Savannah's kittens

Bobbi/Sonic - Fawn kater

Gereserveerd

Bellamy/Mylox - Cinnamon kater 

Gereserveerd

Bibian/Sidra - Cinnamon poes

Gereserveerd

Brianna/Fiep - Chocolate poes

Gereserveerd

Brooklyn/Luna- Chocolate/wit poes 

Gereserveerd

Becca/Yuumi - Chocolate poes

Gereserveerd


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn eind augustus/begin september 2020. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


25 augustus: Voor de achterblijvers nog wat laatste foto's. En wat foto's toegevoegd bij hun nieuwe huisje.  Luna, Sonic en Mylox zijn al op de plaats van bestemming. Nu nog de anderen. Komend weekend gaan ze uitvliegen. De allerlaatste van het nest. Fiep en hopelijk ook Yuumi. We hebben goeie hoop. Op de foto's van Yuumi is goed te zien dat het rondom haar oogjes behoorlijk vettig is. Dit komt door de zalf. Hierdoor knijpt ze wat met haar oogjes. Maar ze heeft energie voor 10 hoor. Lekker speels en druk. Dus daarmee zit het absoluut goed. De een heeft meer tijd nodig dan de ander. Met Yuumi gaat het ook goed komen. Dus hopelijk kan zij ook worden opgehaald komend weekend. 


19 augustus: Vanmiddag bij de dierenarts geweest. We kregen voor allemaal groen licht, behalve voor Yuumi. Vanwege haar ontstoken oogje, moet zij wat langer blijven. Helaas. Maar voor de andere was het allemaal prima in orde. De gewichten waren allemaal goed, de balletjes waren netjes ingedaald van de mannen. Dus wij zijn (gedeeltelijk) blij. Doen we dus ook niet meer, zo'n grote groep met heet weer enten. Ze hadden meer klachten gehoord. Maar ja, daar doe je dus nu niks meer aan. Gedane zaken......De kittens moeten allemaal binnen 3 weken na verhuizing worden ingeënt. Dat hoor ik dan tegen die tijd wel van jullie als jullie zijn geweest.


18 augustus: 12 weken oud. Naar omstandigheden gaat het redelijk goed met ze. Het herstel is in volle gang. En ze zullen tegen het einde van de week nog weer beter zijn dan nu. Dus met alle vertrouwen kunnen we ze aan jullie meegeven. Denk ik. Maar, we zijn nog niet zover, dus vooralsnog alles onder voorbehoud. Alle oogjes zijn zo goed als genezen, behalve die van Yuumi. Die heeft nog aardig last van haar linkeroogje, die steeds dicht gaat zitten. Dus zijn we driftig aan het zalven de hele dag door. Gelukkig is de hitte wat verdwenen, en de ventilatoren uit. Dus dat zal al een heel stuk schelen voor ze. We hebben een afspraak staan voor komende woensdag bij de dierenarts. Ze krijgen dan hun chip, en hun laatste check-up. Hopelijk zijn de stambomen op tijd binnen, zodat die ook met jullie mee kunnen. Alle voorbereidingen voor de verhuizing, doe ik dan ook pas woensdag. Hopelijk stappen we met een goed gevoel de praktijk weer uit. We wachten het af. Ik laat dat nog wel weer weten in dit dagboek. Het zijn allemaal superlieve kittens, met een hartje van goud. Ieder op hun eigen manier. Spinnen kunnen ze ook allemaal heel hard, haha. Heerlijk als die motoren aan slaan, en ze hun oogjes toedoen, omdat ze genieten van je aandacht. Wat zullen we ze gaan missen. Nieuwe foto's van ze bij week 13.


