Yente's kittens

Yente & Mexx's kittens

19 februari 2024


Samenstelling en beschikbaarheid 


Cooper- blauwe kater (Bruin bandje)

Gereserveerd

Connor/Pebble- blauwe kater (Zwart bandje)

Gereserveerd

Celine/Lilly- blauwe poes (Geel bandje)

Gereserveerd

Carter/Skittel- blauwe kater (Groen bandje)

Gereserveerd

Cliff- blauwe kater (Paars bandje)

Gereserveerd

Carice/Lou- blauwe poes (Roze bandje)

Gereserveerd

Chip- blauwe kater (Grijs bandje)

Gereserveerd

Foto album

(Vetgedrukte week aanklikken)

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste Week

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half/eind mei 2024. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week15 april: 8 weken oud al weer. Zo hard als het gaat. Net als hun ontwikkeling. Ze rennen al zo hard, dat je echt moet uitkijken, want voor je het weet zijn ze plat. Afgelopen weekend  kreeg Cliff nog een bezoekje. Maar omdat hij voelde dat ze voor hem kwamen, leek hij wat afstand te nemen. Het was ook zo spannend. Maar dit zien we vaker hoor. Ze zijn echt niet gek. Toch wel even met hem gespeeld en geaaid. Dat was fijn. Chip gaf wel even het goede voorbeeld aan zijn broer. Want die klom bij hun op schoot. Zo doe je dat. Hahaha, wacht maar vriend tot ze voor jou komen, hahaha. Ook wilde ik ze eens anders op de foto zetten. Pakte wat oude lappen stof, en naaide daar zakjes op, ophangen, en de kittens er 1 voor 1 in stoppen. Foto maken en daarna alles samenvoegen, met een heel leuk resultaat. Superleuk om te maken, en nog leuker is het resultaat. Als jullie hiervan een individuele foto willen ontvangen, dan hoor ik dat graag, en zal die jullie toesturen via whatsapp. Dus kijk maar eens naar deze beauty's bij week 9.


8 april: 7 weken oud vandaag. Afgelopen week hebben we ze op de vloer gelaten. Nou wat een feest. Alles ontdekken. Maar ook alles spannend en nog wat eng vinden. Kennisgemaakt met de grotere kittens van Gioya en Zafinya. Nou dat ging ook prima. Ze vinden het onwijs leuk. lekker banjeren, en af en toe veilig even wat drinken bij mama. Ook zoeken ze elkaar nog graag op. En liggen dan gezamelijk te slapen boven op het huisje. Ze zijn zo cute allemaal. Nieuwe foto's van deze mooie kittens bij week 8.


7 april: Vandaag kreeg Cooper bezoek. En hij mag samen met zijn speelmaatje Hadiya (van Gioya) verhuizen, als hij groot genoeg is. Dat is altijd leuk als ze met z'n tweetjes gaan verhuizen. 


1 april: Vandaag zijn ze 6 weken oud. Komende week zullen ze ook over de vloer mogen. Het gaat fantastisch met ze. Eten allemaal natvoer en brokjes. Al moeten we Pebble wel een beetje helpen met natvoer leren eten. Het eerste hapje stoppen we in zijn bekje, en dan eet ie wel wat. Maar nog niet veel. De kittenmelk die daarna wordt geserveerd, wil hij wel zelf. Wel eet hij heel goed brokjes. Nou prima hoor. Sommige vinden natvoer gewoon wat minder lekker. Komt wel goed hoor. Ze doen niet voor elkaar onder. Doen allemaal lekker mee in het spel. En rennen heerlijk door de kooi. Klimmen gaat ook steeds beter, en ook steeds hoger. Er af is soms wat lastig voor ze. Soms vallen ze er gewoon af. Ze zijn nog een beetje onhandig daarin. Hahaha. Maar ook dat gaat met de week beter. De kattenbak wordt ook goed bezocht. Dus dat snappen ze ook allemaal. Goed he? Nieuwe foto's bij week 7.


31 maart: Vanmiddag kreeg Celine een bezoekje. Ze vonden haar helemaal leuk. Maar ook de kittens van Zafinya en Gioya, die gezellig aan het spelen waren en zich lekker lieten aaien door de kindjes. Celine kreeg ook een nieuwe naam. Ze gaan haar Lilly noemen.


30 maart: Connor en Carter zijn ook gereserveerd. Nieuwe namen ook al binnen. Pebble en Skittel.


25 maart: 5 weken oud vandaag. En wat doen ze het goed. Inmiddels verhuisd naar de grotere kooi. En dat is leuk. Nu hebben ze meer ruimte om te rennen, en lekker met elkaar te stoeien.En dat doen ze dan ook naar hartelust. Er zijn weer wat bezoekjes geweest afgelopen weekend. Onder andere voor Chip. Ze vonden hem helemaal geweldig. Hij is dan ook gereserveerd. Zijn naam blijft Chip, want ook die vonden ze leuk. Ook voor Connor en Carter. Maar ze waren er nog niet helemaal zeker van welke dat zou worden. Dat horen we nog. Het gaat verder dus hartstikke goed. Ze eten al lekker natvoer. Sommige ook al babybrokjes. De kattenbak weten ze ook al goed te vinden. Dus ze zitten qua ontwikkeling prima op schema. Nieuwe foto's van deze knappe kittens bij week 6.


19 maart: Gister waren ze 4 weken oud. En ineens hebben ze door hoe ze uit hun bedje moeten klimmen. Lou was de eerste die dit deed. Plop, en daar sta je dan. En hoe nu weer terug. We hebben het ze maar wat makkelijker gemaakt, en het schotje er tussenuit gehaald. Nu kunnen ze gewoon door lopen. Over een weekje gaan ze verhuizen naar de overkant. Die kooi is wat groter. Want er komt steeds meer beweging in. Ze gaan nu heel hard met hun ontwikkeling. Yente zorgt nog steeds heel goed voor dit 7-tal. Al wordt het soms knokken voor je plekje aan de tiet, hahaha. Sommige hebben ook al een beetje geproefd van wat natvoer. Dus ook dat is in volle gang. Nieuwe foto's van ze bij week 5. Volgende keer worden het er meer. 


12 maart: Een dagje later, want de website lag er uit. Ze zijn 3 weken oud. En ze maken al stapjes, en beginnen te graaien naar elkaar. Zal niet zo lang meer duren of ze gaan ook buiten het bedje op onderzoek uit. Weer even in de ministudio geweest voor wat portretfoto's. Zo schattig. Nou ja kijk zelf maar bij week 4.


5 maart: Een nieuwe naam voor Carice. Het is Lou geworden.  Ook weer leuk.


4 maart: 2 weken oud vandaag. Er komt steeds meer beweging in de hummels. Ook de oogjes zijn nu allemaal open, al hebben sommige nog wat moeite om ze open te houden. In de eerste serie portretfoto's is te zien dat ze nog niet allemaal open zijn. Maar in de tweede serie die vandaag genomen zijn, zie je dat ze allemaal open zijn. Ze zien er gelijk zo anders uit. Mochten er mensen zijn die al iets in optie hebben, en over een paar weken pas komen kijken, bij het zien van de foto's denken, ik wil graag een ander in optie, dan kan dat hoor. Zolang ze nog beschikbaar zijn geen probleem. Ze zullen zeker allemaal mooi uitgroeien, want we kennen deze combinatie, want we hebben er zelf ook 1 van lopen. Dus prachtig worden ze zeker. Ook kunnen de kittens de eerste weken nog niet goed focussen, dus kunnen ze wat scheel kijken. Dat gaat allemaal weg. Om uiteindelijk die prachtige oranje ogen te krijgen. Veel plezier van de foto's bij week 3.


2 maart: Connor en Carter zijn in optie genomen. Als ze komen kijken en er is een klik, mogen ze lekker bij elkaar blijven. Altijd leuk 2 uit 1 nest.


28 februari: Vandaag is Chip in optie genomen. Ze komen over een paar weken naar hem kijken.


26 februari: Vandaag is dit zevental 1 weekje oud. En wat gaan ze lekker. Ze groeien als kool. En Yente kan het allemaal prima aan. Afgelopen weekend even in de ministudio pasfoto's gemaakt. Zodat jullie een beetje kunnen zien hoe ze er in hun snoetje uit zien. Alleen bij de eerste foto heb ik een naam geplaatst, zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Ze staan dus klaar in het album van week 2.


24 februari: Vandaag kwamen ze kijken voor de kittens. In eerste instantie voor die van Gioya. En daaruit is dan Hester gereserveerd. Maar ook Carice is gereserveerd. Ze gaan gezellig samen op avontuur. Altijd leuk. Celine staat in optie tot aan morgen. Want het wordt of een van Gioya of Celine.


19 februari: Vandaag zijn de 7 !!!! kittens van Yente geboren. Zoveel hadden we niet verwacht. We dachten er 4 te verwachten. Nu maar hopen dat ze het allemaal goed gaan doen. De bevalling ging zeer vlot, en als volgt: Om 11.00u werd Cooper geboren. Een kater van 87 gram, Om 11.30u Connor, een kater van 76 gram. Om 12.00u Celine, een poes van 66 gram. Om 12.30u Carter, een kater van 83 gram. Om 13.00u Cliff, een kater van 95 gram. Om 13.50u Carice, een poes van 79 gram. En de laatste om 14.30u. Chip, een kater van 79 gram. Elke week op maandag volgt er een update in het dagboek. Gevolgd door de foto's van die week. De foto's staan klaar in het album van week 1.