Rowena's kittens

Rowena & Fabian's kittens

8 november 2020

 Jentle - Fawn poes

In optie

 Juna - Point poes

In optie

 


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste week

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen ze op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal begin februari 2021. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek......

22 november: 2 weken oud vandaag. Bij allebei zijn de oogjes nu volledig open. Zo ook hun oortjes. En dat is goed te merken. Want ze reageren nu ook op onze stemmen. Zo schattig als ze dan gaan miauwen. Ook zit er meer beweging in. Zo kunnen ze hun koppie al redelijk omhoog houden, en beginnen ze een beetje te tijgeren. Nu er wat meer aktiviteit is, wordt het ook tijd om jullie af en toe een filmpje te sturen. Dus kom maar op met jullie 06 nummer. Ook mogen er afspraken gemaakt worden om te komen kijken. Weekend 28/29 november op z'n vroegst. Er staan wel al 2 afspraken op die dagen maar meld je maar wanneer je kunt. Kom niet met teveel mensen bij het eerste bezoek. Juna krijgt al wat kleur op haar oortjes en neus. Ook worden haar staart en pootjes wat gemeleerder. We denken dat ze een lilac of fawn point is. Al weten we ook dat het nu nog te vroeg is om daar definitief een kleur aan te hangen. De komende weken is nog even afwachten hoe ze doorkleurt. Voor points geldt sowieso dat het wel tot de leeftijd van 3 jaar doorkleurt. Dus op het moment dat ze zo ver is om te verhuizen is ze nog lang niet op goeie kleur. En dat maakt een point ook zo interessant. Ze zijn altijd zo mooi. Jentle is duidelijk fawn van kleur. Er staan weer leuke foto's klaar in het album van week 3. Veel plezier.


17 november: Vanochtend bij het wegen zag ik dat Jentle haar oogjes bijna helemaal open had. Gister was er nog niks te zien, en dan nu ineens. Superschattig. Die van Juna zitten nog helemaal dicht. Maar wie weet morgen............


15 november: Vandaag zijn de dames 1 weekje oud. En wat gaan ze lekker. Groeien goed. Van Juna weten we nog steeds niet welke kleur point ze gaat krijgen. Meestal begint de verkleuring aan de rand van de oortjes,  en op het neusje. Op de oortjes lijkt er wel een beetje kleur aan te komen. We wachten het maar af. Maar het gaat dus erg goed met ze. Nieuwe foto's bij week 2.


11 november: De dames groeien lekker.  Dus we zijn hoopvol dat het allemaal goed gaat komen.


10 november: De foto's staan klaar in het album van week 1. Elke zondag plaats ik weer nieuwe foto's in de nieuwe week. Ze zijn vetgedrukt en gewoon aan te klikken. Inmiddels staan ze allebei in optie. Niets is definitief totdat er een bezoekje is geweest en er is besloten om voor dit kitten te kiezen.


9 november: Ze hebben een goede nacht gemaakt. En ze zijn goed gegroeid. Dus dat is al een mooie opsteker. Rowena is een apetrotse mama.


8 november:  Rowena is bij het krieken van de dag bevallen van 3 kittens. Toen wij om half 4 bij haar gekeken hadden was er nog niks aan de hand. Toen ik later tegen zessen weer ging kijken, had ze net 2 kittens in de kattenbak geworpen. Helaas is de 2e doodgeboren.  Kort daarop kwam de derde op de wereld. Met deze 2 lijkt het goed te gaan. Al is dat altijd afwachten hoe ze de eerste week doorkomen. Dus we hopen dat ze allebei gezond mogen opgroeien. Juna is een point, wat inhoud, dat deze kittens helemaal wit worden geboren, en dat in de weken die komen zich de werkelijke kleur zal gaan aftekenen, op de oortjes, snoet, staart en pootjes. Dat is altijd een verrassing wat dat gaat worden. En of ze ook nog bicolor-point is, dat moeten we ook nog gaan zien binnenkort. Foto's volgen nog bij week 1. De geboorte ging alsvolgt.


05.30u Jentle - Lilac poes van 116 gram

05.40u Jxxx - Lilac helaas doodgeboren

05.55u Juna - point poes van 112 gram
 

OUR MODELS

See all our new baby's