Rowena's kittens

Rowena & Fabian's kittens

8 november 2020

 Jentle/Digna - Fawn poes

Besproken

 Juna/Blondie - Fawn/Point poes

Besproken

 


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen ze op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal begin februari 2021. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek......

16 februari: En dan is ook de tijd aangebroken dat deze dametjes ook ons huis gaan verlaten. Wat zal het stil worden. En wat zal Fahjen (die hier blijft) jullie gaan missen. Hopelijk blijft Mexx zo lief met haar spelen. En is er genoeg vertier voor haar. Voor jullie breekt een nieuwe toekomst aan. Hopelijk wordt het een fantastisch lang en gelukkig leven. En laten jullie nog af en toe jullie neus zien door middel van een foto, filmpje of verhaaltje. Jullie gewichten zijn prima. Digna weegt al 1230gram en Blondie zit daar kort op met 1220gram.  Jaja Blondie heeft een inhaalslag gemaakt, echt niet normaal. Die gaat als een malle. Dus dat is allemaal prima. Komende week zal deze pagina verdwijnen van de website. Als jullie de foto's nog willen opslaan op de computer dan kan dat nog deze week. Na het komende weekend kan dat niet meer.  We hebben enorm van jullie genoten. Hopelijk gaan jullie dat ook doen. Maar geef het wel even de tijd. Dan komt het vast allemaal goed.


7 februari: 13 weken oud. En de afspraak voor de enting staat gepland voor komende dinsdag. Mits de wegen goed begaanbaar zijn natuurlijk. We gaan geen onnodig risico nemen natuurlijk. Dus ligt er een pak sneeuw op de weg, dan stellen we het uit. Onvoorziene omstandigheden zullen we maar zeggen. In het slachtste geval schuift het een weekje op. Maar we willen kijken of het dan eventueel eind van de week kan. Even afwachten nog. De verwachting is helaas wel dat de sneeuw een week blijft liggen.  Nou ja we zullen zien. Voor de rest gaat alles zijn gangetje met ze. Zitten nog net niet op die kilo, maar heel dichtbij. Gaat iets minder hard dan we dachten. Maakt niet uit, als ze er klaar voor zijn, is dat gewoon zo.

Zelf ben ik me al een beetje aan het voorbereiden op hun vertrek. Spulletjes klaar zetten/maken.  Want ik wil ze toch een leuk kittenpakketje meegeven. De foto's in het laatste album kunnen de komende week nog aangevuld worden met nieuwe. Dus check geregeld voor een update.

Voor nu staan de foto's weer klaar van de laatste week bij ons. Raar idee is het, maar ja, we weten dat het er aan zit te komen, maar toch........


31 januari: We zijn bij week 13 aanbeland. Dit houd in dat het bijna zover is. Ik zeg nadrukkelijk bijna, omdat we graag alle kittens op 1 kilo willen hebben voor de enting. Helaas zitten deze 2 dames daar nog niet op. Maar we zitten in de buurt van. Het gaat nog maar om een klein stukje. 

Slechts 150 gram. We wachten hiermee omdat we alle kittens in één keer tegelijk willen enten, en niet vastzitten aan 2 momenten. Dus die kilo is voor ons een must.  We hopen dat het tussen nu en de komende week wel haalbaar is. Dus denk hierbij aan weekend 13/14 februari. Maar hang ons daar niet aan op. Want het moet ook nog eens goed voelen natuurlijk. Voor nu gaat het prima met de dames. Ze eten als bootwerkers. En Digna heeft zelfs Blondie met haar gewicht al ingehaald. Dus die groeispurt die komt vast wel. Misschien moeten we biefstuk gaan voeren aan ze....hahaha. Ik heb ze in ieder geval weer leuk op de foto gezet. Kijk maar bij week 13.


24 januari: Vandaag zijn deze moppies al weer 11 weken oud. En het gaat ontzettend goed met ze. Zijn supervrolijk, en enorm nieuwsgierig. Als we in de ochtend naar beneden komen, dan gaan hun oortjes gespitst. Want dat betekend dat ze een lekkere maaltijd krijgen. Je moet dan echt uitkijken waar je loopt, want ze dwarrelen dan nerveus rond onze voeten. Klaar om opgepakt te worden, en in de kooi te zetten. Het heeft ook wel iets aandoenlijks. Die kleine hummels die zo naar je uitkijken zodra ze je horen. Kan daar zo intens van genieten. Zal kijken of ik nog in de loop van de dag een filmpje kan maken van ze. Van de week kreeg Digna nog knuffels via de post opgestuurd. Wat een verrassing. Ook die gaan met haar mee als ze wordt opgehaald. Leuke post. Nieuwe foto's van ze bij week 12.


17 januari: 10 weken oud.  Weer een weekje verder. En weer een weekje verder in ontwikkeling. Dat merk je aan de souplesse waarmee ze ergens opklimmen, en ook met het grootste gemak weer afspringen. Soms zijn ze onbehouwen, en kletteren ze ergens vanaf, omdat ze de situatie iets verkeerd hadden ingeschat. Maar gewoon weer opstaan en weer verder. Gelukkig hebben ze 4 pootjes om op te landen, en gelukkig komen ze daar dan ook meestal op terecht. Dus soms hebben ze een beetje last van overmoedig gedrag......hahaha, maar dat gaat eigenlijk altijd goed. En ze leren ervan. Met Mexx hebben ze af en toe wat te stellen. Die schooier pakt wat hij pakken kan. En dat wordt hem niet altijd in dank af genomen. Gemiddeld genomen vinden ze hem toch ook wel heel aardig, omdat ze hem zelf ook vaak opzoeken. Ach ja, een beetje leven in de brouwerij........ Nieuwe foto's van Blondie en Digna bij week 11. Ook kreeg later in de middag Blondie nog visite. Na wat ongemakkelijke en verlegen eerste momenten, werd er uiteindelijk toch leuk met haar gespeeld. Ze hebben het als enorm leuk ervaren om haar weer even te mogen zien.


10 januari: Vandaag zijn de dames 9 weken oud. En het zijn vrolijke dametjes.  Eten als wolven, vooral Blondie. Die is werkelijk bang dat ze niet genoeg krijgt. Maar er is genoeg voor iedereen. En het is een normaal verschijnsel als ze met een aantal tegelijk moeten eten. Pakken wat je pakken kan is dat het devies. Zo heeft de natuur dat geregeld. Want als je niet bijpakt, is het op voordat je het weet. Omdat ik afgelopen maandag een pijnlijke ontmoeting had met een betonnen vloer op mijn werk, waarbij ik mijn pols heb gebroken, en een beurse heup, knie en open wond aan scheenbeen, zullen de foto's niet allemaal even scherp zijn. Normaal bedien ik met 2 handen de camera (spiegelreflex) maar nu moet ik dat met een hand doen, en staat de camera op automatische stand, wat soms veel beperkingen geeft. Maar vooruit maar. Dus onscherpe of scheve foto's, daar moeten jullie het mee doen. (niet allemaal hoor) Veel plezier bij week 10.


9 januari: Vandaag kreeg Digna nog even een bezoekje. Er is met haar geknuffeld, en gekeken naar het spel met haar broertje en zusjes. Dat was wel leuk om haar in het echt weer even te zien. Morgen plaats ik de update voor week 10. 


4 januari: Er kwam een nieuwe naam voor Juna. Ze gaat voortaan Blondie heten. Heel toepasselijk vanwege haar blonde haartjes haha.


