Miya's kittens

Hugo/Ivo-Blauwe kater

Besproken

Harris/Dex-Creme kater

Besproken

Hailey/Gioya-Blauwe poes

Besproken

Howard/Joop!-Creme/witte kater

Besproken

 Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer. IVM werk. Dus alleen appen.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 12/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half/eind juli 2022. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......21 juli: Vandaag zijn ze 12 weken oud. Dat betekend, de laatste keer een update hier op deze pagina. De laatste foto's die ik plaats in het laatste album. Wat gaat dat achteraf toch altijd snel. We hebben naar ze uitgekeken, 12 weken geleden. We hebben ze zien opgroeien tot aan nu. Hun eerste stapjes zien maken, de eerste keer zelf eten, de eerste keer spelen met nestgenootjes. Contacten gelegd voor later. Hun lieve karakters tot bloei zien komen. Want wat zijn ze lief. De katers zoals verwacht supermakkelijk en lief. Hun motortjes draaien soms overuren. En dan die ene dame er tussen. Die net even meer eigenwijsheid heeft dan haar broertjes. Maar ook enorm geliefd. Ze zullen jullie harten snel veroveren, daar ben ik van overtuigd. De afgelopen dagen was het best warm hier. Dus lagen ze overdag languit op de vloer. (lekker koel) Er was weinig beweging. Pas later op de dag kwam er weer leven in, en hoe. Hahahaha. We hebben echt onwijs genoten van dit viertal. Maar nu is het de schone taak van de nieuwe eigenaren om dit stokje over te nemen. En ze te gaan vertroetelen. En dat gaat zeker goedkomen. Met die gedachte,kunnen we het ook loslaten. Nog even een aai, een kroel, en een knuffel. We zullen hun koffertje klaarzetten voor vertrek. Het allerbeste liefies. Vandaag de laatste foto's. Als jullie alle foto's nog niet hebben opgeslagen, doe dat dan nu. Want binnen enkele dagen is deze pagina uit de lucht. Tot gauw!


13 juli: 11 weken vandaag. Vanmiddag krijgen ze hun eerste enting. En als alles in orde is, dan mogen ze weekend 23/24 juli verhuizen. Er kunnen dus afspraken gemaakt worden voor het ophalen. Voor Ivo en Dex staat die al. Het zal wel even wennen zijn als ze er niet meer zijn. En start er voor hun een nieuw avontuur. Superspannend. Afgelopen week lag ik een speiegel neer op de grond. Hahaha supergrappig hoe ze hier toch op reageren. Is dit een nieuw vriendje, hij ziet er hetzelfde uit, ruikt ook niet gek, en volgt me overal. Hilarisch, toen ik de spiegel rechtop zette. Toen snapte ze niet waar dat kitten nou zat. Achter de spiegel kijken, hahaha. Onwijs grappig om te zien. Moest erg om ze lachen. Het levert weer gekke foto's op in ieder geval. Het was voor iedereen zeer vermakelijk. Ga maar gauw kijken bij week 12. Ohja en Ivo gaat al gezellig door het kattenluik naar buiten. En komt ook vanzelf weer binnen. Bijdehandje. De anderen hebben het nog niet door hoe het moet.  Update: Bij de dierenarts was alles dik in orde. Supergezonde en mooie kittens zei de dierenarts. Hun gewichten zijn ook top. Allemaal dik over die gewenste kilo heen. Ivo weegt 1250 gram, Dex zit al op 1480 gram, Gioya op 1350 gram, en Joop ook op 1250 gram. Dus supertrots op ze.


