor. En de filmpjes die we sturen worden ook met veel plezier ontvangen. Bekijk de foto's bij de nieuwe week. (week 6)


2 juni: Ook voor Joyci kwam er vanmiddag bezoek. Ze vonden haar een schatje. Snap ik helemaal. Ze zijn allemaal zo schattig. Haar naam blijft Joyci, want dat vonden ze wel een leuke naam.


1 juni: Vanmiddag kregen Juva en Jenga visite, Ze vonden ze allebei zeer leuk. En ze zijn beide gereserveerd. Ook hadden beide al een naam voor de dame in kwestie. Jenga wordt Chanel en Juva wordt Shanay. Leuk hoor.


31 mei: 4 weken oud vandaag. En jeetje wat gaan ze hard in hun ontwikkeling. Ze stappen al regelmatig allemaal al uit hun bedje. We zetten ze regelmatig in de kattenbak, maar snappen doen ze het nog niet. Verder komt dat natuurlijk vanzelf wel weer goed. Ze spelen ook al een beetje met elkaar. Zo superleuk om te zien. Ze op de foto zetten wordt steeds lastiger, omdat ze zo beweeglijk zijn. Ze lopen zo van het 'toneel'.  Haha, maar dat geeft niet. Ze staan er voor nu weer erg mooi op. Ook voor Joyci komen ze kijken. Zij staat ook in optie. Nieuwe foto's bij week 5.


24 mei: Deze superschatjes zijn vandaag al weer 3 weken oud. En ze worden al aardig mans. Zo was Jenga al als eerste uit het bed geklommen. Over het randje, maar de terugweg wist ze niet. Dan is het tijd voor het trapje, om ze beter te begeleiden naar hun bedje en en daar buiten. Ook Joyci waagde toen de overstap. Wat interessant allemaal. De andere dames gluren wel over de rand van hun bed, maar durven nog niet. Zal niet lang meer duren of ze gaan op onderzoek uit. En zullen ze ook gebruik gaan maken van de kattenbak.  Miya is nog steeds very happy met haar kindjes. Ze groeien prima. Ze gaan steeds beter en meer bewegen. Zelfs al een klein beetje spelen met elkaar. Echt te schattig. Nieuwe foto's van ze bij week 4.


18 mei: Gisteren waren deze beauty's al weer 2 weekjes oud. En wat gaan ze nog lekker. Het is ook heerlijk om je hoofd tussen hun gammele lijfjes te stoppen en dan heerlijk te kroelen met de dames. Wat een schatjes. Ik heb ze weer mooi op de foto gezet. Alleen bij de eerste foto heb ik hun naam gezet. Dus als je de naam niet ziet veranderen is het nog steeds het zelfde kitten. Anders moet ik bij elke foto een naam zetten, en met deze uitleg snappen jullie dat hopelijk wel. Nieuwe foto's van ze bij week 3.


14 mei: Alle oogjes zijn bijna helemaal open. Zo superschattig om te zien. Ze proberen ook al wat te stappen, en een beetje zitten. Hun oortjes zijn ook al open. Ze kunnen onze stemmen nu horen. En oh wat zijn ze leuk. Om op te vreten. Ook Jenga is in optie genomen. 


11 mei: Vanavond is Juva in optie genomen. Ze komen over ongeveer 2/3 weekjes bij haar kijken.


10 mei: We zijn een week verder. 1 weekje oud. En wat gaan ze goed zeg. En we blijven naar ze kijken, zo mooi zijn ze. Prachtig. Hun oogjes zijn aan het opengaan. Want er begint in de ooghoeken wat te glinteren. Zullen ze er weer anders uit gaan zien.  Ze proberen ook al wat meer te gaan zitten. Natuurlijk erg wankel, en vallen zo om. Superschattig om te zien. Nieuwe foto's (erg veel) van deze mooie moppies bij week 2.


5 mei: Het gaat allemaal goed met de kleintjes en Miya.  Ze groeien lekker. En wat zijn ze mooi. Blijf naar ze kijken. Kraamvisites vonden ze ook al zo mooi. Heerlijke drolletjes. Gaan we weer fijn van genieten. Wat nieuwe foto's van ze geplaatst bij de eerste week.


Update: Na een woelige nacht voor ons meer dan voor Miya. Want die lijkt geen stress te hebben gehad. Alles ligt er tevreden bij deze ochtend. En wat zijn ze mooi. Jarenlang gehoopt op ooit nog eens een driekleur. En nu zitten er 3 in dit nestje. Hoe is het mogelijk. Wat een snoepies. De verleiding is groot. Bekijk de eerste foto's van de kleintjes bij week 1.


De eerste dag: Net op het punt van naar bed gaan, werd Miya onrustig. Even gewacht, en ja hoor ze had weeen en het persen voor het eerste kitten liet niet lang op zich wachten. Ze heeft het allemaal rustig en vlotjes op de wereld gezet. 5 prachtige kittens. Allemaal meiden. Hopelijk mogen ze gezond opgroeien in ons huis. Dat is altijd even afwachten de eerste week. Hun gewichten zijn goed, en ze is precies op tijd bevallen. Alles volgens het boekje. foto's volgen snel. 


01.10u Jenga- Blauw/creme/wit poes van 104 gram

01.30u Joyci- Blauw/wit poes van 104 gram

01.50u Jacqui- Blauw/creme/wit poes van 92 gram

02.20u Juva- Blauwe poes van 95 gram

03.00u Jazzlin- Blauw/creme/wit poes van 105 gram


 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika