Zafinya's kitten

Zafinya & Gio's kitten

6 januari 2024


Samenstelling en beschikbaarheid 


Aivy-Blauwe poes

Beschikbaar


Foto album

(Vetgedrukte week aanklikken)

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Week 13

Laatste Week

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn begin april 2024. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week17 februari: Aivy 6 weken vandaag. En sinds enkele dagen loopt ze los over de vloer. Omdat ze natuurlijk alleen is, is het veel gezelliger met de anderen. Nou wat een pretletter is deze kleine dame. Die we toch verdenken op langharig type. Is niet erg, want ze zijn prachtig. Wel erg als je een korthaar wilt hebben en het een langhaar blijkt te zijn. Op onze home pagina kun je zien hoe ze eruit kan komen te zien, want daar staat een volwassen exemplaar. (Karel) Het is voor ons een onwijs mooi grietje, en heeft een superlief karakter. Dappere dodo. Van de foto's zullen jullie smelten, echt so cute. Kijk maar bij week 7.


10 februari: Aivy vandaag al weer 5 weken oud. En wat gaat ze hard. Haar ontwikkeling staat nu op standje turbo. Van net aan uit het bedje kunnen klimmen, naar rennen door de kooi. In en uit de kattenbak, geen enkel probleem. Het is zo'n heerlijk moppie. We twijfelen nog over haar haartje, wel of geen langhaar. Ze is zo pluizig.....haha. Nou ja langhaar is ook prachtig. Maar vooralsnog even afwachten, want het kan ook zomaar van niet. Dus. Komende week gaat ze verhuizen naar een ruimere kooi. Kan ze wat meer rennen. En als de kittens van Gioya wat manser zijn, mag ze daar ook af en toe bij. Om lekker te spelen. Ze heeft ook al van het natvoer gesmikkeld, en zelf water gedronken. Zo goed. Nieuwe lieve foto's van haar bij week 6.


3 februari: 4 weken oud al weer. Ze begint al wat rond te stappen. rechtop zitten gaat steeds beter. En wat wordt ze knap. Haar vachtje is zo aan het veranderen. Van heel donker, wordt ze nu steeds lichter. Ze is ook wat pluizig. Maar dat was Zafinya ook toen ze kitten was. Ergens vererft ze langhaar. En dat komt dan niet alleen bij Zafinya vandaan, maar ook van Gio. Maar daar kunnen we nu nog niks over zeggen. Wel dat het een heel mooi moppie is om te zien. Nou ja kijk maar bij week 5. 


27 januari: Vandaag is Aivy 3 weken oud. Ze begint al wat rond te stappen. En reageert op onze stem. Het is zo'n heerlijk poepie om te zien, om op te vreten. Knapperd. Maar wat wil je ook met zulke ouders. Allebei prachtig. Het verwarmde bedje staat nu een standje lager. Dat kan ze wel aan. Nog even en het is helemaal niet meer nodig. Het gaat dus goed met deze dame. En ook haar mama, die maar wat blij is met haar kind. Nieuwe foto's bij week 4.


20 januari: Vandaag 2 weekjes oud. En wat kijkt ze al wijs uit haar oogjes. Ze gaat heel goed. Heeft het goed bij haar mama. Ze begint een klein beetje met haar koppie rechtop te zitten. En een klein beetje tijgeren. Ze is zo cute om te zien. Megatrots op deze kleine hummel. Ze weegt nu 212 gram Nieuwe foto's van haar bij week 3.


6 januari: Veel te vroeg was de bevalling van Zafinya begonnen. Zeker 5 dagen te vroeg. Dat kon niet goed aflopen. Er werden in totaal 5 kittens geboren. De gewichten waren echt superlaag. De lichtste woog slecht 56 gram. Allemaal katers op 1 na. Deze dame was niet van plan het op te geven. De andere 4 waren in de loop van de nacht gestorven. Hun longetjes waren nog niet rijp voor het leven. Dit kleine dametje die ook maar slechts 70 gram woog bij de geboorte, leek het te gaan redden. Maar we waren er op voorbereid dat het mis zou gaan. Het bleek een vechtertje te zijn. Met een warmtedekentje dat dag en nacht aanstond, ging ze groeien. Ze is nu 11 dagen oud, en heeft haar oogjes al open. Ze groeit als kool. De reden dat ik dit niet eerder op de website heb gemeld, was simpel vanwege het feit dat we niet zeker wisten of ze het zou redden. Maar alles ziet er goed uit. Zafinya moest even wennen aan het moederschap. maar nu is ze erg in haar nopjes met haar kleine meid. Die we Aivy hebben genoemd. Foto's staan klaar in het album van Week 1.