6 juli: Vandaag al weer 10 weken oud. Nog 2/3 weken en dan mogen ze uitvliegen. Wat gaat dat toch altijd snel. Nu gelukkig nog gezellig bij ons. Ze zijn lekker aktief en druk soms. Racen door de ruimte, dat je echt af en toe struikelt over de kittens. Hahaha. Gaat altijd goed, en soms maar net. Dus oppassen waar je loopt als ze zo'n race-moment hebben. Het lukt steeds lastiger om ze solitaire op de foto te krijgen in ons ministudiootje. Simpelweg omdat ze er geen geduld meer voor hebben, teveel met andere dingen bezig. Daarom maar even op het keukenblad gezet, en dan ook met elkaar. En dat voelt veilig. Joop is echt een charmeur, loopt contstant te spinnen, en als je hem roept komt ie al miauwend aangerend. Dex is de grootste van het stel. Die jaagt het beeld van zijn vader na.  Ook in zijn goedheid. Ivo laat ook snel zijn motortje draaien. En is gek op zijn broer Dex. (gelukkig) Gioya is wat voorzichtig in toenadering als ze je niet goed kent. (net als Miya) Maar verder een lieverdje. Nieuwe foto's van dit kwartet bij week 11. 


29 juni: 9 weken oud vandaag. Het zijn heerlijke boefjes bij elkaar. En met hun nieuw verworven vriendjes, de kittens van Yente, gezellige druktemakers. houden van kroelen, en motortjes draaien soms overuren. Heerlijk.  Ze klimmen al op de hoogste plekjes, en met gemak springen ze daar ook weer af. Doosjes zijn ook leuk speelgoed. Net als de wasmand die als een tredmill wordt gebruikt. Kortom, mooi om naar te kijken, dat ze zich zo happy voelen. Want dan zijn wij dat ook. Nieuwe foto's van Ivo, Dex, Gioya en Joop bij week 10.


22 juni: Al weer 8 weekjes oud. En wat zijn het een heerlijk stel boeven. Alles onderzoekend, nieuwsgierig, lief, en steeds behendiger. Klimmen nu steeds hoger. Springen steeds verder, en rennen steeds sneller en zelfverzekerder. Kortom, precies zoals ze zich horen te ontwikkelen. En dat is machtig om te zien. Ze herkennen de dagelijkse routine, en spelen daar fantastich op in. Zodra ze ons in de vroege ochtend horen, komen ze al naar de deur, en zetten een keel op. Want elke ochtend krijgen ze lekkers geserveerd, met als toetje een slobbertje melk. Nou, dat is toch lekker. Het zijn goede eters. En alles smaakt ze goed. Kip en zalm zijn favouriet. Maar ook makreel is lekker.  De nieuwe foto's staan weer klaar in het album van week 9.


15 juni: 7 weken oud. En ze rennen al door de hele ruimte al een paar dagen. En dat gaat hartstikke goed. Ze zijn echte ontdekkers, en niet gauw bang. Hebben dus al kennis gemaakt met de volwassen poezen. En ook dat ging goed. Al zijn er altijd een paar die even moeten blazen naar die kleine druktemakers. Maar dat is alleen maar goed. Daar leren ze weer van. En dat leren dat gaat nog wel even door. Elke dag opnieuw weer nieuwe ontwikkelingen in hun jonge leventje. En vanaf nu gaat het hard. Je hoort ze groeien, in alles. Hahaha. Genieten van die kleine boefjes. Nieuwe foto's van ze bij week 8.


12 juni: Er kwamen nieuwe namen voor Hugo en Harris. Hugo word Ivo, en Harris word Dex. Bij deze aangepast. Ook Hailey is besproken. Zij gaat voortaan Gioya heten.


8 juni: Jaja, 6 weken vandaag. Sinds zondagmiddag lopen ze los door de (achter) ruimte. En wat vinden ze dat leuk. Meteen lekker rondrennen. Al vinden ze de hoogtes nog een beetje eng. Maar oefening baart kunst. Er viel er af en toe eentje door de traptredes van het huisje heen. Of als ze eenmaal tot aan boven waren, durfde ze niet meer naar beneden, en begonnen hard te piepen. Hellup!! Ze lijken heel mans, maar zijn natuurlijk nog heel klein. Maar je zal zien het gaat snel. Afgelopen weekend kwamen ze nog kennis maken met Hugo en Harris. Deze 2 broertjes gaan het leuk krijgen bij de nieuwe eigenaren, die al meerdere kittens bij ons hebben weggehaald in de loop der jaren. Echt blij voor ze dat ze bij elkaar blijven. Nieuwe foto's van deze mooie kittens bij week 7.