3 januari: Gelukkig nieuwjaar voor iedereen. Het is allemaal rustig verlopen hier in Wijdenes. Weinig tot geen vuurwerk. Hier en daar wat knallers, maar niet heel erg. Gelukkig hadden de poezen hierdoor ook wat rust. Niet iedereen word er gelukkig van van dat vuurwerk. Met de kittens gaat het goed. Ze zijn al lekker gewend aan het rondrennen over de vloer. De hele week heeft het wandje er nog tussen gezeten. Maar sinds vrijdag is die er tussenuit, en kunnen ze overal komen. Mexx vond het maar bar interessant al dat kleine grut. Net als levende knuffels. Wat is hij lief voor ze. Maar is nog wel een beetje onbehouden. Vreselijk lomp. Hij bespringt ze zodra hij ze ziet bewegen. Dat kunnen de kittens niet heel erg waarderen. En we horen dan ook regelmatig gegil uit de kattenkamer komen. Oh jee, Mexx heeft er weer eentje in de houdgreep. De meeste tijd is hij heerlijk met ze aan het dollen hoor. Maar af en toe......hahaha. We lachen ons rot om zijn capriolen. Beide dames eten nu enorm goed. En vinden alles lekker. Vooral dat slobbertje kittenmelk daarna. Oh heerlijk. 8 weken oud zijn ze nu. Volgende week gaat de aanvraag van de stambomen de deur uit. Dan is dat ook maar weer gedaan. Voor nu fijne zondag en geniet van de foto's bij week 9.


28 december: Ook kwamen ze gister nog naar Juna kijken. En wat viel ze in de smaak. Het was een leuk bezoekje. Juna werd gereserveerd. 


27 december: Allereerst hoop ik dat iedereen gezellige kerstdagen gehad heeft ondanks de opgelegde beperking. Wij in ieder geval wel.  Nu zijn Digna en Juna 7 weken oud. Eindelijk is Digna ook goed gaan eten. En dat heeft ze nodig ook. Want ze heeft wel een achterstandje op de rest. Ze is de kleinste van de 6 kittens. Nu ze wel zelf is gaan mee eten zal ze sprongen maken in de groei. Verder is ze superlevendig, dus geen zorg. Ze mogen vandaag allemaal los over de vloer. We wachten nog even met dat te doen als de visite voor Juna is geweest. Want die mogen eindelijk weer komen vandaag. Ze zullen het vast heel erg leuk vinden, wat meer ruimte om te rennen. Ze zijn zo leuk samen. Hun oogjes beginnen ook al te verkleuren. Je ziet nu goed dat Juna van die prachtige lichtblauwe oogjes krijgt.  Die zo horen bij een point. Digna's oogjes zijn nu een beetje bruin/groen. Worden uiteindelijk soort van oranje teint. Nieuwe foto's van deze mooie dames bij week 8.


20 december: Vandaag 6 weken oud. Wat Juna vorige week had, heeft nu Digna. Beetje niet zo lekker en een beetje aan de dunne. Maar sinds vanochtend gaat het weer goed met haar. Maar ze wil nog niet echt eten. Waar Juna echt heerlijk staat te schransen, staat Digna een beetje aan de zijlijn te kijken naar dat lekkers. Behalve als er kittenmelk in het bakje komt, dan wil ze dat wel even proeven. Verder een vrolijke dame hoor.

En dat komt ook vast wel weer goed. De meeste tijd brengen de dames door bij de andere kittens. Lekker samen spelen, en samen slapen. Maar als Rowena weer roept dat ze bij haar kinders wil, dan gaan ze weer even naar hun eigen plekje. Dan vallen ze na het drinken bij mama en het poetsen van mama tevreden in slaap.  Deze keer wat minder foto's dan jullie gewend zijn. Die corona nasleep gaat je toch niet in je koude kleren zitten. Zit een beetje laag in mijn energie. Dus ben er nog niet. Toch nog best wel leuke plaatjes geschoten. Kijk maar bij week 7.


