Yente's kittens

Yente & Mexx's kittens

19 februari 2024


Samenstelling en beschikbaarheid 


Cooper- blauwe kater (Bruin bandje)

Gereserveerd

Connor/Pebble- blauwe kater (Zwart bandje)

Gereserveerd

Celine/Lilly- blauwe poes (Geel bandje)

Gereserveerd

Carter/Skittel- blauwe kater (Groen bandje)

Gereserveerd

Cliff- blauwe kater (Paars bandje)

Gereserveerd

Carice/Lou- blauwe poes (Roze bandje)

Gereserveerd

Chip- blauwe kater (Grijs bandje)

Gereserveerd

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half/eind mei 2024. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week15 mei: En dan zijn we toch echt beland in de laatste week. Jeetje wat gaat dat toch altijd snel. Jullie zullen dat misschien anders ervaren, omdat jullie al heel lang zitten te wachten op de kittens. We hebben die weken enorm van ze genoten,  wat waren ze gezellig. Soms druk, soms ondeugend, maar meestal vreselijk lief.  Komend wekend gaan ze verhuizen. Verdeeld over 3 dagen. En dat is best raar. En emotioneel ook best pittig. Straks zal het hier zo stil zijn.....pffft nog maar even niet aan denken. Alles staat bijna al klaar voor hun vertrek. Hopelijk bij jullie hetzelfde. Graag het voer hetzelfde aanhouden als wat ze hier gewend waren. Want de kans op diarree is al aanwezig ivm met de stress van de verhuizing. Dus doe dat gewoon niet. Niet te veel liflafjes. Dat kan later wel, als ze goed gewend zijn. Hun karakters zijn echt onwijs. Chip weet zelfs al het kattenluik te vinden. Die kwam ineens parmantig binnen stormen, na zijn uitstapje naar buiten. Haha wat een boef. Hun capriolen zijn vaak hilarisch en om te lachen. Ze zullen jullie veel plezier geven, dat weet ik zeker. Zorg goed voor ze. En laat af en toe eens wat horen over hun wel en wee. Spam is niet erg. Hopelijk hebben jullie ook onwijs genoten van de wekelijkse updates, en de vele foto's, en af en toe een filmpje. Alle afspraken zijn inmiddels gemaakt, en we zien elkaar snel. Het gaat jullie goed Cooper en Yuna/Hadiya, Pebble en Skittel, Lilly, Cliff, Lou en Flo, en Chip. Het was een feestje jullie te hebben zien opgroeien tot hele evenwichtige, lieve knuffelaars. Ohja en ze zijn allemaal ruim boven de kilo, ook Pebble. De laatste foto's in het album van de laatste week.


11 mei: Het ziet er naar uit dat de kittens komend pinksterwekend allemaal kunnen verhuizen. Ze hebben weinig tot geen last gehad van de enting. Dus dat pakte gunstig uit. Als er al mensen een afspraak willen maken voor dat weekend, dan kan dat. Graag alles in overleg, zodat ze niet allemaal tegelijk worden weggehaald bij Yente. Laat maar even via de app weten wat jullie voorkeur heeft, dag en tijd. Dan kan ik zien hoe ik jullie kan inpassen. Spannend hoor. Maandag volgen dan de laatste foto's op de website. Check even deze pagina om alles in huis te halen voor hun komst. Klik H I E R


7 mei: Vanmiddag  kregen alle kittens hun enting en chip. Alles was dik in orde. Pebble was de lichtste van het stel. Maar dat wisten we al. Hij woog vanmiddag 870 gram. Ons streefgewicht is altijd 1 kilo voordat ze weg mogen. Dus we hopen dat hij dat ook haalt. Zal vast. De anderen wogen als volgt......Cooper 1185 gram, lilly 950 gram, Skittel 1090 gram, Cliff 1130 gram, Lou 1085 gram, en Chip 1110 gram. Dus ze ontlopen elkaar niet zo heel veel. Dus dat zal allemaal wel goedkomen. Ze zijn ook nog maar 11 weken. En meestal gaan ze weg met 13 weken, dus ja dat halen ze wel. Nu is het afwachten hoe ze verder gaan. Ook hebben ze uit preventie een vlooientabletje gehad. Die werkt een maand. Dus dat hoeven jullie niet te geven. Nu hopen dat ze er niet al te veel last van krijgen. Misschien wat suffig en minder eetlust. We gaan het zien. 


6 mei: En weer een weekje verder. We genieten zo van deze kittens. Ze zijn zo nieuwsgierig, volgen alles. En willen niks missen. Ze willen het liefst helpen met kattenbakken uitscheppen, de was opvouwen, en met sommige klussen. Morgen gaan we met het hele span naar de dierenarts. Eens zien wat ze van dit zootje ongeregeld vinden. Hahaha. Ze krijgen dan hun enting en chip. We wachten het af. Het pinksterweekend houden we aan om ze te laten verhuizen, mits het na de enting goed gaat natuurlijk. Nieuwe foto's bij week 12.


29 april: 10 weken oud vandaag. En wat een heerlijk stel kittens zijn het toch. Zulke blije en lieve katertjes en poesjes. En ze kunnen zo lief in de camera kijken. Echt cute. Deze keer heb ik ze weer met z'n allen proberen te fotograferen. En het is een soort van gelukt. Prachtige koppies die je aankijken. Misschien dat jullie jullie eigen kitten inmiddels al een beetje beginnen te herkennen. Ze hebben allemaal toch hun eigen snoetje. Ook hun eigen karaktertje. Hun oogjes beginnen ook al een mooie oranje tint te krijgen. Volgende week gaan we met ze naar de dierenarts, en mogen ze hopelijk hun enting en chip. En dan de week daarna, mogen ze als het allemaal goed gaat verhuizen. Yente zorgt nog steeds onwijs goed voor ze. En ze roept geregeld de troep bij elkaar. Ze drinken nog lekker bij haar. En dat is goed voor hun weerstand. Want die antistoffen krijgen ze mee via de moedermelk. Maar dat zit geloof ik wel goed. Ga lekker genieten van de vele foto's. ik kon het weer niet laten om ze allemaal te plaatsen. Want ze zijn te leuk. Kijk zelf maar bij week 11. 


22 april: Jaja dan zijn ze al weer 9 weken oud. De tijd vliegt. En alles gaat nog steeds lekker. Inmiddels zijn er al 3 kittens verhuisd van Gioya. En lopen hier nu alleen nog Harold, Hadiya en Flo rond. Daarom dat nu de foto's de komende tijd in dit album gezet worden. Is voor mij net zo makkelijk. Afgelopen weekend was het weer af en aan met de visite's. Chip kreeg nog een bezoekje. Nou dat was helemaal leuk. Hij heeft zich wel uitgesloofd. En er is lekker met hem gespeeld. Het zijn enorme vrijbuiters deze kittens.Stappen overal gemakkelijk op af. Niet bang aangelegd. In het begin wel even natuurlijk, bij nieuwe mensen. Maar na wat onwennige momenten, was dat eigenlijk ook gelijk goed. Hadiya vind aandacht ook erg leuk. Komt ook graag een paar knuffels halen. En wil dolgraag spelen. Supergezellig. Flo en Harold kijken het wat van een afstandje. Want er zijn er zoveel die aandacht willen, dat ze zich niet willen opdringen. Dat geeft niet hoor. In hun nieuwe huis zijn ze met wat minder, en is er meer aandacht voor ze. Dan staan ze weer hoger in de rang dan hier. Komt allemaal goed met ze. Mia, Cato en Noenoes liggen tenslotte ook al op schoot bij hun nieuwe baasjes. Nieuwe foto's van ze bij week 10. 