1 juni: 5 weken oud vandaag. En wat gaan ze goed. Worden al aardig druk. Denken dat ze al kunnen rennen, en dat kunnen ze soms ook, maar vliegen nog geregeld uit de bocht, superkomisch. Spelen en klimmen al aardig. Ook mee eten uit een schaaltje doen ze sinds een paar dagen. Zo mooi om te zien, hoe ze na het eten zichzelf helemaal oppoetsen. Het zijn al hele lieve kroelers. Die zich graag op hun buikje laten kriebelen. Nieuwe foto's van deze moppies bij week 6.


25 mei: Inmiddels 4 weekjes oud. Ze lopen al aardig rond, kruipen al in de kattenbak. Spelen met elkaar, steeds ruwer. En wat zijn ze leuk. Poepies om te zien. Supermooie koppies. Echt plaatjes. Nieuwe foto's van dit mooie stel bij week 5.


22 mei: Vanmiddag kwamen ze voor Hailey kijken. Maar vonden Howard ook wel heel leuk. Uiteindelijk is er toch voor Howard gekozen. Ze gaan hem Joop noemen. Vrijwel direct daarna werd er opnieuw een optie gezet op Hailey. Zo gek kan dat dus lopen. En ik zeg altijd, zolang ze nog beschikbaar zijn, kan er nog geswitched worden, geen probleem. Maar wel heel leuk.


18 mei: 3 weekjes al weer. En hun ontwikkeling is in een stroomversnelling gekomen. Ze stappen al aardig rond, hebben elkaar ontdekt, en het speelgoed. Zo onwijs leuk om te zien. Dit verveeld nooit. Ook al fokken we al meer dan 33 jaar. Dit blijven mooie momenten. En zolang we er allebei nog zo van genieten, gaan we nog niet met pensioen. We hebben nog steeds onze vrijheid er voor over. Want al met al is het een best intensieve hobby. Maar alles met liefde. Ook voor de kleine ukkies. Volop genieten van die heerlijke kroelers. Nieuwe foto's bij week 4.


12 mei: Een dagje later dan de bedoeling was. Maar ze zijn 2 weken oud nu. Alles verloopt super. Ze beginnen al een beetje wat rechterop te zitten. Reageren op onze stemmen. En ze zijn supermooi om te zien. De wekelijkse fotoshoot laat zien dat ze al best gegroeid zijn. Oogjes alert in de rondte te kijken. Bekjes die opengaan en piepen als de sessie te lang duurt. Ahhhgossie, weer gauw terug naar mama. Nieuwe foto's bij week 3.


4 mei± We zijn al weer een weekje verder. 1 week oud zijn ze. Alles gaat lekker. Ze groeien goed. De oogjes zijn aan het opengaan. Howard heeft ze bijna al helemaal open. Op de foto´s is goed te zien dat er een kiertje ontstaat in de ooghoeken. Altijd superschattig om te zien. Op de foto´s waar de kittens alleen op staan, staat alleen op de eerste foto hun naam. Zolang er geen nieuwe naam staat, is het nog steeds het zelfde kitten. De optie op Hugo heeft geresulteerd dat ook zijn broertje Harris met hem mee mag verhuizen. Altijd leuk als er 2 uit 1 nest samen blijven.

Nieuwe foto´s dus bij week 2.


27 april: Miya is op het eind van deze koningsdag bevallen van 4 prachtige kittens.   Alles ging vlot en rustig. We hopen weer van ze te gaan genieten de komende tijd. De foto's staan inmiddels in het album van de eerste week.


21.25u Hugo - Blauwe kater van  101 gram

   21.35u Harris- Creme kater van 92 gram

22.10u Hailey- Blauwe poes van 106 gram

23.00u Howard- Creme/witte kater van 103 gram


 

OUR MODELS

See all our new baby's