Shanti's puppies

Zwangerschap verloop

Week 6  (29 maart t/m 4 april)

Week 7  (5 april t/m 11 april)

Week 8  (12 april t/m 18 april)

Week 9  (19 april t/m 25 april)


Foto's pup's van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Laatste week


12 april: 7 weken zwanger. En inmiddels heb ik met de stethoscoop 4 afzonderlijke hartjes gehoord. Dus het worden er sowieso 4. Kunnen natuurlijk een paar verstopt zitten, die ik nu niet hoor, maar misschien volgende week wel. Maar als het er maar 4 zijn, dan blijft dat natuurlijk zo. Shanti neemt nu heel erg haar rust. Slaapt heel veel. Eet redelijk goed. Haar gewicht was vanochtend 15,9 kilo. Dat is 500gram meer dan vorige week. Dat is in totaal toch al 3,7 kilo extra groei. Ze begint moeite te krijgen om op de bank te springen. Daar heeft ze soms een extra hupje voor nodig. Ze zoekt ons wel heel erg op. En ligt graag bij ons, dan wel aan onze voeten. Alles gaat dus goed met zwangere mientje. Nieuwe foto's bij week 8 van de zwangerschap.


5 april:Vandaag is Shanti 6 weken zwanger. Nog 3 weekjes te gaan. Ze weegt nu 15,4 kilo. Dat is 1 kilo meer dan vorige week. Dus dat gaat best hard. Ze begint ook aardig te waggelen. Ook gaat ze er nu wat vaker uit. De wandelingen gaan trager en we hebben ze iets ingekort. Geen lange wandelingen meer. Ook haar zo favoriete bal en knuffel laat ze momenteel ongemoeid. Je merkt echt dat ze de energie nu nodig heeft voor de zwangerschap. Ze slaapt heel veel. We hebben het kraambed een standje hoger gezet. Zodat we haar er makkelijk in en uit kunnen tillen. En er straks met de bevalling makkelijk bij kunnen. Nieuwe foto's bij week 7 van de zwangerschap. 


2 april: Vandaag bekend gemaakt dat Shanti zwanger is.

Wat een enthousiaste reakties hebben we gekregen.

Afgelopen week hebben we al een kinderledikantje aangeschaft via marktplaats. Wel wat aangepast, zodat de puppies straks niet met hun koppies tussen de tralies komen te zitten. Ziet er superleuk uit. We hebben er zoveel zin in.

Shanti was voor de zwangerschap 12,2 kilo. En elke week ga ik haar wegen. Op 22 maart woog ze 13,7 kilo. En afgelopen maandag was dat al weer 14,4 kilo. En haar buikomvang, daar kun je nu niet meer omheen. En je kan het al duidelijk zien dat ze zwanger is. Zelfs mensen die niet weten dat ze is gedekt zien het. De groei zal nu wel nog sneller gaan dan die eerste 5 weken. Aankomende maandag zal ik weer wat plaatsen op deze pagina. Zo zal dat een wekelijkse update worden op maandag.

Totdat de pups geboren zijn, dan gaan we daar mee verder. De eerste foto's staan in de vetgedrukte week 6 van de zwangerschap.


22 februari: Op visite geweest bij Tobi en zijn familie. Tobi is een raszuivere Shih Tzu in een zwarte kleur. Wit puntje aan zijn staart, en klein wit befje. Maar nu hij volwassen is, is dat niet meer te zien. Omdat Tobi bij Joost zijn broer en schoonzusje woont, was de afspraak snel gemaakt om haar te laten dekken. Al een aantal keren wilde mijn schoonzus dat ze een keer samen puppies gingen maken. Maar wij hielden steeds de boot af. Maar nu toch voor één keer overstag gegaan. Zijn karakter is net als Shanti, heel lief, rustig, geen blaffer. En dat is echt heel bijzonder dat ze dat toevallig allebei hebben. Ze zijn slechts 1x bij elkaar geweest. Met als resultaat een zwangerschap. Het wordt haar eerste nestje.