Rowena's kitten

Rowena & Gio's kitten

15 maart 2020

Roan/Jordan-Zwarte kater

Gereserveerd


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half juni 2020. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


13 juni: Morgen is deze rakker al weer 13 weken oud.  Maar omdat morgen onze kleinzoon zijn 5e verjaardag viert, kom ik daar morgen niet aan toe. Vandaar vandaag. Zijn laatste weekje is ingegaan. Volgend weekend wordt hij opgehaald. Goh wat zullen we hem missen. Hij is zo lief en aanhankelijk. Wat kun je van zo'n kitten houden. Hij is alles wat je maar van een kitten wenst. Hij is lief naar iedereen, zeer sociaal. Houd erg van kroelen, en spint dan ook heel luid. Als je hem roept komt hij aan gedreuteld. Het is echt een schatje. We hopen dat hij is zijn nieuwe huisje net zo vertroeteld wordt als bij ons. En dat hij maar snel zal wennen aan de nieuwe mensen. Vanaf dat moment staat zijn wereldje even op z'n kop. Snapt niet waar iedereen nu is. Hij zal wel gaan piepen denk ik. Zal zijn moedertje ook wel roepen. Met wie moet hij nu spelen? Met de handen van zijn nieuwe mensen. Die naar ik hoop niet al te gek ruiken. En komen er niet al te veel enge geluiden uit het nieuwe huis. Geef hem de tijd om daar even zijn plekje te vinden. Zal snel wennen als hij daar zijn lekkere hapje krijgt. In ieder geval wensen wij Jordan een heel fijn, mooi en lang en gelukkig leven. Leuk als we af en toe nog een fotootje, filmpje krijgen vanaf de andere kant. Want afscheid nemen doet altijd een beetje pijn. Maar genoeg emotioneel geteut. Er staan weer fantastisch leuke foto's van dit heerlijke ventje in het laatste album in de rij. Veel plezier. Wij zorgen dat alles klaar komt te staan voor zijn vertrek. Als jullie zorgen dat alles klaarstaat voor zijn thuiskomst. Dan kan er niets meer mis gaan, toch? Tot gauw.


7 juni: En dan is deze kanjer al weer 12 weken oud. Nog maar 2 weken te gaan voor dat hij mag verhuizen. Wat zullen we die dappere Roan/Jordan missen. Hij helpt altijd zo graag bij alles. Of het nou om de was in de wasmachine stoppen gaat, of het opvouwen daarvan, hij is er altijd bij. En kijkt de kunst een beetje af. Soms helpt hij met opvouwen, maar dat is niet zo'n succes. Meestal kan ik dan weer opnieuw beginnen. Hahaha. Maar dat geeft helemaal niks. Hij vind het gewoon bar interessant wat je aan het doen bent. En dat zorgt ook weer voor een glimlach op onze mond. Hij is zo lief.  Maar soms ook ondeugend. Vraag dat ,maar aan zijn mama. Die heeft het vaak flink te verduren met deze omstuimige man aan haar nek. Oren bijten, staart bespringen, en zo meer. Maar ook onze Lilli vind hem erg leuk, die spelen ook leuk met elkaar. En af en toe onze Noa. Maar die is soms wat te ruw. Kortom, hij verveeld zich niet.  Nieuwe foto's van deze knappe vent bij week 13.


31 mei: Op deze prachtige laatste dag in mei is Roan/Jordan al weer 11 weken oud. Hij doet het zo leuk. Het is een heerlijk mannetje, (bijna) nergens bang voor. Zelfs de stofzuiger gaat hij niet uit de weg. Helpt vaak mee met de was opvouwen. Zorgt er dan voor dat ik weer opnieuw kan beginnen. Maar dat geeft niet, dat maakt hem juist zo leuk. Rete-nieuwsgierig is hij. En wij vinden het alleen maar leuk. Zijn oogjes beginnen ook wat andere kleuren door te laten, er komt wat oranje/bruin doorheen. Hij is nu voorgoed van die babyblauwe oogjes af. Maar er komt wat moois voor terug. Duurt nog wel even hoor voordat het zijn eigenlijke kleur heeft. Nieuwe foto's van hem bij week 12. 