13 december: 5 weken oud zijn deze moppies vandaag. Het gaat goed met ze. Af en toe mogen ze gezellig bij de andere kittens, om lekker samen te ravotten en te slapen. En dat gaat allemaal prima. Met Juna ging het even 2 dagen wat minder. Omdat ze nu is gaan mee eten met het natvoer van mama, moest haar maagje ineens wennen aan al dat lekkers. Haar darmpjes waren hierdoor wat van slag. Ze moest ook spugen. Waarschijnlijk is ze iets te gulzig geweest, en heeft gewoon te veel gegeten. Haha. Ze was even een anderhalve dag een beetje suffig. Nu is ze weer de vrolijkheid zelve. En luid spinnen dat ze kan, zo lief. Digna loopt wel om het bakje vlees heen te drentelen, maar heeft er nog niet van gesnoept. Wel heeft ze een beetje kittenmelk geproeft.  Dat was wel lekker. De kattenbak weten ze goed te vinden, en ze snappen het ook. Want we vinden niks naast de bak. Nieuwe foto's van deze mooie dames met een speciale kerstgroet bij week 6.


9 december: Helaas moeten wij 10 dagen in quarantaine, want er is bij ons het coronavirus vastgesteld. Ik voelde me sinds maandag al niet zo fit. En maandagavond belde onze jongste dochter op dat zij en haar vrouw het coronavirus hadden. En omdat ik me al niet lekker voelde, hoofdpijn, spierpijn, rillerig, was het zaak om ons ook te laten testen. Wij waren afgelopen vrijdag bij hun om sinterklaas te vieren. En dit kregen we als cadeautje mee naar huis. Wat een surprise. Hopelijk komen we hier ongeschonden uit. Het is niet anders. Daarom even geen bezoekjes.


6 december: Vandaag zijn we dan bij week 5 beland. 4 weken oud al weer. En omdat ze al zo rondstappen, werd het tijd om ze te verhuizen. Ze gingen een etage hoger, boven het nestje van Laika en Jazzlin. Na enige aarzeling gingen ze op pad. Alles besnuffelen, maar het was al gauw goed. Hun nieuwe bedje had iets vertrouwds meegekregn. Namelijk hun dekentje uit hun andere bedje. Dus genoeg vertrouwde geuren om lekker op te gaan liggen slapen. Zelfs Digma kwam al in de kattenbak. Daar hebben we een trapje voor gezet zodat ze makkelijker in en uit kunnen stappen.

Al met al dus weer zeer geslaagd. Ze zijn nu zo leuk he. Dappere dodo's.  Maar foto's maken van kittens die ontdekt hebben dat ze kunnen lopen is een drama. Ze lopen steeds uit beeld. Dus af en toe zie je mijn hand in beeld, om ze tegen te houden. Hahaha. Maar ze staan er wel weer leuk op. Deze supermooie en lieve dames. Kijk maar bij week 5.


29 november: Wauw en dan zijn ze al weer 3 weken oud. Ze stappen al wat rond. Beginnen elkaar te ontdekken met spelen. En Juna hing zelfs al met haar koppie over de rand van haar veilige bedje. Zal niet zo lang meer duren voordat ze echt de stap waagt. Dan wordt het tijd dat ze gaan verhuizen naar een ruimere kooi. Dat zal dan boven Jazzlin en Laika zijn. Kunnen ze wat beter rondrennen. Maar voorlopig nog even hier. Juna is in ieder geval geen point met wit. Dit zie ik, omdat haar pootjes helemaal kleuren. En haar voetzooltjes zijn niet roze, wat je dan ziet als ze wit zijn. Beide dames zijn prachtig om te zien. Nu al. Dat beloofd wat voor later. Met het maken van de foto's, merk ik toch dat Juna wat meer last heeft van het licht. Dit komt door haar blauwe oogjes. Die zijn toch wat gevoeliger voor licht dan de kittens die later oranje ogen krijgen. Ze knijpt ze dicht als de videolamp op haar gericht wordt.  En dat snap ik helemaal. Toch leuke foto's van ze gemaakt. Kijk maar bij week 4. Ook kreeg Jentle vanmiddag nog een bezoekje. Het was een feest om tussen alle lieve en mooie katten te zijn, werd me verteld. Jentle is dus gereserveerd. Ook kreeg ze een nieuwe naam. Ze gaat Digna heten. 


