Yente's kittens

Zepp/Da-Vinci - Blauwe kater (Blauw bandje) Besproken

Zian - Blauwe kater (Paars bandje)

Beschikbaar

Zafinya - Blauwe poes (Rood bandje)

In optie

Zora/Bibi - Blauwe poes (Geel bandje)

Besproken

Zeyna - Blauwe poes (Oranje bandje)

Besproken


Als jullie filmpjes willen ontvangen

Dan verstuur ik dat alleen via whatsapp. Gelieve mij niet te bellen op mijn

06-nummer. IVM werk. Dus alleen appen.


Foto's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste week

Na de geboorte gunnen wij mama en haar kittens 2 á 3 weken rust. Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, enting, een chip, en onze goede zorgen mag hij op de leeftijd van ± 12/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half augustus 2022. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

OUR MODELS

See all our new baby's

Dagboek.......


26 juni: 6 weken. En we hebben ze begin van de week toch maar losgelaten. En wat ging dat goed. Rennen, rennen, rennen. Hahah onwijs leuk om te zien. Dus meteen goed gekeurd. Wel gaan ze nog een aantal keer per dag en in de nacht in hun kooi. Maar verder lekker rondlopen. De acceptatie van de andere kittens ging ook goed. Dus geen probleem. Ze zijn zo leuk met elkaar. Nu moeten we echt uitkijken waar we lopen.

We genieten met een grote G. Nieuwe foto's van deze lieve schatjes bij week 7.


19 juni: Vandaag zijn ze 5 weken. De kittens genieten van hun grotere ruimte. Huppelen al lekker door elkaar. Ze worden steeds fanatieker. En misschien laten we ze eerdaags wel al los. Eens zien hoe ze dat vinden. Eerst maar even wennen aan de ruimte. En dat ging al vlug, die wie weet. Ze doen alles al op de bak, dus we zijn supertrots. Nieuwe foto's bij week 6.


12 juni: 4 weken oud vandaag.  En omdat ze steeds beweeglijker werden, en Zafinya uit het bedje was gestapt, hebben we ze verhuisd naar de kooi waar eerst de kittens van Miya in zaten. Die is een stuk ruimer. Na wat voorzichtige stapjes gingen ze de ruimte verkennen. Nou wat een feest. Zo leuk om te zien dat ze het meteen accepteren. Yente moest even alles besnuffelen, maar uiteindelijk berustte zij er ook in. Haar kinderen zijn daar, dus dat is al goed natuurlijk. Ze beginnen te spelen met balletjes, en met elkaar. En ze doen het goed. De een groeit wat harder dan de ander. Maar dat zegt nog niet alles.  Dat kunnen we later pas zien. Zal je zien als ze straks zelfstandig gaan eten, dat het hard gaat. Nieuwe foto's van ze bij week 5. Veel plezier. Zora kreeg (video) bezoek van haar toekomstige verzorgers. Ze vonden haar allemaal geweldig. Ze hadden ook al een naam voor haar. Ze gaat vanaf nu Bibi heten. Ook kreeg Zepp een bezoekje. Ze vonden hem helemaal leuk. Ook hadden ze al een nieuwe naam. Hij gaat voortaan Da-Vinci heten.  Een grote naam voor (nu nog) zo'n klein mannetje. 


5 juni: En dan zijn ze al weer 3 weken oud. En wat worden ze mooi. Ze krijgen steeds meer hun eigen snoetje. Wat een knappe kittens allemaal. Het gaat voorspoedig met ze. Yente is nog steeds supertrots op haar kinders. Als ze maar even piepen, dan komt ze luid miauwend op ze af. Ze beginnen al een beetje rond te bewegen. Het gaat nog wel schuifelend, maar ze kunnen al een beetje zitten ook. Kortom een zorgeloos nestje. Nieuwe foto's van deze beauty's bij week 4.


29 mei: 2 weken vandaag. Hun oogjes zijn nu helemaal, net als hun oortjes. Zeyna heeft een beetje moiete om 1 oogje open te houden. Daarom smeren we wat zalf in haar oogje.  Verder gaat het hartstikke goed met ze. Groeien goed. Dat resulteerde in het feit dat we ze nieuw bandjes om moesten doen, omdat de andere gewoonweg niet meer pasten.  Zepp heeft nu een feller kleur blauw om. Simpel omdat ik geen lichtblauw bandje meer had.  Ook zag ik dat ik week 2 vorige week niet geupdate had. Jammer dat niemand het is opgevallen. Maar ze zijn nu alsnog te bekijken. De nieuwe foto's van week 3 staan wel klaar. Veel plezier!


28 mei: Vandaag is ook Zeyna in optie genomen.


22 mei: 1 weekje oud al weer. En wat gaan ze lekker. Groeien uitstekend. Zafinya doet haar oogjes al bijna open. We zien een klein gaatje komen. Tevens is op haar een optie gezet. Net als op Zepp. Ze doen het dus onwijs goed. Ook Yente is een trotse moeder. In het album van de nieuwe wek, heb ik alleen bij de erste foto een naam gezet. Zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Nieuwe foto's bij week 2. Update: Ook Zora is in optie genomen vandaag.


18 mei: Even een update tussendoor. Het gaat uitstekend met de kittens. Groeien onwijs goed. En Yente is een topmoeder. Ze beschermt  ze zodra je aan ze zit. Want het zijn tenslotte haar kittens. Zo lief. Alsof ze een ervaren moeder is. Het ziet er dus naar uit dat het allemaal goed gaat komen met dit vijftal.


15/16 mei: Yente is na een lange dag van weeën, op 15 en 16 mei bevallen van haar eerste nestje kittens. De eerste 3 gingen redelijk vlot. Maar toen was ze op, doodop. En viel het stil. Toch maar geprikt, want we wisten dat ze nog niet klaar was. Ze moesten er toch uit. Maar na een paar persweeën kwam er niks, en werd het weer stil. Het was inmiddels nacht. Uiteindelijk kreeg ze haar 4e kitten er uit. Maar die was helaas dood. Dus geen wonder dat ze moeite had om die eruit te krijgen. Daarna werd haar 5e kitten geboren. Helaas ook dood. We konden aan beide kittens zien dat ze niet helemaal goed waren gevormd, wel volgroeid, maar kennelijk niet levensvatbaar. Daarna kwamen er nog 2 achteraan die wel levendig waren. En is het nu een gezinnetje van 5 blauwe kittens. Hopelijk hebben ze hun reis goed doorstaan, en zullen ze opgroeien tot prachtige kittens. De foto's staan inmiddels in het album van de eerste week.


18.50u Zepp - Blauwe kater van  84 gram (Blauw bandje)

18.55u Zian - Blauwe kater van  78 gram (Paars bandje)

19.25u Zafinya - Blauwe poes van  93 gram (Rood bandje)

05.00u Z.... - Blauwe kater Helaas doodgeboren

06.45u Z.... - Blauwe kater Helaas doodgeboren

07.00u Zora - Blauwe poes van  86 gram (Geel bandje)

07.15u Zeyna - Blauwe poes van  75 gram (Oranje bandje)