30 mei: Vanmiddag kreeg Roan nog even een bezoekje. Er is heerlijk met hem gespeeld. Hij vond het reuzeleuk. Totaal niet bang. Er was wel een nieuwe naam voor hem. Ze gaan hem Jordan noemen. Ook weer helemaal leuk. Zal wel even moeten wennen na 11 weken hem Roan te hebben genoemd. 


28 mei: Gister zijn we met Roan naar de dierenarts geweest voor zijn eerste enting. Alles was dik in orde, en alles zat op de juiste plek. Roan liet alles gelaten toe. Geen centje pijn. Hij weegt inmiddels al 1150 gram. Dus is al dik die kritieke 1 kilo gepasseert om te mogen verhuizen. Over 3 weken zijn 2e en laatste enting, en dan mag hij als alles goed gaat daarna naar zijn nieuwe huisje.


24 mei: We zijn weer een weekje verder. Helaas zijn we niet met Roan naar de dierenarts geweest. Joost en ik waren allebei getroffen door buikgriep. Dus hebben we de afspraak verschoven naar komende dinsdag. Dus jammer genoeg schuift dan zijn verhuizing ook een weekje op. Gelukkig doen we het allebei weer, maar het was wel heel beroerd, daar ben je toch effe goed ziek van. In ieder geval gaat het met Roan prima. Hij vermaakt zich kostelijk. Heel vaak spelen met zijn mama, maar ook met ons en de andere poezen. Het is zo'n heerlijk ventje. Zo'n lieverdje. Echt een lekkere kroeler. Momenteel wachten we in spanning op nieuwe kittens van Savannah en Luana. Dit weekend zijn ze uitgerekend, dus het kan elk moment geboren worden. Spannend weer.  Dus wie weet zien jullie snel hier een update van. Er staan weer nieuwe foto's van deze boef in het album van week 11. 


17 mei: Roan vandaag 9 weken oud. Komende dinsdag krijgt hij zijn eerste enting. Altijd weer spannend hoe hij er op zal reageren. Dierenarts was verbaast dat het er maar eentje is deze keer. Meestal hebben we een koffertje vol met kittens. Maakt niet uit krijgt hij gewoon extra aandacht. Helaas was Roan een paar dagen terug niet helemaal lekker. Hij wilde niet eten. Iets wat hij daarvoor heel graag deed. Spelen deed hij wel, maar was behoorlijk aan het spugen. Nu is ie er weer helemaal. En wat het is geweest, geen idee. Hebben we allemaal wel eens denk ik dan maar. Hij is lekker aktief. En speelt graag met zijn mama, knuffels en andere poezen. Soms hoor je een ijselijke gil, want dan hebben ze hem weer flink in zijn nekvel vast. Ohhh arme Roan denk je dan, nou nee hoor, want hij gaat gewoon verder met uitdagen. Het is gewoon een superstoer kereltje hahaha. Zijn vacht heeft inmiddels ook een grijs deel gekregen op de zijflanken. Op sommige foto's (eerste deel) lijkt hij wel bruin. Maar dat was omdat de instellingen van de camera niet goed stonden. Maar hij is nu wel gemeleerd zwart met grijze haren en bruine haren. We weten dat dit vaker zo gaat bij zwarte katten. Maken we ons ook niet druk om. Ooit eens een zwart kitten helemaal grijs meegegeven die later in volwassen leeftijd toch weer helemaal zwart is geworden. Het is een fase wat ze doorlopen. Het komt dus allemaal goed. Er wordt ook gewacht op een broertje of zusje voor Roan uit de nestjes van Savannah en Luana. Die over een weekje moeten bevallen. Dus Roan blijft niet alleen, en dat vinden we heel leuk. Nieuwe foto's dus bij week 10.