15 april: 8 weken oud al weer. Zo hard als het gaat. Net als hun ontwikkeling. Ze rennen al zo hard, dat je echt moet uitkijken, want voor je het weet zijn ze plat. Afgelopen weekend  kreeg Cliff nog een bezoekje. Maar omdat hij voelde dat ze voor hem kwamen, leek hij wat afstand te nemen. Het was ook zo spannend. Maar dit zien we vaker hoor. Ze zijn echt niet gek. Toch wel even met hem gespeeld en geaaid. Dat was fijn. Chip gaf wel even het goede voorbeeld aan zijn broer. Want die klom bij hun op schoot. Zo doe je dat. Hahaha, wacht maar vriend tot ze voor jou komen, hahaha. Ook wilde ik ze eens anders op de foto zetten. Pakte wat oude lappen stof, en naaide daar zakjes op, ophangen, en de kittens er 1 voor 1 in stoppen. Foto maken en daarna alles samenvoegen, met een heel leuk resultaat. Superleuk om te maken, en nog leuker is het resultaat. Als jullie hiervan een individuele foto willen ontvangen, dan hoor ik dat graag, en zal die jullie toesturen via whatsapp. Dus kijk maar eens naar deze beauty's bij week 9.


8 april: 7 weken oud vandaag. Afgelopen week hebben we ze op de vloer gelaten. Nou wat een feest. Alles ontdekken. Maar ook alles spannend en nog wat eng vinden. Kennisgemaakt met de grotere kittens van Gioya en Zafinya. Nou dat ging ook prima. Ze vinden het onwijs leuk. lekker banjeren, en af en toe veilig even wat drinken bij mama. Ook zoeken ze elkaar nog graag op. En liggen dan gezamelijk te slapen boven op het huisje. Ze zijn zo cute allemaal. Nieuwe foto's van deze mooie kittens bij week 8.


7 april: Vandaag kreeg Cooper bezoek. En hij mag samen met zijn speelmaatje Hadiya (van Gioya) verhuizen, als hij groot genoeg is. Dat is altijd leuk als ze met z'n tweetjes gaan verhuizen. 


1 april: Vandaag zijn ze 6 weken oud. Komende week zullen ze ook over de vloer mogen. Het gaat fantastisch met ze. Eten allemaal natvoer en brokjes. Al moeten we Pebble wel een beetje helpen met natvoer leren eten. Het eerste hapje stoppen we in zijn bekje, en dan eet ie wel wat. Maar nog niet veel. De kittenmelk die daarna wordt geserveerd, wil hij wel zelf. Wel eet hij heel goed brokjes. Nou prima hoor. Sommige vinden natvoer gewoon wat minder lekker. Komt wel goed hoor. Ze doen niet voor elkaar onder. Doen allemaal lekker mee in het spel. En rennen heerlijk door de kooi. Klimmen gaat ook steeds beter, en ook steeds hoger. Er af is soms wat lastig voor ze. Soms vallen ze er gewoon af. Ze zijn nog een beetje onhandig daarin. Hahaha. Maar ook dat gaat met de week beter. De kattenbak wordt ook goed bezocht. Dus dat snappen ze ook allemaal. Goed he? Nieuwe foto's bij week 7.


31 maart: Vanmiddag kreeg Celine een bezoekje. Ze vonden haar helemaal leuk. Maar ook de kittens van Zafinya en Gioya, die gezellig aan het spelen waren en zich lekker lieten aaien door de kindjes. Celine kreeg ook een nieuwe naam. Ze gaan haar Lilly noemen.


30 maart: Connor en Carter zijn ook gereserveerd. Nieuwe namen ook al binnen. Pebble en Skittel.


25 maart: 5 weken oud vandaag. En wat doen ze het goed. Inmiddels verhuisd naar de grotere kooi. En dat is leuk. Nu hebben ze meer ruimte om te rennen, en lekker met elkaar te stoeien.En dat doen ze dan ook naar hartelust. Er zijn weer wat bezoekjes geweest afgelopen weekend. Onder andere voor Chip. Ze vonden hem helemaal geweldig. Hij is dan ook gereserveerd. Zijn naam blijft Chip, want ook die vonden ze leuk. Ook voor Connor en Carter. Maar ze waren er nog niet helemaal zeker van welke dat zou worden. Dat horen we nog. Het gaat verder dus hartstikke goed. Ze eten al lekker natvoer. Sommige ook al babybrokjes. De kattenbak weten ze ook al goed te vinden. Dus ze zitten qua ontwikkeling prima op schema. Nieuwe foto's van deze knappe kittens bij week 6.


19 maart: Gister waren ze 4 weken oud. En ineens hebben ze door hoe ze uit hun bedje moeten klimmen. Lou was de eerste die dit deed. Plop, en daar sta je dan. En hoe nu weer terug. We hebben het ze maar wat makkelijker gemaakt, en het schotje er tussenuit gehaald. Nu kunnen ze gewoon door lopen. Over een weekje gaan ze verhuizen naar de overkant. Die kooi is wat groter. Want er komt steeds meer beweging in. Ze gaan nu heel hard met hun ontwikkeling. Yente zorgt nog steeds heel goed voor dit 7-tal. Al wordt het soms knokken voor je plekje aan de tiet, hahaha. Sommige hebben ook al een beetje geproefd van wat natvoer. Dus ook dat is in volle gang. Nieuwe foto's van ze bij week 5. Volgende keer worden het er meer. 


12 maart: Een dagje later, want de website lag er uit. Ze zijn 3 weken oud. En ze maken al stapjes, en beginnen te graaien naar elkaar. Zal niet zo lang meer duren of ze gaan ook buiten het bedje op onderzoek uit. Weer even in de ministudio geweest voor wat portretfoto's. Zo schattig. Nou ja kijk zelf maar bij week 4.


5 maart: Een nieuwe naam voor Carice. Het is Lou geworden.  Ook weer leuk.


4 maart: 2 weken oud vandaag. Er komt steeds meer beweging in de hummels. Ook de oogjes zijn nu allemaal open, al hebben sommige nog wat moeite om ze open te houden. In de eerste serie portretfoto's is te zien dat ze nog niet allemaal open zijn. Maar in de tweede serie die vandaag genomen zijn, zie je dat ze allemaal open zijn. Ze zien er gelijk zo anders uit. Mochten er mensen zijn die al iets in optie hebben, en over een paar weken pas komen kijken, bij het zien van de foto's denken, ik wil graag een ander in optie, dan kan dat hoor. Zolang ze nog beschikbaar zijn geen probleem. Ze zullen zeker allemaal mooi uitgroeien, want we kennen deze combinatie, want we hebben er zelf ook 1 van lopen. Dus prachtig worden ze zeker. Ook kunnen de kittens de eerste weken nog niet goed focussen, dus kunnen ze wat scheel kijken. Dat gaat allemaal weg. Om uiteindelijk die prachtige oranje ogen te krijgen. Veel plezier van de foto's bij week 3.


2 maart: Connor en Carter zijn in optie genomen. Als ze komen kijken en er is een klik, mogen ze lekker bij elkaar blijven. Altijd leuk 2 uit 1 nest.


28 februari: Vandaag is Chip in optie genomen. Ze komen over een paar weken naar hem kijken.


26 februari: Vandaag is dit zevental 1 weekje oud. En wat gaan ze lekker. Ze groeien als kool. En Yente kan het allemaal prima aan. Afgelopen weekend even in de ministudio pasfoto's gemaakt. Zodat jullie een beetje kunnen zien hoe ze er in hun snoetje uit zien. Alleen bij de eerste foto heb ik een naam geplaatst, zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Ze staan dus klaar in het album van week 2.


24 februari: Vandaag kwamen ze kijken voor de kittens. In eerste instantie voor die van Gioya. En daaruit is dan Hester gereserveerd. Maar ook Carice is gereserveerd. Ze gaan gezellig samen op avontuur. Altijd leuk. Celine staat in optie tot aan morgen. Want het wordt of een van Gioya of Celine.


19 februari: Vandaag zijn de 7 !!!! kittens van Yente geboren. Zoveel hadden we niet verwacht. We dachten er 4 te verwachten. Nu maar hopen dat ze het allemaal goed gaan doen. De bevalling ging zeer vlot, en als volgt: Om 11.00u werd Cooper geboren. Een kater van 87 gram, Om 11.30u Connor, een kater van 76 gram. Om 12.00u Celine, een poes van 66 gram. Om 12.30u Carter, een kater van 83 gram. Om 13.00u Cliff, een kater van 95 gram. Om 13.50u Carice, een poes van 79 gram. En de laatste om 14.30u. Chip, een kater van 79 gram. Elke week op maandag volgt er een update in het dagboek. Gevolgd door de foto's van die week. De foto's staan klaar in het album van week 1.