Sidra en Mexx kittens

 Arunya Azra/Bella - Fawn poes 0

Gereserveerd

 Aica Arvi - Fawn poes 0

Gereserveerd


*Aico Arvid, Aurora Ami, Avalon Anika, en Axar Aida  in dierbare herinnering


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer.


Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste week

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kitten 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 12/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal begin/half juli 2021. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek.......


16 juni: 9 weken vandaag. En wat zijn ze knap. Aica is nog steeds kleiner dan Bella, maar is bezig met een inhaalslag. Ze eet heel erg goed. ook de brokjes. Dus ja, dat gaat helemaal goed komen. Verder spelen ze lekker met elkaar, en hebben al kennisgemaakt met de pups. Zo af en toe 1 pup neergezet. Pup vind het spannend, maar kwispelt zodra ze de kitten ziet bewegen. De kittens denken er zo het zijne van. Vinden ze nog niet heel leuk. Het is dus blazen en grommen naar ze. Ook dat zal later wennen. Is niet echt nodig ook. Ze gaan tenslotte niet met een pup mee verhuizen. Kenneismaken is dan voldoende.  Dus gaat verder heel goed met ze. Nieuwe foto's bij week 10.


15 juni: Afgelopen weekend kreeg Arunya en Marly (van Miya) visite. Ze was eerst wat verlegen, maar al snel was ze ontdooit. Want als je maar met iets ritselt heb je gauw haar aandacht. Heel leuk om te zien. Nieuwe naam kreeg ze ook. Het is Bella geworden.


9 juni: 8 weken oud al weer, deze dametjes. Het gaat heel goed met ze. Ze hebben hun ruimte uitgebreid tot de hele serre. En dat vinden ze toch leuk. Het is een feest om naar te kijken, hoe ze genieten. Gistermiddag kreeg dan eindelijk Aica ook een bezoekje. De laatste in de rij. Nu is ook zij gereserveerd. Ook weer fijn als alles een goed thuis heeft gevonden. Nieuwe foto's bij week 9.


2 juni: 7 weken oud vandaag. Ze rennen lekker over de vloer met alle andere kittens. En dat gaat fantastisch. Ook Aica heeft de smaak te pakken qua eten. Ze eet lekker mee van het natvoer, en we hebben haar ook al brokjes zien eten. Ze groeit nu lekker. Dus dat komt goed.  Het is een feest om ze zo allemaal met elkaar te zien ravotten. Zonder problemen elkaar geaccepteerd, dat is toch lief.  Ze zijn zo makkelijk daar in.

Nieuwe foto's van de dames bij week 8.


25 mei: Ja ja, en dan zijn ze vandaag 6 weken oud. Inmiddels eet Aica ook lekker van het schaaltje, ook de kittenmelk drinkt ze gretig op. Dus dat heeft ze goed opgepakt. Het is nog geen dikkertje, maar dat komt wel goed, is onze ervaring. Arunya groeit daarentegen wel weer heel erg goed. Maar die eet ook al babybrokjes. Het komt uiteindelijk allemaal wel weer goed. Sommige kittens hebben nu eenmaal een lange aanloop. En dat geeft helemaal niks. Want die tijd krijgen ze hier wel hoor. Volgende week staat er een bezoekje gepland voor Aica.  Komende week gaan we eens kijken of we ze los kunnen laten over de vloer. Eerst een wat kleiner deel van de ruimte, en pas als de kittens van Jazzlin ook is neergestreken, en goed gewend, dan mogen ze de hele ruimte gebruiken. Nieuwe foto's van deze prachtige dames bij week 7.


19 mei: En dan zijn ze vandaag al weer 5 weken oud. Ze doen het supergoed. Omdat ze nu wat speelser worden, mogen ze af en toe bij de kittens van Miya om te spelen. Daar is de ruimte ook wat groter. En dat gaat echt harstikke leuk. Het is een dolle drukke boel zo met elkaar. Arunya eet ook al mee van een schaaltje. Aica nog niet, die ben ik aan het bijvoeren met een flesje. Eerst weigerde ze dat, en stribbelde enorm tegen. Maar nu vind ze het lekker. Dus dat gaat goed. Dit doe ik omdat Arunya haar erg voorbij gaat qua gewicht. Verder is ze prima in orde hoor, want ze speelt als een malle. Ze kunnen ook al zo heerlijk spinnen als je ze aait, echt lief. Nieuwe foto's van de dames bij week 6.


15 mei: Arunya is ook gereserveerd. Zij gaat later gezellig met Marly van Miya mee naar een nieuw huis. Wel heel gezellig voor ze.


12 mei: 4 weken oud. En vanaf nu gaat het snel.  Na een aantal keren ze in de kattenbak gezet te hebben, en met behulp van Sidra, hebben ze hun eerste plasje er in  gedaan. Megatrots. Ze beginnen al aardig rond te stappen. En zijn elkaar aan het ontdekken met spelen. Zo leuk om te zien. Spinnen kunnen ze ook al lekker. En dat doen ze al, als je maar tegen ze praat. Superschattig. Het zijn/worden echt mooie dames. Nieuwe foto's van ze bij week 5.


6 mei: En dan zijn de dames al weer 3 weekjes oud. En het gaat heel goed met ze. Groeien goed. Al gaat Arunya iets harder dan Aica. Maar verder gewoon prima. We hebben geen omkijken naar deze twee kanjers. Ze stappen al wat rond, en reageren heerlijk enthousiast als wij onze neus in hun bedje steken. Superleuk. Er kunnen afspraken gemaakt worden om te komen kijken vanaf 18 mei. Laat maar weten. 


30 april: Een dagje later dan de bedoeling was. Maar je kan het maar druk hebben met de beestenboel, en je werk.  Maar gister waren deze dames dus 2 weken oud. Het gaat goed met ze, en hun mama. Ze groeien lekker, en beginnen al voorzichtig rond te stappen. Aica Arvi heeft wat moeite om 1 oogje open te houden. Hij zit af en toe dicht.  En dan kom ik ook nog aan met mijn videolamp om ze op de foto te zetten. Dat scherpe licht doet hun oogjes dichtknijpen. Ze kunnen soms ook nog behoorlijk scheel kijken de eerste weken. Dit komt omdat ze nog niet zo goed controle hebben over hun oogspieren. Dat komt helemaal goed zodra goed kunnen focussen, en diepte kunnen zien. En dat is met een week of 6.  Nieuwe foto's bij week 3. Alleen bij de eerste foto staat hun naam. Zolang er geen nieuwe naam verschijnt is het nog steeds hetzelfde kitten. Fijn weekend allemaal.


22 april: Door omstandigheden, jullie wel bekend, was ik er even niet bij met mijn hoofd. Er is de afgelopen week zoveel gebeurd. Van blijdschap naar een diepe treurnis. En dan nu weer blijdschap. Want het gaat goed met deze dametjes Arunya en Aica. Ze waren gisteren 1 week oud. De oogjes van Arunya zijn aan het opengaan. En ook bij Aica zie ik piepkleine gluurgaatjes. Superleuk om te zien dat hun ontwikkeling niet stilstaat. Het flesje hebben ze niet meer zo nodig, omdat groeien nu ook zelfstandig gaat op moedermelk. En dat is heel erg fijn. Sidra is enorm opgeknapt van het antibiotica kuurtje. Ze is weer helemaal de oude. Zorgt onwijs goed voor haar meisjes. Dus geen zorg meer over dit nestje. Mooie foto's bij week 2. Veel plezier.


20 april: Er is een soort van rust gekomen in het nestje van Sidra. De 2 dametjes doen het goed. Ze groeien prima. En hebben hoop op een goeie afloop. Laten we hier maar van uit gaan. Want een beetje positiviteit kunnen we wel gebruiken. 


19 april: Een inktzwarte dag vandaag. Met een heel zwaar gevoel vertrok ik vanochtend van huis. Wetende dat ik bij thuiskomst Sidra zou aantreffen met (hopelijk) nog maar 2 kittens. Want helaas zijn de 2 cinnamon dametjes ook overleden. Vannacht zagen we ze al afzijdig liggen van de rest. Dus alle alarmbellen gingen al rinkelen. Ze wilden geen fles meer. Wat een drama dit zeg. Kon ook niet meer slapen, wat een zorg. 

De overgebleven poesjes Arunya Azra en Aica Arvi gaan nu nog goed. Waren ook prima gegroeid vanochtend. Maar ik durf geen verwachtingen meer te hebben. Het kan zomaar omslaan. Wat er mis is weten we niet. Het kan zijn dat Sidra een bloedgroep heeft die de kittens vergiftigd. En de kittens die dan een andere bloedgroep hebben dan haar zullen dan ook sterven. Binnenkort gaan we dit laten testen, of dat het geval is.  Mocht dit zo zijn dan laten we Sidra steriliseren. Want dat willen we niet nog een keer meemaken. Het  is vreselijk balen op dit moment. We zijn er kapot van. Al met al geen vrolijke gezichten bij ons thuis. We maken er maar het beste van. Het leven is hard, echt keihard. 


18 april: Het gaat helaas niet zo goed met Aurora Ami. Ze groeit heel matig, en wilde vanochtend het flesje ook niet. Ze vecht ook niet meer om een tiet. Ze is gewoon te passief. En dat is geen goed teken. Gister ook nog met Sidra naar de dierenarts geweest, omdat ze anders was dan anders. Ze wilde ook niet eten. En dat is niks voor haar. Ze was ook best sloom. Ze bleek dikke koorts te hebben en mastitis aan de achterste tepels.  Die ondanks regelmatig masseren niet minder werden. Er is ook een röntgen gemaakt om te kijken of er toch niet iets is achtergebleven in de baarmoeder. Maar dat was niet het geval. Dat zag er verder prima uit. Er werd behoorlijk wat vocht toegediend, en wat ontstekingsremmers ingespoten. Toen we thuiskwamen ging ze vrijwel direct eten, en kroop ze bij haar kittens. Al snel herstelde ze, en was weer aktief en vrolijk. De koorts was vanochtend ook weg. Ze heeft voor de zekerheid een kuur voor een week meegekregen. Misschien is Aurora Ami daar wat suffig van. Maar dat is een gedachte die misschien tegen beter weten in gaat. We duimen op een goed afloop voor haar. De andere groeien redelijk. En die wilden wel het flesje. Zo heb je toch behoorlijk wat stress en zorg om zo'n kennelijk gezond geboren nestje. We kunnen alleen afwachten.

UPDATE: Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Ook Aurora Ami is nu in de poezenhemel. De natuur is onverbiddelijk. Sidra is toch nog wat onrustig, wil heel veel bij haar kittens weg. Ze zorgt verder goed voor ze als ze er wel bij ligt. Als ze er uit loopt, dan leggen we haar kittens even bij Jazzlin, lekker warm. We hopen met heel ons hart dat het hier bij blijft. Want dit zorgt voor heel veel stress, veel verdriet en het vreet je op. Poeh heftig allemaal.  Duimen jullie allemaal mee dat deze 4 mogen blijven leven...........zucht.


16 april: Het gaat helaas niet goed met Aico Arvid. Hij is heel passief en hij voelt kouder aan dan de dames. Ik ben bang dat hij het einde van de dag niet zal halen. Het is niet te zeggen hoe het komt, want hij is prima en vlot ter wereld gekomen. Toen ik vanochtend weer keek, lag hij al afzijdig van de rest. Dus dat is helaas geen goed teken. Gisteravond had ik hem al op een warmte deken gelegd, maar kennelijk kan hij zichzelf niet zo warm houden.  Wel heeft hij gisteravond nog uit het flesje gedronken, al was dat minder fanatiek dan daarvoor. Dus dat was al het eerste voorteken. Het is soms niet anders, dat is de natuur, die geeft en die neemt. Helaas is de kleine man vanmorgen overleden. Met de overgebleven 5 zusjes gaat het vooralsnog goed. Maar we zijn gematigd optimistisch. Dus duimen dat het goed blijft gaan.


15 april: Vanochtend alle kittens gewogen. Een paar gegroeid maar een paar ook afgevallen. Dus bijvoeren met het flesje. Gelukkig wilde ze dat allemaal wel. Dus dat is een goed teken. De melkproduktie moet kennelijk nog goed op gang komen. We geven Sidra nu geitenmelk, dat schijnt goed te helpen en is lekker vet.


14 april:  Na wat onrustige momenten in de nacht, waarin ze duidelijk al weeen had, zijn Sidra en Mexx deze ochtend voor het eerst ouders geworden van 6 kittens. Alles ging supervlot. Omdat er 3 fawn poesjes zijn en 2 cinnamon poesjes, hebben we ze een gekleurd bandje omgegeven. De kleur staat achter hun naam. Zo zijn ze makkelijk te herkennen bij het wegen, en voor op de foto. Om verwarring te voorkomen. Dan kunnen we geen fouten maken bij het wegen. Voor het enige katertje in het gezelschap hoeft dat natuurlijk niet. We zijn apetrots op Sidra dat ze het zo voor een eerste keer zo goed gedaan heeft. Nu maar hopen dat ze allemaal gezond mogen opgroeien. Foto's  bij week 1. De geboorte ging alsvolgt.


09.15u Arunya Azra - Fawn poes van 86 gram (Roze)

09.30u Avalon Anika - Cinnamon poes van 73 gram (Groen)

09.55u Aurora Ami - Fawn poes van 73 gram (Groen)

010.20u Aico Arvid - Fawn kater van 98 gram

11.45u Axar Aida - Cinnamon poes van 79 gram (Roze)

12.00u Aica Arvi - Fawn  poes van 80 gram (Oranje) 

OUR MODELS

See all our new baby's