10 mei: 8 weken oud vandaag. Dit vreselijk lieve kereltje gaat lekker. Hij laat geen moment voorbij gaan om te kroelen met je. Hij volgt je waar je gaat. Het is ook een prater, kletst terug als je iets tegen hem zegt. Superschattig. Zijn mama wordt geregeld door hem uitgedaagd. Iets wat hem soms een tegenaanval opleverd. Haha heel leuk om te zien. Maar hij schrikt daar niet echt van want hij blijft lekker doorgaan met treiteren. Af en toe komt onze Noa (10 mnd) ook even een robbertje met hem vechten. En dat gaat er soms hardhandig aan toe. Maar het leert hem wel. Dus vervelen doet Roan zich zeker niet. Ik heb weer veel foto's van deze eenling gemaakt. Kijk maar snel bij week 9.


3 mei: Vandaag al weer 7 weken oud. En wat voelt hij zich lekker. Al helemaal gewend over de vloer. Het is extra opletten waar je loopt, want hij suist zo langs je voeten. Roan volgt ons bijna overal. Komt graag knuffelen, en met je handen spelen. Ook met sommige poezen is hij af en toe aan het dollen. Superleuk om te zien. Het ochtendritueeltje kent hij ook inmiddels. Komt dan ook aangerend, omdat hij weet dat hij dan wat lekkers krijgt in de kooi. Gek op kittenmelk. Hij smikkelt ook al van een bordje samen met de grote poezen. Geen enkel probleem. We genieten enorm van hem. Maar hij is ook zo leuk en lief. Een heel innemend katertje. Hij doet je hart smelten. Supercute. Nieuwe foto's van hem bij week 8.


26 april: En weer een weekje verder. Al weer 6 weken oud. Hij loopt de hele week al los door de ruimte. En daaruit is gebleken dat het een stoer mannetje is. Want hij is voor niets en niemand bang. Stapt zo op de grote poezen af. En verbaasd zich dan dat er naar hem geblazen wordt. Soms ook gegromt. Maar langzaamaan beginnen ze aan hem te wennen. En wordt hij geaccepteerd. Er wordt zelfs voorzichtig met hem gespeeld. Hij vermaakt zich prima. En omdat hij enigst kind is, wordt er veel naar hem gekeken. Elke houding gaat het weer van "ahhh kijk nou hoe lief", of "kijk nou wat grappig". Het is een knapperd. En geloof mij maar op sommige foto's lijkt hij echt bruin, dat is mede oorzaak van de zon.  Maar hij is in werkelijkheid echt veel donkerder hoor.  Het is een genot om naar hem te kijken, en heerlijk te kroelen met hem, want daar houd hij van. Wat dat betreft echt een kopie van zijn vader.  En dit enige kind zorgt er ook voor dat er veel foto's worden gemaakt. Want alles wat hij doet wordt gemonitord. En met een heel nest maak ik altijd al veel foto's, maar nu staat alleen Roan er op. Dat vinden jullie vast niet erg. Want hij is gewoon leuk om te zien. Kijk maar bij week 7. En vanmiddag kwamen ze kijken naar Roan. Meteen verliefd. Ze hebben hem dan ook gereserveerd.


19 april: Vandaag is deze knapperd al weer 5 weken oud. Hij wordt steeds handiger. Klimt nu zelfstandig al op het rotan huisje. En er ook weer af. Al vond hij dat de eerste keren wat lastig, maar dat heeft hij nu ook door. Hij is al een beetje ontdeugend, en plaagt voortdurend zijn mama. Hahaha. Een heerlijk boefje is het. Gistermiddag heb ik hem even op de grond gezet. Even voor een half uurtje. Om alvast een beetje te wennen. Volgende week mag hij steeds wat vaker los. Ziet hij de wereld ook eens vanaf de andere kant. Hij weegt inmiddels 521 gram. Sinds gisteravond staat Roan in optie. Volgende week komen ze kennismaken met hem. Eens kijken of er een klik is. Nieuwe foto's van Roan bij week 6.