22 november: 2 weken oud vandaag. Bij allebei zijn de oogjes nu volledig open. Zo ook hun oortjes. En dat is goed te merken. Want ze reageren nu ook op onze stemmen. Zo schattig als ze dan gaan miauwen. Ook zit er meer beweging in. Zo kunnen ze hun koppie al redelijk omhoog houden, en beginnen ze een beetje te tijgeren. Nu er wat meer aktiviteit is, wordt het ook tijd om jullie af en toe een filmpje te sturen. Dus kom maar op met jullie 06 nummer. Ook mogen er afspraken gemaakt worden om te komen kijken. Weekend 28/29 november op z'n vroegst. Er staan wel al 2 afspraken op die dagen maar meld je maar wanneer je kunt. Kom niet met teveel mensen bij het eerste bezoek. Juna krijgt al wat kleur op haar oortjes en neus. Ook worden haar staart en pootjes wat gemeleerder. We denken dat ze een lilac of fawn point is. Al weten we ook dat het nu nog te vroeg is om daar definitief een kleur aan te hangen. De komende weken is nog even afwachten hoe ze doorkleurt. Voor points geldt sowieso dat het wel tot de leeftijd van 3 jaar doorkleurt. Dus op het moment dat ze zo ver is om te verhuizen is ze nog lang niet op goeie kleur. En dat maakt een point ook zo interessant. Ze zijn altijd zo mooi. Jentle is duidelijk fawn van kleur. Er staan weer leuke foto's klaar in het album van week 3. Veel plezier.


17 november: Vanochtend bij het wegen zag ik dat Jentle haar oogjes bijna helemaal open had. Gister was er nog niks te zien, en dan nu ineens. Superschattig. Die van Juna zitten nog helemaal dicht. Maar wie weet morgen............


15 november: Vandaag zijn de dames 1 weekje oud. En wat gaan ze lekker. Groeien goed. Van Juna weten we nog steeds niet welke kleur point ze gaat krijgen. Meestal begint de verkleuring aan de rand van de oortjes,  en op het neusje. Op de oortjes lijkt er wel een beetje kleur aan te komen. We wachten het maar af. Maar het gaat dus erg goed met ze. Nieuwe foto's bij week 2.


11 november: De dames groeien lekker.  Dus we zijn hoopvol dat het allemaal goed gaat komen.


10 november: De foto's staan klaar in het album van week 1. Elke zondag plaats ik weer nieuwe foto's in de nieuwe week. Ze zijn vetgedrukt en gewoon aan te klikken. Inmiddels staan ze allebei in optie. Niets is definitief totdat er een bezoekje is geweest en er is besloten om voor dit kitten te kiezen.


9 november: Ze hebben een goede nacht gemaakt. En ze zijn goed gegroeid. Dus dat is al een mooie opsteker. Rowena is een apetrotse mama.


8 november:  Rowena is bij het krieken van de dag bevallen van 3 kittens. Toen wij om half 4 bij haar gekeken hadden was er nog niks aan de hand. Toen ik later tegen zessen weer ging kijken, had ze net 2 kittens in de kattenbak geworpen. Helaas is de 2e doodgeboren.  Kort daarop kwam de derde op de wereld. Met deze 2 lijkt het goed te gaan. Al is dat altijd afwachten hoe ze de eerste week doorkomen. Dus we hopen dat ze allebei gezond mogen opgroeien. Juna is een point, wat inhoud, dat deze kittens helemaal wit worden geboren, en dat in de weken die komen zich de werkelijke kleur zal gaan aftekenen, op de oortjes, snoet, staart en pootjes. Dat is altijd een verrassing wat dat gaat worden. En of ze ook nog bicolor-point is, dat moeten we ook nog gaan zien binnenkort. Foto's volgen nog bij week 1. De geboorte ging alsvolgt.


05.30u Jentle - Lilac poes van 116 gram

05.40u Jxxx - Lilac helaas doodgeboren

05.55u Juna - point poes van 112 gram
 

OUR MODELS

See all our new baby's