Savannah's kittens

Savannah & Fabian's kittens

31 mei 2019

Lunix-Lilac/wit kater

Gereserveerd

Labi/Chivas-Cinnamon kater

Gereserveerd

Livio/Peter-Chocolate/wit kater

Gereserveerd

Luwi-Chocolate/wit kater

Gereserveerd

Liviya-Fawn/wit poes

Gereserveerd
Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Dus geef je mobiele nummer maar door.

Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Na de geboorte gunnen wij mama en haar kittens  2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn eind augustus/begin september 2019. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.


Lees ook even deze pagina met veel info over de aanschaf, wat ze gewend zijn te eten, en wat u allemaal staat te wachten met een nieuwe huisgenoot.

Dagboek.......


Terug van weggeweest......Luwi en Liviya. Opnieuw beschikbaar.

Liviya is inmiddels besproken, zij gaat samen met Summer van Laika verhuizen.

Deze twee lieve schatjes zoeken nog een vast verblijfsadres. 
Het zijn Luwi, een chocolate/wit katertje en Liviya een Fawn/wit poesje.
Fijn als ze bij elkaar blijven, maar niet noodzakelijk.
Bij interesse graag even een berichtje waar ze mogelijk terechtkomen.
Ze mogen meteen mee bij de eerste klik.
Ze krijgen alle toebehoren erbij.
VOLLEDIG INGEENT, ONTWORMD, GECHIPT EN EEN STAMBOOM.6 september : Alle afspraken staan gepland. Wat zullen we elkaar missen. De kittens zullen elkaar missen, en ik hun. Zij mij niet. Meestal zijn ze ons na een dag in het nieuwe huis al weer vergeten.. Zoveel nieuwe indrukken. Het gaat jullie goed lekkere draakjes.


4 september: Gisteren zijn ze allemaal geënt. Alles was dik in orde. En ze wegen allemaal boven de kilo, dus dat is mooi. Het zijn nog wel slungels om te zien, soort pubers zeg maar. Maar dat komt vast wel goed met ze. Ze mogen dus, mits er geen entreactie komt, komend weekend verhuizen. Ook weer fijn.


1 september: En dan is toch echt de laatste week aangebroken.  Komend weekend zullen ze allemaal verhuizen. Dinsdag krijgen je nog hun laatste checkup en enting bij de dierenarts. Als dan alles goed blijkt te zijn, wat we wel verwachten, mogen ze met een gerust hart verhuizen. We hebben ze van geboorte kunnen volgen, en karakter zien ontwikkelen. Hun wankele eerste stapjes  zien maken. Hun eerste hapje vast voedsel zien eten. Hun onhandigheid zien veranderen in behendigheid. We zijn elke keer weer zeer trots en gelukkig dat we hier getuige van hebben mogen zijn. Jullie zullen straks het stokje moeten aannemen van ons. En hopelijk dioen jullie de eerste tijd hetzelfde als dat ze gewend zijn hier. Hetzelfde voer, dezelfde ritueeltjes, waar ze zoveel waarde aan hechten. Besef goed, dat als jullie het kitten meenemen, het niet automatisch het gedrag aanneemt wat ze hier gewend waren te tonen. Hier was tenslotte hun veilige basis. Ze gaan naar een vreemde omgeving, vreemde mensen. Alle geluiden zijn anders, van zowel je eigen stem als die van je huisgenoten, en de appparaten in huis. Alles moet wennen. Wordt niet boos als ze de kattenbak nog niet zo kunnen vinden, en uit angst voor het vreemde ergens een plasje doen. Zet ze daarom regelmatig even in de bak, zodat ze die snel kunnen vinden. Plaats de kattenbak ook niet al te ver weg. Ook is het normaal als ze de eerste dagen niet willen eten. Ze moeten eerst het vertrouwen in je krijgen dat jij goed voor ze bent. Geef ze daarom niet iets anders 'lekkers', zodat ze wel gaan eten. Dit brengt de darmpjes van slag. Meestal na een paar dagen of zelfs eerder komt de eetlust vanzelf terug. Hun weerstand daalt ook in deze stresssituatie, en elke verandering, hoe klein ook, zal ze van slag brengen. Voor jullie is het misschien heel erg leuk om dit kitten eindelijk in huis te hebben. En je zal het willen overladen met al je liefde en aandacht. Maar soms doet rust meer wonderen in deze situatie. Geef ze ruim de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving met alles wat daar bij hoort. Voor nu gaan we nog een weekje erg van ze genieten, en dragen we ze in volle vertrouwen aan jullie over. Hopelijk zal het snel het geliefde huisdiertje worden waar jullie zo op hadden gehoopt. Veel plezier met de foto's. Misschien komende week nog een laatste update voor wat betreft de foto's.  En misschien nog 1 keertje een verhaaltje in hun dagboek. PS Mocht je de foto's willen opslaan op je computer besef dan dat deze pagina volgende week niet meer aan deze website is verbonden.  Dus doe dat nog deze week week. Tot gauw allemaal. UPDATE: Omdat ik er zin in had heb ik een fotoshoot gedaan met ze. Deze keer heb ik het per kitten gedaan. Dus klik op de naam van je kitten om het album te zien. Wees gerust zo vrij om ook de andere aan te klikken als je nieuwsgierig bent. Liviya en Luwi Chivas  Lunix  Peter


23 augustus: 12 weken oud vandaag.  Nog 2 weken en dan gaan ze allemaal verhuizen. Zo spannend. Voor hun maar ook voor ons. Wat zullen we ze gaan missen zeg. Die heerlijke boefjes. Ze hebben allemaal een heel fijn karakter. Spinnen heel snel, en zijn heel gemoedelijk. Weinig problemen met ze gehad, of eigenlijk helemaal niet. Geen enkel moment geweest dat we dachten dat het niet goed met ze ging. Ze kunnen allemaal goed eten, vinden bijna alle smaakjes lekker. Dus dat zal geen problemen geven, mits jullie maar aanhouden wat ze gewend zijn bij ons. Voorlopig blijven ze nog even lekker hier. En kunnen we nog heerlijk van ze genieten. Jullie kunnen kijken naar weer mooie foto's van deze knapperds. Bij week 13.


21 augustus: Vanmiddag kwam er bezoek voor Liviya.  Ze vonden haar erg leuk, maar hun oog viel ook op Luwi.  Samen is toch wel een stuk leuker. En ze besloten dus beide een huisje te geven. Superleuk voor alle partijen. Dus zijn ze nu allemaal gereserveerd. Ook weer een fijn gevoel.


19 augustus: Vanmiddag kregen de kittens bezoek. De keuze was heel moeilijk, want allemaal waren ze leuk. Maar met Lunix hadden ze net even meer klik. Hij is dan ook gereserveerd. Lunix mag ook zijn naam behouden, die vonden ze wel leuk. Ook is Liviya nu in optie gezet voor iemand die komende week  kennis komt maken met haar. 


17 augustus: Gister waren ze al weer 11 weken oud. Het zijn gezellige boefjes en super aktief. En ook nog eens heel lief. Ze hebben ogenschijnlijk geen last gehad van de enting. Dus ook dat hebben ze weer goed doorstaan. Nog maar een paar weekjes en ze mogen al verhuizen. Dat gaat altijd zo snel he, die laatste paar weekjes. Deze keer iets meer foto's dan jullie gewend zijn. Maar dat maak ik vast de volgende keer weer goed. Kijk maar bij week 12.


13 augustus:  Vandaag kregen ze dan hun 1e enting. Alles was dik in orde. Gewichten waren prima. En zijn gezond bevonden. Altijd fijn als dat weer wordt bevestigd. 


11 augustus: Vanmiddag kwamen ze naar Labi kijken. Maar tevens ook naar een blauw kitten uit het nestje van Chifa/Luana. De keuze van Labi was niet zo moeilijk. Maar toen.....lastig, want ook Liviya vonden ze zo leuk.  En ze speelde zo leuk met de kinderen. Uiteindelijk werd er toch besloten om voor Mayson te kiezen, een blauw katertje van Chifa.  Dit houd wel in, dat Labi een tijdje op zijn nieuwe vriendje moet wachten. Een week of 9/10.  Ook dat zal wel goed komen. Voor Labi kwam er ook een nieuwe naam. Hij gaat voortaan Chivas heten. 


9 augustus: En we zijn weer een weekje ouder.  En ze zijn zo leuk en lief. Heel veel spinnen als je ze aait. Maar het zijn ook een stelletje donderstralen hoor. Ze zetten de tent goed op stelten af en toe. Tot grote ergenis van sommige poezen, die hun ge-race en ge-ren niet echt kunnen waarderen. En delen graag een "kan het wat minder" tik uit.  Haha, dat deert ze slechts 2 seconden, om daarna weer vrolijk verder te gaan met waar ze goed in zijn, lekker klieren.  Nou ja, er zit in ieder geval leven genoeg in. Dat is hartstikke fijn om te zien. De optie op Liviya is veranderd in een optie op Mayson van Chifa. Dus die mooie lieve Liviya is weer vol beschikbaar.  Dat geld overigens ook voor Lunix en Luwi. Er zal toch echt wel iemand voor ze komen. Het gebeurd ons zelden dat het zo lang duurt voordat ze nieuw personeel hebben gevonden. Zal de vakantietijd wel zijn.  Aan hun knappe koppies en hun innemende karakter zal het niet liggen.  Momenteel hebben we vakantie van 3 weken, dus volop alle aandacht voor de kattenboel.  Nieuwe foto's van ze bij week 11.


6 augustus: Labi en Liviya zijn in optie genomen. Ze komen zondag kennis maken met ze. De enting hebben we even uitgesteld. De gewichten van de kittens laten dit niet toe. Dus hopelijk groeien ze in een week tijd nog even lekker. Volgende week weer proberen.


2 augustus: 9 weken oud vandaag. Komende week krijgen ze hun 1e enting. En de bijbehorende checkup. Hopelijk, maar vermoedelijk is alles oke. Het gaat prima met ze. Lekker ondeugend, en steeds ondernemender. Regelmatig wordt er nog naar ze gegromd door de grotere kittens. Puur vanwege de macht van het ouder zijn. Boeven.  Deze schatjes trekken zich er niet zo heel veel van aan, een klein beetje maar.  Hahaha. Nieuwe foto's van ze bij week 10.


26 juli: 8 weken oud waren ze gister. Ondanks de warmte van de afgelopen dagen, vliegen ze behoorlijk in het rond. Lekker spelen. Maar op het heetst van de dag liggen ze toch languit. Temperatuur loopt hier op tot wel 30 graden, dus dat is behoorlijk hoog.  Desalniettemin zijn ze af en toe nog best wel actief. Wij mensen iets minder.....Ze gaan voor de rest goed.  Groeien lekker, en hebben het nog goed bij hun mama.  Eten als dijkers. Vinden bijna alles lekker.  Voor Livio kwam er nog een nieuwe naam. Hij gaat voortaan Peter heten. Nieuwe foto's van deze knappe kittens bij week 9.


23 juli: Voor Livio is er ook een nieuw huisje gevonden. Hij is dan ook gereserveerd.


19 juli: 7 weken oud. En afgelopen maandag lieten we ze lekker los over de vloer. Nou en daar gingen ze hoor. Alsof het altijd al zo was. Met het grootste gemak, scharrelde ze rond in de ruimte. De ontmoeting met de andere kittens verliep prima. En ook de volwassen poezen kwamen even naar ze kijken. Wat een dappere dodo's. Superleuk om te zien. En wat gaat dat leuk zo met elkaar. Een genot om naar te kijken.  Het is dolle pret. Voor Savannah was het even gek om haar kittens over de vloer te zien lopen, maar dat was daarna ook gewoon goed. Paar keer per dag gaan ze nog even de kooi in op lekker te eten van de kittenbrokjes en van natvoer en kittenmelk. Maar verder lopen ze de hele dag los. Nieuwe foto's bij week 8.


13 juli: Gister waren ze al weer 6 weken oud. En wat gaan ze nog lekker. Eten alles wat ze voorgeschoteld krijgen. Ook hun tafelmanieren zijn stukken verbeterd. Keurig eten aan de rand van de schaal, in plaats van er in. Ja als het bijna op is, dan doen ze dat nog wel. Nog een paar dagen en dan gaan ook zij los over de vloer. Weer spannend voor die kleintjes. Verder zijn het hele lieve kittens. Spinnen heel snel en houden van aandacht.  Ik heb ook weer mooie foto's van ze gemaakt. En wat zijn ze mooi. Plaatjes om te zien. Nou ja, kijk zelf maar bij week 7.


5 juli: 5 weken oud vandaag. En wat gaat het snel. Sinds ze verhuisd zijn naar de grotere kooi, is hun ontwikkeling in een sneltreinvaart gegaan. Ze rennen rond, eten brokjes, waarbij Luwi het eerste bij het bakje stond. Hij vind ze heerlijk. De anderen keken het af, en zijn nu ook begonnen met eten. Natvoer vinden ze ook heel erg lekker. Tafelmanieren kennen ze nog niet. Want gewoon met 4 poten er in gaan staan lijkt hun nog het beste.  Ook het slobbertje kittenkmelk daarna vinden ze super lekker. En mama Savannah krijgt steeds minder kans om mee te eten...haha. Nieuwe foto's van ze bij week 6.


30 juni: Door drukte 2 dagen later, sorry. Ze zijn 4 weken oud, en al aardig beweeglijk. Ze stappen nu allemaal al het bedje uit, dus tijd om te verhuizen. We gaan ze vandaag verplaatsen naar de grotere kooi, zodat ze meer ruimte hebben om te lopen en te spelen. Het gaat goed met ze. Liviya was zelfs mee aan het eten van Miya's blikvoer. Later ging Livio dat ook doen. Ze zijn zo leuk allemaal.  Nou ja kijk zelf maar naar de foto's bij week 5.


23 juni: Oeps kleine Liviya was uit de bak gestapt. En ja hoe nu terug, dat wist ze even niet. Gelukkig waren we erbij. Zo zie je maar weer, het gaat ook zo snel. Zo liggen ze nog hulpeloos op een hoopje, en zo stappen ze rond.


21 juni: Zomertijd, lekker hoor. Voor de kittens is het soms best warm daar achter. Maar dat mag de pret niet drukken. Ze zijn in een week tijd met sprongen vooruit gegaan. 3 weken oud vandaag. Ze kunnen inmiddels zitten, en doen ook al pogingen om rond te stappen. Vallen nog geregeld om. Alles nog best wel gammel. Maar ze zijn zo superschattig. Vinden het helemaal geweldig als ik ze begroet en ze ga aaien. Ze rollen dan heerlijk op hun ruggetje, en genieten enorm van de kroelbeurt. De schatjes. Echt al superlief. Ze staan weer mooi op de plaat. Kijk maar bij week 4. 


14 juni: Vandaag al weer 2 weken oud. Alle oogjes zijn open. Al valt het op de foto niet mee om dat te zien, want die felle lamp staat op ze gericht.  Weg uit hun veilige omgeving, dus veel gepiep. Ze groeien fantastisch. En proberen al een beetje rond te stappen.  Het gaat dus erg goed met ze. Weer leuke foto's van ze bij week 3. En wederom staan de namen alleen bij de eerste foto.


7 juni: Vandaag zijn ze dus 1 week oud. Het gaat erg goed met ze. Ze groeien lekker en hebben het goed bij hun moeder. Lunix doet zelfs al voorzichtig zijn oogjes open. De anderen zullen vast snel volgen. Om jullie een beetje een beeld te geven van hoe knap ze zijn, heb ik ze maar even per stuk op de foto gezet.  Alleen heb ik bij de eerste foto hun naam gezet. Zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Zie week 2.


2 juni: Het gaat allemaal naar wens. Kittens doen het goed. Ook groeien ze lekker. Savannah is apetrots op haar kittens. En wij op haar. Een tevreden nestje.


De eerste dag: Vandaag is Savannah bevallen van een stel prachtige kittens. Ze deed alles zelf, en alles verliep vlotjes. Kittens zien er goed uit. En werden goed ontvangen door de kersverse moeder. Geen ervaring, maar doet het uitstekend. In en in tevreden. Hopelijk mogen ze gezond opgroeien in ons huis. Dat is altijd even afwachten de eerste week. De gewichten zijn goed. De eerste foto's bij week 1. 


13.40u Lunix- Lilac/wit kater van 85 gram 

14.05u Labi- Cinnamon kater van 101 gram

14.30u Livio- Chocolate/wit kater van 74 gram

15.45u Luwi- Chocolate/wit kater van 85 gram

17.30u Liviya- Fawn/wit poes van 91 gram


 

TROTSE PAPA

Gio

OUR MODELS

See all our new baby's

TROTSE MAMA

Laika