11 augustus: 11 weken oud. Helaas hebben we moeten besluiten dat we die 2e enting niet gaan doen. Simpelweg vanwege het feit dat er een aantal een behoorlijke 'klap' hebben gekregen van die eerste enting. Vooral Luna en Sonic hebben hier veel last van. (gehad) Gelukkig zien we wel verbetering komen in hun situatie, maar het was alleszins leuk voor ze. Geen trek in eten, ook al vanwege de warmte. Ze voelden zich gewoon hondsberoerd. En dan te weten dat die 2e enting nog zwaarder is dan deze, kiezen we voor het welzijn van de kittens.  Want dit is niet leuk voor ze. Gelukkig herstellen ze wel weer. Maar het is niet leuk om te zien dat de kittens zo ziek zijn. Hoe dit kon gebeuren was ons nog een raadsel, omdat meestal de eerste enting een mild verloop heeft, oftewel weinig tot geen klachten geeft. Toch maar even de dierenarts gebeld. Die gaf wel te kennen dat hun weerstand met deze hitte snel terugloopt. Dus zijn ze wat bevattelijker voor dit soort infecties. Bovendien is er ook meer risico bij zoveel kittens die tegelijk worden ingeënt. We laten ze nog wel controleren door de dierenarts of alles goed is met ze, voordat ze mogen/gaan verhuizen. Hopende op jullie begrip. Dus of jullie zelf de 2e enting gaan doen. En doe dat dan als het minder warm is. Of wacht gewoon tot eind van de zomer, of totdat ze een half jaar oud zijn. Dan hebben ze in ieder geval genoeg weerstand. Verder gaat het nu dus de goeie kant op en zien we ze weer opfleuren. Ze hebben weer zin om te eten, en spelen weer lekker met elkaar. Dan heb ik het voornamelijk over Luna en Sonic, want die waren toch even een paar dagen tot een week behoorlijk duf.  De andere kittens hadden er een heel klein beetje of helemaal geen last van. Zo zie je maar weer, alles gaat al die tijd goed, en dan ineens. Het weer werkt ook niet mee. Dat is niet bevordelijk voor het herstel. Nou ja, voor nu zijn we evengoed enorm aan het genieten van ze. In de ochtend en in de avond zijn ze aktief. De rest van de dag houden ze siesta. En wij ook. Poeh wat is het warm. Verkoeling vinden ze bij het open raam, en voor de ventilatoren. We hebben er 3 die dag en nacht aan staan. Voorlopig blijft die warmte nog wel even. Het is echt afzien. Voor iedereen. Nieuwe foto's van ze bij week 12.


4 augustus: 10 weken al weer. Over het algemeen gaat het goed met ze. Maar helaas hebben ze toch wat last gekregen van de enting. Zijn er een paar die last hebben van wat natte oogjes en neusje. Niet heel erg, maar toch. Ze zijn verder speels en hebben goeie eetlust. Als het goed gaat zullen ze genoeg weerstand hebben om dit te lijf te gaan.  Altijd vervelend als we moeten gaan zalven bij ze. Zien ze er altijd zo zielig uit. Hopelijk zijn ze hier weer gauw vanaf.  Het spelen gaat gewoon door, al slapen ze wel veel. De komende dagen/week zullen ze sowioeso niet veel gaan doen, vanwege de hitte denk ik. Ook dat overleven ze wel weer. Ook kregen afgelopen week Yuumi en Fiep nog een bezoekje. Wat fijn dat ze met ze konden spelen en ze even aanraken. Altijd leuk. Er staan weer zat leuke foto's in het album van week 11.


28 juli: Vandaag zijn ze 9 weken oud. En de eerste afspraak met de dierenarts was gemaakt voor hun allereerste enting. Vanmiddag was het dan zover. Hop in de koffer, en in de auto, hun eerste autoreis. Het ging allemaal goed. Met de enting ging ook alles goed. Sonic had alleen een vuiltje in zijn oog. En die werd daar terplekke even verwijderd. Beetje zalf er in en klaar. Voor de rest was alles dik in orde. Mooie gezonde kittens.  En dat is toch fijn om te horen als de dierenarts dat zegt. Hun gewichten zijn ook prima. Sonic woog 920 gram. Mylox 1020 gram, Sidra 900 gram,  Fiep 940 gram, Luna 950 gram en Yuumi 900 gram. Dus het moet wel heel gek gaan willen ze die kilo niet halen. Mylox heeft het al gehaald haha.. Bij thuiskomst vielen ze als een blok in slaap. Helemaal verreist. Nieuwe foto's van ze bij week 10.


21 juli: 8 weken oud al weer. Nu gaat het enorm snel allemaal. Over een week krijgen ze al weer hun eerste enting. Daarna nog 3 weken en dan gaan ze al weer bijna uitvliegen. Over vliegen gesproken,.......die vinden ze enorm interessant. En jagen dan ook achter deze snelle zoemende dingen aan. Ze hebben helaas nog niet één keer beet gehad. Maar dat komt wel. Gewoon blijven oefenen. Ze vermaken zich sowieso met de meest simpele dingen. Zoals een lege toiletrol, een korreltje uit de kattenbak, een touwtje, of iets anders onzichtbaar spannends. Haha. Zelfs een straaltje zon, waarin ze hun eigen schaduw zien, doet ze boeien. Heel leuk om te zien hoe ze allemaal weer anders reageren op sommige situaties. Vanmiddag kreeg Mylox nog even visite. We moesten hem een beetje wakker porren, maar toen ging hij ook heel leuk spelen. Hij liet zich oppakken, en er werd met hem gekroeld. Hij vond het tot op zekere hoogte allemaal prima. De andere kittens bleven heerlijk doorslapen. 

Er staan weer nieuwe foto's van ze bij week 9. Veel plezier.


14 juli: 7 weken oud. En sinds het weekend is het wandje er tussenuit en kunnen ze door de hele ruimte heen. Nou en dat dede ze hoor. Niet allemaal tegelijk, maar voorzichtig de een na de ander. Bij een vreemd geluid meteen weer terug naar de veilige plek. En slapen doen ze sowieso achterin op het huisje. Lekker knus bij elkaar. Bij de fotoshoot introduceerde ik een geinig plantenpotje. Dat ging allemaal gemoedelijk. Behalve bij Luna. Die dacht echt "waar zet je me nu weer in"? Ze wilde eruit en had weinig geduld om te wachten totdat ik haar eruit zou tillen. Dus ging ze zelf. En toen was het ook einde oefening, ze ging zelfs naar mij blazen. Nou ja zeg, gekkerd. Dus nee, Luna vond het geen succes. De anderen lieten het gelaten over zich heen komen. Sidra bleef zo mooi zitten, die dacht waarschijnlijk, "wanneer vertrekt deze boot, ik zit wel goed zo"?  Verder gaat het hartstikke goed met deze ukkies. Ze vermaken zich kostelijk met elkaar.  Nieuwe foto's van ze bij week 8.


7 juli: En dan zijn deze banjers al weer 6 weken. Het werd tijd voor ze om ze op de vloer te zetten. Maar doordat ze zijn ontwormd, waren hun maagjes/darmpjes wat van slag. En kwam het er aan alle kanten uit. Natuurlijk goed hoor, maar niet zo handig als je dan over de vloer loopt. Dus we hebben het uitgesteld. Wellicht kunnen ze snel toch over de vloer. Als het allemaal wat rustiger is. Het rotan huisje is echt een topper. Hierdoor leren ze klimmen en klauteren op een speelse manier. Oefenmateriaal voor het grotere werk straks op de vloer. Haha. Vorige week was ik met mijn vriendin in de kringloopwinkel, en zag daar een plantenbakje staan. De prijs? 95 cent. Nou inpakken en meenemen dan maar. Ik zag het al helemaal voor me. En het is er zo uitgekomen ook zoals ik het in mijn hoofd had. Eigenlijk nog leuker. Wat een plezier voor 95 cent. Bijkomend voordeel is, dat ze er niet 1, 2, 3 uitspringen. Want ja, ze zijn steeds moeilijker in bedwang te houden voor de fotoshoot.  En met dit enorm leuke bakje is dat gelijk opgelost. En dat voor 95 cent. Kijk snel naar de foto's van week 7.


30 juni: 5 weken oud zijn ze. Ze hebben hun eerste kennismaking met natvoer goed doorstaan. Ze vinden het heerlijk. Eerst krijgen ze nog de babyversie van Royal Canin. Later gaan we over op grover natvoer. Maar het gaat hartstikke goed. Slobberen ook wat kittenmelk van het schaaltje. Dat gaat allemaal goed. Ook de brokjes hebben sommige ontdekt. De babybrokjes wel te verstaan. Ook dat was dringen bij het bakje om er bij te kunnen. Goh wat worden ze al groot. Bellamy kreeg ook nog een nieuwe naam. Ze gaan hem Mylox noemen. Ook weer leuk. Nieuwe foto's van ze bij week 6.


28 juni: Vanmiddag kreeg Bellamy ook nog een bezoekje. Ze vonden hem erg leuk. Hij is dan ook gereserveerd.


27 juni: Voor Bibian kwam een nieuwe naam. Ze gaat voortaan Sidra heten. En ze blijft in de familie. Superleuk. Ook kwam er vandaag nog bezoek voor Luna. Een bevestiging dat ze de juiste keuze hadden gemaakt.  Ze is dan ook gereserveerd.


24 juni: Vanavond is Bellamy opnieuw in optie gezet. Komend weekend komen ze naar hem kijken.


23 juni: 4 weken oud vandaag. Wat een kanjers zijn het.  Ze rennen in en uit hun bed, gaan zelfs al  de kattenbak in. Daar doen ze nu alleen nog een plasje. Al dat andere ruimen de moeders nog op. Een knappe fotoshoot houden met ze, dat is haast niet te doen. Ze willen steeds wegrennen. Dus moet ik ze soms tegenhouden. Dus die fotoshoot momenten zullen wel een van de laatste zijn, want dat gaat me denk ik niet meer lukken. Misschien npog eens een poging doen als ze een week of 10 zijn. Ze staan er voor nu weer erg leuk op. Kijk maar bij week 5.


21 juni: Vandaag kregen we bezoek voor Brianna en Sonic. Ze vonden ze beide keren erg leuk. Voor Brianna was ook al een naam bedacht. Ze gaat voortaan Fiep heten. Ook Sonic kwam door de keuring. Ook hij werd definitief gereserveerd. 


20 juni: Vanmiddag kreeg Becca een bezoekje. Ze vonden haar heel erg leuk. Ze hebben haar fijn zien spelen en stoeien met haar zusje. Becca is dan ook gereserveerd. Ook hadden ze al een naam voor haar. Het moppie gaat Yuumi heten. De optie op Bellamy is door omstandigheden afgezegd. Dus is hij weer beschikbaar.


16 juni: Gister waren deze boefjes al weer 3 weken oud. En wat gaat hun ontwikkeling toch ineens als een speer. Van suffe, slaperige, rustige kittens, zijn ze ineens aan het rennen, elkaar aan het ontdekken met spelen, en zijn ze zelfs soms aan het rennen. Superkomisch om te zien. Ze struikelen nog heerlijk over hun eigen pootjes en die van hun nestgenoten. Ze krijgen 1x per het flesje van mij. En dat weten ze goed, want ik wordt toegezongen als ze me horen aankomen. Hahaha . Als ik met mijn armen uin hun nest leun om lekker met ze te kroelen, dan komen ze allemaal over mijn armen heen wandelen. Luna zit er zelfs aan te sabbelen. Het zijn lieve stoere kittens. Lekker ondeugend worden ze nu. En dan zijn ze op z'n leukst. Nieuwe foto's van deze moppies bij week 4.


11 juni: De rust is wedergekeerd. De dames hebben het bijgelegd. Ze liggen weer heerlijk bij elkaar. Gelukkig maar. Nu ook Bibian in optie geplaatst. Binnenkort krijgen ze allemaal visite. Wordt weer een drukke tijd voor ons. 


9 juni: 2 weken oud al weer. Ze beginnen steeds meer te bewegen. Nu proberen ze echt voorzichtig stapjes te zetten. Alles  gaat goed met de kittens. Met de mama's gaat het wat minder. Ineens was er gister ruzie in de tent. Wat was er gebeurd? Geen idee. Maar ze konden elkaar even niet luchten of zien. Ze voor de nacht uit elkaar gehaald, met ieder 4 kittens. Overdag weer geprobeerd bij elkaar, en dat leek weer goed te gaan, maar ze blijven af en toe morren naar elkaar. Hoe dat nou zo ineens kan, we weten het niet. Jaloezie? Nu wisselen we maar door de dag heen af, en proberen als we er bij zijn ze toch bij elkaar te laten. Want dat is toch leuker en fijner voor de kittens. Maar niet als het steeds oorlog is.  Dus even afwachten of de vrede tussen de dames terugkeert. Anders blijvend uit elkaar het is niet anders. Het ging zo leuk. We hopen op het beste. Nieuwe foto's van de kittens bij week 3.


6 juni: Vandaag is ook Brianna in optie genomen. Ze komen binnenkort om haar te ontmoeten. Inmiddels hebben ze allemaal hun oogjes open. Becca is nu ook in optie genomen.


2 juni: De oogjes zijn aan het opengaan. Luna had zelfs 1 oogje al helemaal open. Bij de andere komen er kiertjes. Dus zal niet lang meer duren of ze kunnen ons zien en horen.


1 juni: En dan zijn ze vandaag al weer een weekje oud. En wat doen ze het goed. Heerlijke kleine schatjes zijn uit. Genieten met volle teugen. Hoe ze soms heerlijk kunnen uitbuiken op hun rug, tongetje eruit.....haha zo schattig. De filmpjes die ik stuur zijn daar getuige van. Ze groeien goed, maar ja wat wil je als je twee moeders tot je beschikking hebt. Als de een er net uit is, dan kruip je toch gewoon bij die andere mama. Komt ook gewoon lekker warme melk uit hoor. En de mama's maakt het ook niks uit. Ze zijn zo lief samen. Nieuwe foto's van ze bij week 2.


29 mei: Vanavond is Bobbi in optie genomen. Ook kreeg hij al een nieuwe naam. Het is Sonic geworden. En wat gaat het goed met de kleintjes. Ook met Luana en haar kittens erbij gaat het prima. Gezellige drukke boel daar met z'n allen.


27 mei: Bij het wegen vanochtend kwam ik erachter dat de fawn toch een katertje is. Soms wel eens lastig te zien als ze net geboren zijn. Dus Bobbi-Jo is nu gewoon Bobbi geworden.  En dat fawn kan ook nog lilac zijn.  Verder gaat alles zijn gangetje. Luana is met haar kittens gisteravond er bij gelegd. Dan blijven ze in ieder geval lekker warm als ze er even uit wil. Savannah vond dat na enkele momenten helemaal prima.


26 mei: Vanochtend de kittens gewogen, En ze waren super gegroeid allemaal. Ze doen het hartstikke goed. En Savannah is een tevreden mama. Een paar nieuwe foto's toegevoegd aan het album. Bellamy en Brooklyn staan sinds vanavond in optie. Voor Brooklyn was er zelfs al een naam. Ze gaan haar Luna noemen.


25 mei: Vandaag was het dan zover. Savannah is heel vlot en rustig  bevallen van een zestal kittens. 5 dames en 1 mannetje. Het ziet er allemaal goed uit. Ze gingen meteen op zoek naar drinken. En wat is het weer leuk om te zien zoveel graaiende pootjes en smakkende bekjes op zoek naar melk. We hopen dat ze weer gezond mogen opgroeien. Foto's volgen snel bij week 1. De bevalling ging als volgt. Foto's staan klaar bij week 1. 


11.01u Bobbi-Jo - Fawn poes van 92 gram

11.15u Bellamy - Cinnamon kater van 103 gram

12.00u Bibian - Cinnamon poes van 93 gram

12.45u Brianna - Chocolate poes van 95 gram

14.15u Brooklyn Chocolate/wit poes van 83 gram

15.00u Becca - Chocolate poes van 81 gram


 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika