Shanti's puppies

Foto's pups van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Laatste week


Zwangerschap verloop

Week 6  (29 maart t/m 4 april)

Week 7  (5 april t/m 11 april)

Week 8  (12 april t/m 18 april)

Week 9  (19 april t/m 22 april)

Jill (Groen) ♀

In optie


Joy-Abby (Bruin) ♀

Gereserveerd


Jake

Gereserveerd


Jona-Dua (Paars) ♀

Gereserveerd


Janey-Nala (Blauw) ♀

Gereserveerd


Jacky

Gereserveerd

Een pup opvoeden, hoe doe je dat en vooral hoe je het niet moet doen. Klik hier voor belangrijke weetjes.


14 mei: Gister kwam er visite voor Abby.Er werd geaaid, geknuffeld, en even vastgehouden. Ze vonden haar erg leuk. Ze is dus gereserveerd!


13 mei: En dan zijn ze al weer 3 weekjes. En ze gaan nu hard qua ontwikkeling. Ze stappen al wat rond, en zijn begonnen met elkaar te pesten. Bijten in de oren en poten. Haha. En als je ze dan ziet waggelen, denkend dat ze kunnen rennen, echt te grappig gewoon. Nu ze zo aan het wandelen zijn, is voor ons ook meer werk aan de winkel. Zindelijkheidsmatjes vliegen je om de oren. En dan zijn ze met z'n zessen. Maar ze worden wel steeds leuker. Ze horen ons nu goed. Reageren meteen als je wat zegt in de buurt van hun koppies. Hun haren groeien nu echt megahard. Je kan de bandjes nog maar net zien. Voor Shanti hebben we een opstapje gekocht, zodat ze zelf in en uit kan springen. Eruit kon ze al wel, maar ze kon niet meer terug. Nu kan ze zelf bepalen wanneer ze er bij wil. En dat scheelt ons een hoop getil met haar. Superhandige oplossing dus.

Hun gewichten gaan ook fantastisch.

Jill woog 567 gram en is nu 760 gram (+193 gram)

Joy/Abby woog 830 gram en is nu 1180 gram (+350 gram)

Jake woog 736 gram en is nu 1060 gram (+324 gram)

Jona/Dua woog 670 gram en is nu 935 gram (+265 gram)

Janey/Nala woog 730 gram en is nu 1050 gram (+320 gram)

Jacky woog 650 gram en is nu 898 gram (+248 gram)

Nieuwe foto's (veel) bij week 4.


9 mei: Vanmiddag kreeg Jacky bezoek. Wat vonden ze haar leuk. Er is lief geaaid, en even op schoot gehad. Ze is dan ook gereserveerd. En Jacky blijft Jacky heten. Superleuk.


8 mei: Vanmiddag kregen we bezoek voor Janey. Ze vonden haar erg leuk. En hadden ook al een naam voor haar. Ze gaan haar Nala noemen. Ook weer helemaal leuk.


6 mei: Vandaag 2 weekjes oud. Alle oogjes zijn inmiddels open. Superleuk om te zien. Hun haren groeien ook enorm hard. Net als zijzelf trouwens. De neusjes van Jacky en Jake vertonen zwarte spikkels. Soort van sproetjes. Want ook zij krijgen later een zwarte neus. Ziet er supergrappig uit. Alles gaat enorm naar wens, en het is een feest om ze bij ons te hebben. Kan niet wachten tot ze straks een beetje gaan rondscharrelen. Dat levert voor ons meer werk op, maar dat doen we graag. Echt genieten van deze 6. Hun gewichten momenteel. Waarbij Jacky ineens vooruit schiet.

Jill woog 348 gram en is nu 567 gram (+219 gram)

Joy/Abby woog 532 gram en is nu 830 gram (+298 gram)

Jake woog 456 gram en is nu 736 gram (+280 gram)

Jona/Dua woog 415 gram en is nu  670 gram (+255 gram)

Janey woog 450 gram en is nu 730 gram (+280 gram)

Jacky woog 387 gram en is nu 750 gram (+363 gram)

Nieuwe foto's van dit knappe zestal bij week 3.


4 mei: De oogjes zijn aan het opengaan.Bij Abby zagen we 1 oogje al op een kier staan. Dua had ze bijna alletwee helemaal open. Bij de anderen zien we ook al gluurgaatjes. Zal niet lang meer duren of ook hun oortjes gaan open.


3 mei: Bij deze melden we dat Jona bij ons blijft. Ze gaat voortaan als Dua door het leven.


2 mei: Vanmiddag kwam het eerste kraambezoek voor de pups. Onze jongste dochter en haar gezin hebben Jake uitgekozen. Ze waren superblij met hun keuze. Helemaal in de wolken. 


1 mei: Vandaag is ook de laatste pup in optie genomen. Er kunnen afspraken gemaakt worden om te komen kijken vanaf 14,15,16 mei. Laat het maar weten. Dan gaan we een verdeling maken. Huishoudelijke medeling: Bij definitieve reservering van de pups ontvangen wij graag een aanbetaling van 250,-. Het restant mag bij ophalen. Dit zal zijn als ze 8/9 weken zijn.


29 april: Vandaag zijn de pups 1 week oud. En wat genieten we van deze hummels. Ze groeien echt tegen de klippen op. Zal niet lang meer duren of hun oogjes gaan open. De bandjes die ze om hadden heeft plaats gemaakt voor bandjes die ik al eerder had besteld, maar gister pas binnen kwamen. Dit zijn echte puppybandjes, en dus wat langer. Zo kunnen ze meegroeien. Want die andere waren voor kittens, en dus veel te kort. En deze zijn ook leuker. De kleurtjes voor elke is hetzelfde gebleven. We kunnen al een klein verschil zien in snuitje. De zwarte dames hebben duidelijk een shih tzu koppie, de een wat ingedeukter dan de ander. Zo grappig om te zien. Voor Jake en Jacky denk ik dat die Shanti's snuitje hebben, en dus wat langer. Of er net tussenin. We zullen zien. De gewichten op dit moment zijn:

Jill was 210 en weegt nu 348 dat is 138 gram meer

Joy/Abby was 240 en weegt nu 532 dat is 292 gram meer

Jake was 233 en weegt nu 456 dat is 223 gram meer

Jona was 205 en weegt nu 415 dat is 210 gram meer

Janey was 229 en weegt nu 450 dat is 221 gram meer

Jacky was 186 en weegt nu 387 dat is 201 gram meer

Dus dat gaat allemaal super.  Met Abby als uitschieter. Dat is ook een bulletje vergeleken met de rest. Haha dat beloofd wat. Denk dat zij het formaat van Shanti wel gaat halen. Nieuwe foto's van deze knapperds bij week 2.26 april: Ook zijn vandaag Jona en Jake in optie genomen. Wat gaat dat hard. Voor de andere overgeblevene ben ik ook al in gesprek met geinteresseerden. Dus wie weet. Ze zijn ook zo leuk om te zien. En ze groeien als kool. Echt niet normaal. Ook groeien hun haartjes al. Ze zullen de komende tijd nog wel enorm veranderen. Ook als hun oogjes opengaan. Zo leuk.


24 april: Nu zijn ook Jill en Joy in optie genomen. Voor Joy kwam er zelfs al een nieuwe naam. Ze gaat Abby heten. Iedereen is zo lekker enthousiast over de puppies. En wij nog het meest. Als ze een week of 3 oud zijn mogen ze visite ontvangen. De coronaregels in acht nemend, en dus met niet teveel mensen in één keer.


23 april: Wat gaat het goed met ze. Vanochtend bij het wegen waren ze allemaal gegroeid. Wat fijn dat ik ongelimiteerd aan ze mag zitten, en lekker met mijn neus tussen die weëige lucht van de puppies mag snuffelen. Shanti vind dit gewoon allemaal prima. Die geluidjes die ze maken tijdens het bewegen,en het drinken, klinkt als muziek in mijn oren. Heerlijk, die knorrende, piepende puppies. Dat is genieten met de grote G. Inmiddels is Jacky in optie genomen. Voor alle zekerheid, voor ze voor hun neus wordt weggekaapt. Zeker wordt het pas als ze zijn wezen kijken naar de pups, voor een definitieve keus. Dit zal zijn als ze ongeveer 3 weekjes oud zijn. Maar dat meld ik nog wel als het zover is. 


22 april: Jaaaaa. En toen ineens ging Shanti bevallen. Jeetje veel te vroeg schiet door mijn hoofd. Had pas komend weekend op puppies gerekend. Maar ze heeft het zo goed gedaan. En de pups zijn superlevendig, en prima aan gewicht. Vannacht om 2 uur werd de eerste geboren. En om half 7 de laatste. Wat een prachtig gezicht, van die friemelende puppies. Eén bonk leven. Supertrots op Shanti dat ze dat zo heeft gedaan. Omdat we houden van het beestje bij de naam te noemen, zijn we gegaan voor de 6 J's. Natuurlijk staat één ieder van jullie vrij om daar een eigen naam aan te geven. Maar wij noemen ze graag bij hun naam. Om verwarring te voorkomen, hebben we ze toch maar een bandje om gegeven. Die staat bij hun naam vermeld in de betreffende kleur. Is ook voor het wegen heel erg handig, maar ook op de foto's. De bevalling ging als volgt:


02.00: Jill, Zwart/wit teefje met groen bandje van 210 gram

02.05: Joy, Zwart/wit teefje met bruin bandje van 240 gram

02.30: Jake, Wit/zwart reutje van 233 gram

02.25: Jona, Zwart/wit teefje met paars bandje van 205 gram

03.35: Janey, Zwart/wit teefje met blauw bandje van 229 gram

02.00: Jacky, Wit/zwart teefje van 186 gram19 april:Vandaag is ze 8 weken zwanger. Haar gewicht is nu 16,2 kilo. Dat is 300 gram meer dan vorige week. Dus ze groeit niet meer zo hard, maar haar omvang groeit wel. Haar buikje is nu in twee delen gevallen. Echt duidelijk te zien is dat de baarmoeder uit 2 banen bestaat, en dat kun je nu heel goed zien. Ook zijn ze nu goed te voelen. En je ziet ze ook trappelen in haar buik. Echt een mooie ervaring. Lijkt wel of ik zelf zwanger ben. Haha. De bank die ze altijd zo makkelijk op sprong, is nu een grote hindernis geworden. Ze moet echt een aanloopje nemen, en dan lukt het nog net. En anders tillen we haar er gewoon op. Het luisteren naar de hartjes leverde nu 5 kloppende hartjes op. Verder hoor ik heel veel geborrel. Natuurlijk kan ik er naast zitten, en kan er nog een extra pup zitten. Haar bedje staat nu echt klaar. Bedekt met een zeiltje, en een stapel kranten. We kijken er zo naar uit. Heel spannend allemaal. We kunnen nu alleen maar afwachten. We zullen haar op donderdag of vrijdag nogmaals wegen. Dat zal de laatste keer zijn. En dan hoop ik komend weekend te kunnen aankondigen dat de puppies zijn geboren. Nieuwe foto's bij week 9 van de zwangerschap.


12 april: 7 weken zwanger. En inmiddels heb ik met de stethoscoop 4 afzonderlijke hartjes gehoord. Dus het worden er sowieso 4. Kunnen natuurlijk een paar verstopt zitten, die ik nu niet hoor, maar misschien volgende week wel. Maar als het er maar 4 zijn, dan blijft dat natuurlijk zo. Shanti neemt nu heel erg haar rust. Slaapt heel veel. Eet redelijk goed. Haar gewicht was vanochtend 15,9 kilo. Dat is 500gram meer dan vorige week. Dat is in totaal toch al 3,7 kilo extra groei. Ze begint moeite te krijgen om op de bank te springen. Daar heeft ze soms een extra hupje voor nodig. Ze zoekt ons wel heel erg op. En ligt graag bij ons, dan wel aan onze voeten. Alles gaat dus goed met zwangere mientje. Nieuwe foto's bij week 8 van de zwangerschap.


5 april:Vandaag is Shanti 6 weken zwanger. Nog 3 weekjes te gaan. Ze weegt nu 15,4 kilo. Dat is 1 kilo meer dan vorige week. Dus dat gaat best hard. Ze begint ook aardig te waggelen. Ook gaat ze er nu wat vaker uit. De wandelingen gaan trager en we hebben ze iets ingekort. Geen lange wandelingen meer. Ook haar zo favoriete bal en knuffel laat ze momenteel ongemoeid. Je merkt echt dat ze de energie nu nodig heeft voor de zwangerschap. Ze slaapt heel veel. We hebben het kraambed een standje hoger gezet. Zodat we haar er makkelijk in en uit kunnen tillen. En er straks met de bevalling makkelijk bij kunnen. Nieuwe foto's bij week 7 van de zwangerschap. 


2 april: Vandaag bekend gemaakt dat Shanti zwanger is.

Wat een enthousiaste reakties hebben we gekregen.

Afgelopen week hebben we al een kinderledikantje aangeschaft via marktplaats. Wel wat aangepast, zodat de puppies straks niet met hun koppies tussen de tralies komen te zitten. Ziet er superleuk uit. We hebben er zoveel zin in.

Shanti was voor de zwangerschap 12,2 kilo. En elke week ga ik haar wegen. Op 22 maart woog ze 13,7 kilo. En afgelopen maandag was dat al weer 14,4 kilo. En haar buikomvang, daar kun je nu niet meer omheen. En je kan het al duidelijk zien dat ze zwanger is. Zelfs mensen die niet weten dat ze is gedekt zien het. De groei zal nu wel nog sneller gaan dan die eerste 5 weken. Aankomende maandag zal ik weer wat plaatsen op deze pagina. Zo zal dat een wekelijkse update worden op maandag.

Totdat de pups geboren zijn, dan gaan we daar mee verder. De eerste foto's staan in de vetgedrukte week 6 van de zwangerschap.


22 februari: Op visite geweest bij Tobi en zijn familie. Tobi is een raszuivere Shih Tzu in een zwarte kleur. Wit puntje aan zijn staart, en klein wit befje. Maar nu hij volwassen is, is dat niet meer te zien. Omdat Tobi bij Joost zijn broer en schoonzusje woont, was de afspraak snel gemaakt om haar te laten dekken. Al een aantal keren wilde mijn schoonzus dat ze een keer samen puppies gingen maken. Maar wij hielden steeds de boot af. Maar nu toch voor één keer overstag gegaan. Zijn karakter is net als Shanti, heel lief, rustig, geen blaffer. En dat is echt heel bijzonder dat ze dat toevallig allebei hebben. Ze zijn slechts 1x bij elkaar geweest. Met als resultaat een zwangerschap. Het wordt haar eerste nestje.