12 april: Eerste paasdag. Hopelijk kan een ieder zich vanwege de "thuisblijf" regel, prima vermaken. Je moet er maar het beste van maken in deze bizarre tijd. Geniet van al het moois om je heen, geluk is dichterbij dan je denkt. Roan is nu 4 weken oud. Hij gaat als een speer. Inmiddels verhuisd naar een grotere ruimte, omdat hij toch al wat aktiever werd. Nu hij hier een paar dagen in gewend is, maakt hij grote sprongen, letterlijk en figuurlijk. Hij dartelt als een jong lammetje door de nieuw verworven ruimte. En speelt met de aanwezige speeltjes. Hapt zo af en toe in mama's oor, en probeert haar uit te dagen. Hij gaat al op de bak, maar of hij het snapt weten we nog niet.  Via het trapje gaat hij zo erin en er ook weer makkelijk uit. Het rotan huisje vind hij geweldig. Rent in en uit door alle openingen. Nog even en hij klimt er op. Dat zal niet zo lang meer duren. Hij wordt met de dag manser. Een heerlijk ventje die nu al van aandacht houd. We knuffelen hem dan ook veelvuldig. Nieuwe foto's van deze knapperd bij week 5.


5 april: 3 weken oud vandaag. En wat gaat hij lekker. Stapt lekker rond, en begint al te spelen met mijn vingers. Hij kruipt op mijn hand, en als ik dan heerlijk met hem kroel, dan spint hij heel zachtjes. Zo lief. Hij weegt inmiddels 380 gram. Dus hij heeft het goed bij zijn mama. Nu we niet of nauwelijks kittens hebben, werd het eens tijd om even alles na te lopen. Nieuwe kitrandjes, likje verf hier en daar. Soort van kleine renovatie. Alles is weer lekker opgeknapt en fris voor de komende nestjes. Zo kan Roan straks weer heerlijk rondscharrelen over de vloer. En is alles weer netjes en veilig voor hem. Voor nu ligt hij nog knus bij zijn mama. En gaat hij over een week of 3 de ruimte verkennen. Nieuwe foto's bij week 4.


29 maart: Roan is vandaag 2 weken oud. Zijn oogjes zijn helemaal open, net als zijn oortjes. Het is een heerlijk bolletje. Hij heeft het goed bij zijn mama. Hij kan al een klein beetje zitten. En stap ook wat rond. Zij het wat voorzichtig. Maar och wat is ie leuk. Zo'n lekker bekkie heeft ie. Mooi rond. Het moet gezegd, een zwart kitten fotograferen valt niet mee. De camera moet dan scherpstellen op iets donkers en dat valt niet mee. Met wat vals licht lukt dat best. Hierdoor krijgt Roan over zijn vachtje soms een wat bruinige gloed. Iets wat ik natuurlijk in de computer met een fotobewerkingsprogramma kan bewerken, maar dat kost teveel tijd.  Dus jullie moeten het hier mee doen. Dat hij knap is zie je evengoed wel. Kijk maar bij de foto's van week 3.


22 maart: Vandaag is deze kleine man een week oud. Zijn oogjes zijn voor driekwart open. Nog even en zijn oortjes zullen ook opengaan. Hij begint al wat te kruipen. Het gaat heel goed met hem. Hij groeit als kool. Nieuwe foto's bij week 2.


17 maart: Het gaat goed met kleine Roan. Hij groeit lekker. En Rowena is een blije mama. Het lijkt er op dat Roan toch iets van een smoke is. Zijn snuitje vertoont wat lichtgrijze ondertoon, net als bij zijn pootjes. Even afwachten wat dat gaat doen. Nieuwe foto's van hem bij week 1.


15 maart: Omdat we lang hebben getwijfeld of Rowena wel zwanger was, hebben we het niet kenbaar gemaakt op de site. Maar een paar dagen geleden had ik toch een hartje horen kloppen. Zie je wel, dus toch. Vannacht om 4.00u werd een grote dikke kater geboren. Hij ziet er goed en alles zit er op en er aan.

We hopen dat dit ventje weer gezond mag opgroeien. Wel jammer voor hem dat hij alleen is, maar zal wel stikverwend worden. Foto's volgen snel bij week 1. 


04.01u Roan- Zwarte kater van 114 gram 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika