Shanti's puppies

Foto's pups van week tot week

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Laatste week


Zwangerschap verloop

Week 6  (29 maart t/m 4 april)

Week 7  (5 april t/m 11 april)

Week 8  (12 april t/m 18 april)

Week 9  (19 april t/m 22 april)

Jill-Joy (Groen) ♀

Gereserveerd


Joy-Abby (Bruin) ♀

Gereserveerd


Jake

Gereserveerd


Jona-Dua (Paars) ♀

Gereserveerd


Janey-Nala (Blauw) ♀

Gereserveerd


Jacky

Gereserveerd

Een pup opvoeden, hoe doe je dat en vooral hoe je het niet moet doen. Klik hier voor belangrijke weetjes.


20 juni: Moelijke dag gister, want Abby, Joy en Nala werden opgehaald. Had er echt slecht van geslapen. Want je maakt je toch ergens druk of het wel goed gaat komen. Heb ik alles klaar voor hun vertrek? Ben ik niks vergeten. Straks wordt Jacky opgehaald, en gaan we later Jake naar onze dochter en haar gezin brengen. Wat had/heeft iedereen er zin in. En dat snap ik heel goed. Ik weet met mijn hoofd ook dat het beter voor ze is. Maar mijn hart huilt voor het gemis. Dit is juist een goeie periode om de pups te laten verhuizen, omdat ze nu volop in hun socialiserings/periode (inprentingsfase) zitten. En ze makkelijk kunnen wennen ergens anders, en kunnen leren. Dit duurt tot 12 weken. Daarna volgt er een periode van rust, om vervolgens rond de 6 maanden weer opnieuw in de leer te gaan tot aan 12 maanden. Dit noemen ze ook wel de puberteit bij honden. Deze periode slaan de meeste eigenaars het liefst over. Omadat alles wat de pup tot dan toe had geleerd, en zo verschrikkelijk goed luisterde, ineens dat allemaal weer op de proef gaat stellen. Ach ja, daar komen jullie vanzelf wel achter. Daar moet je even door heen. Maar voor nu valt het afscheid me zwaar. Maar kreeg al positieve berichten van de nestverlaters, dus dat stelt me gerust. Het hoort er bij. Voor Dua zal het ook best wennen zijn straks, zo zonder haar nestgenootjes. Ze zal ze ook enorm missen. Gelukkig heeft ze haar moedertje nog voor de nodige troost. Mochten jullie schatjes in hun nieuwe huis niet zo goed eten, of alles niet in een keer opeten, bedenk dan, dat ze niet meer hoeven te vechten voor hun eten. Omdat er simpelweg geen anderen zijn die het voor hun neus opeten. Over het algemeen waren het rustige eters, geen schrokkers. Dat is Shanti ook niet. Die kan rustig de hele dag niet naar haar gevulde voerbak kijken, om vervolgens de volgende dag 2 bakken bijna achter elkaar weg eten. Dus wees daar niet bang voor. Bij honger gaan ze gerust eten. Ga dit dus niet compenseren met een lekker hapje, omdat je vind dat ze toch wat moeten eten. Aanleren gaat makkelijker dan afleren. Als ze maar drinken. Dat is het allerbelangrijkst. Verder wens ik alle pups een goed, vrolijk, liefdevol, gelukkig en gezond lang leven toe. We hebben zoveel van jullie gehouden. Misschien volgend jaar eens met z'n allen afspreken in het streekbos? Trommel ik ook hun papa op. Lijkt me superleuk om ze dan allemaal weer bij elkaar te zien. En als het kan een mooie groepsfoto te maken. Kortom, hopelijk zien we/ze elkaar nog wel eens. Jacky en Abby zullen elkaar wel regelmatig zien, aangezien zij in dezelfde straat wonen. In het album van de laatste week heb ik nu echt de allerlaatste foto's toegevoegd. Je moet dus even naar beneden scrollen om ze te zien. Deze zijn nog van de laatste dagen bij ons. Het gaat jullie goed allemaal, en hou ons op de hoogte over hun leventje. Neem ons gerust daar in mee. Laters.....


17 juni: 8 weken oud vandaag. De laatste week is aangebroken. Met gemengde gevoelens gaan we dit avontuur aan. Aan de ene kant gaan we ze enorm missen, aan de andere kant zijn ze er gewoon aan toe om op zichzelf te gaan. Soms is er heftige irritatie, onderling maar ook van Shanti. Die wil wel spelen met ze, maar als ze dan proberen te drinken dan laat ze dat eigenlijk niet meer toe. Ze zijn wat dat betreft erg op zichzelf aangewezen. En dat redden ze. Ze eten en drinken heel goed. Het scheelt ook enorm, dat ze nog lekker de hele dag buiten kunnen zijn. Met dit weer dus prima te doen. Het is veel werk, maar wel heel leuk om ze te mogen zien opgroeien. Hopelijk zullen ze snel hun draai hebben gevonden in hun nieuwe huis. Alles staat bij jullie thuis hopelijk klaar voor hun verhuizing, ook wij moeten ons voorbereiden op hun vertrek. Bijna staat alles klaar. En kunnen nu gaan aftellen. Als er nog vragen zijn, stel ze gerust. Niks is me te veel. Liever te veel gevraagd, dan niet weten wat je moet doen. Ze zijn allemaal zo lief en knap. Ieder op hun eigen manier. Jill is soms een felle in het spel, maar ook weer snel van slag. Een gevoelig teefje dus. Abby is een dondersteen, staat overal als eerste bij. Maar ook heel erg graag bij je. Jake is een lieverdje, maar soms ook (te) fanatiek in zijn spel. Ligt graag op zijn rug op schoot. Dua is ook een kleine dondersteen, maar wat gedoseerder. Iets meer relaxed. Nala komt graag bij je kroelen, en is superenthousiast. Jacky is beetje van alles wat. Enthousiast, rustig, maar kan ook heel druk zijn. Kortom hun karakter is gewoon goud. Echt een megafeest om dit mee te maken. Ook zijn ze weer gewogen vandaag.

Nala is Abby voorbij. Al schelen ze elkaar niet eens zo gek veel meer.

Jill/Joy woog 1810 gram en is nu 2235 gram (+425 gram)

Joy/Abby woog 2460 gram en is nu 2960 gram (+500 gram)

Jake woog 2400 gram en is nu 2903 gram (+503 gram)

Jona/Dua woog 2170 gram en is nu 2630 gram (+460 gram)

Janey/Nala woog 2450 gram en is nu 3040 gram (+590 gram)

Jacky woog 1930 gram en is nu 2415 gram (+485 gram)

En dan nu de allerlaatste foto's in het album van de laatste week. Sla alle foto's op, want over een paar dagen is deze pagina uit de lucht, en kun je er niet meer bij. Dat jullie dat even weten. Misschien plaatst ik hier nog een berichtje, of extra foto's maar dat laat ik jullie weten. Tot zaterdag en zondag allemaal.


12 juni:Het is allemaal goed gegaan met de enting. Geen sporen van niet lekker zijn, geen eetlust, of iets anders. Ze zijn gewoon net als anders. Dus totaal geen last van gehad. We zijn nu 2 dagen verder, en dan hadden we wel wat gemerkt. Maar gelukkig niet. We hebben voor Dua een tuigje gekocht, die echt aan te raden is. Heb er een foto van gemaakt. Klik maar op deze Link, dan kunnen jullie het zien. Het is nog wat aan de grote kant, maar gaat prima. Ze loopt zonder twijfel gewoon lekker mee. Het is lekker zacht materiaal, dus ze voelt het amper als ze het aan heeft. Maat XS 30-35cm. Met dus nog wat ruimte. TIP:Laat de pup de eerste tijd niet uit aan de flexlijn, maar gewoon met een strakke lijn/riem. Pas als ze goed luisteren tijdens het uitlaten, kun je overgaan op z'n flexlijn. Met een riem kun je wat beter en sneller corrigeren. Riempje krijgen jullie van ons in het puppypakket. Ook denk ik dat we de pups wel volgend weekend kunnen meegeven. Gezien het feit dat Shanti het af en toe ook zat is, en niet meer ze zo vaak wilt laten drinken. Ze zijn ook behoorlijk geslonken. Die melkfabriekjes dan he. Ze eten allemaal hartstikke goed. Drinken goed water, en zijn volgens mij klaar voor hun grote avontuur. Dus laat maar weten of jullie hier ook wat voor voelen. Dus vanaf zaterdag zou het mogen. Ze zijn dan 8+ weken. Ik hoor het graag.


10 juni: Vandaag zijn ze 7 weken. En vandaag krijgen ze hun eerste enting. Daarover later meer, omdat ze dat vanmiddag krijgen. Ook hun gewichten zal ik dan nog even noemen, omdat dat ook bij de dierenarts gebeurd. Dus vanavond zal ik nog even updaten. Vanwege het heerlijke weer vertoeven ze nu bijna de hele dag buiten. En dat gaat hartstikke goed. Wel oppassen, want ze stoppen alles in hun bekkie. Kruipen overal tussen, en kunnen slopen als de beste. Hahaha. Met wat kleine aanpassingen in de tuin, is dat best te doen. Ook heb ik even een pagina aangemaakt met wat ze gewend zijn te eten. Niet geheel onbelangrijk om te weten. Klik hier. Zorg dat alles in huis is voor de komst van de kleine pup. Er staan weer heel veel foto's klaar in het album van week 8. Update: Bij de dierenarts hebben ze hun prik gehad en hun chip. Alles was dik in orde. Hopelijk hebben ze er niet al teveel last van. Ik had ook nog de gewichten beloofd.

Jill/Joy woog 1490 gram en is nu 1810 gram (+320 gram)

Joy/Abby woog 2040 gram en is nu 2460 gram (+420 gram)

Jake woog 1950 gram en is nu 2400 gram (+450 gram)

Jona/Dua woog 1800 gram en is nu 2170 gram (+370 gram)

Janey/Nala woog 1983 gram en is nu 2450 gram (+467 gram)

Jacky woog 1645 gram en is nu 1930 gram (+285 gram)


3 juni: 6 weken oud vandaag. En wat maken ze een stappen vooruit zeg, niet normaal. Voor het eerst kennisgemaakt met gras. Later lieten we ze op een afgesloten stuk van onze tuin. Wat vonden ze het leuk om lekker te rennen. Overal aan zitten, alles in hun bekkie. Alles proeven, besnuffelen en beleven. Zo leuk om te zien. Al echte minihondjes. Met allemaal al een eigen karaktertje wat zich nog volop aan het ontwikkelen is. Zo mooi om mee te maken. Na een kwartiertje flink klieren als een blok in slaap vallen. De boefjes.

Ook weer even gewogen. Poeh he, wat een gewichten al.

Jill/Joy woog 1220 gram en is nu 1490 gram (+270 gram)

Joy/Abby woog 1732 gram en is nu 2040 gram (+308 gram)

Jake woog 1623 gram en is nu 1950 gram (+327 gram)

Jona/Dua woog 1501 gram en is nu 1800 gram (+299 gram)

Janey/Nala woog 1640 gram en is nu 1983 gram (+343 gram)

Jacky woog 1330 gram en is nu 1645 gram (+315 gram)

En natuurlijk weer heel veel foto's van ze bij week 7.


27 mei: Jeetje 5 weken al. En wat gaat hun ontwikkeling snel. In razend tempo hebben ze deze week leren rennen, zelfstandig eten, en drinken, piepen, blaffen en grommen. Het worden nu echt karaktertjes. Ze vertoeven nu 24 uur in de puppyren. Alleen als ik de boel moet verschonen gaan ze even nog terug in hun bedje. En dat gaat allemaal prima. Het is nog steeds onwijs genieten met deze superschattige puppies. Ook Shanti zorgt nog heel goed voor ze. Vandaag zijn ze ook voor de 2e keer ontwormd. Dat gaat nog 2 keer gebeuren, want dat moet de eerste maanden van hun leven best wel vaak. Schema krijgen jullie daarvan wel mee. Afgelopen week kreeg Abby nog een bezoekje. Wat was dat weer een feest. Ook onze vriendin kwam naar de puppies kijken. Ze kregen mini kluifjes. Meteen er op af. Maar ook Shanti, die ze in een mum van tijd op had gesmikkeld. Ze groeien nog steeds tegen de klippen op. 

Tussen de kleinste (Joy) en de zwaartste (Abby) zit ruim een halve kilo, en dat is op zo'n klein beestje best veel. 

Jill/Joy woog 985 gram en is nu 1220 gram (+235 gram)

Joy/Abby woog 1450 gram en is nu 1732 gram (+282 gram)

Jake woog 1350 gram en is nu 1623 gram (+273 gram)

Jona/Dua woog 1205 gram en is nu 1501 gram (+296 gram)

Janey/Nala woog 1355 gram en is nu 1640 gram (+285 gram)

Jacky woog 1115 gram en is nu 1330 gram (+215 gram)

En natuurlijk weer heel veel foto's van ze bij week 6.


25 mei: Handig om even door te nemen. Een nieuwe pup

En deze......Een pup opvoeden, hoe doe je dat en vooral hoe je het niet moet doen. Klik hier voor belangrijke weetjes. Het helpt jullie misschien op weg voor straks als de pup in jullie huis komt.


20 mei: 4 weken oud vandaag. En vandaag kregen we dan eindelijk de puppyren binnen. Meteen neergezet. En wat een prachtig gezicht, om ze zo te zien rondstappen in de grotere ruimte. Jullie hebben het gezien op het filmpje. Weer een mijlpaal. Voor de nacht gaan ze nog in het bedje voorlopig. Komende dagen eens proberen of ze puppy natvoer lusten. Ook weer spannend. Ze spelen nu steeds fanatieker met elkaar. En dat is geweldig om te zien. Vanmiddag kwam onze dochter nog even met de kinderen voor Jake. Er werd lekker geknuffeld. Ook weer goed voor de pups, de ontmoeting met de kinderen. Goed voor hun ontwikkeling. Ze waren heel toegankelijk allemaal. Nala en Joy stalen wel de show, want die waren het wakkerst van het stel. Die bleven maar aandacht vragen. Echt leuk om te zien. Ze hebben er van genoten. Ook weer even het wekelijkse weegmoment. Niet geheel onbelangrijk hoe ze groeien.

Jill/Joy woog 760 gram en is nu 985 gram (+225 gram)

Joy/Abby woog 1180 gram en is nu 1450 gram (+270 gram)

Jake woog 1060 gram en is nu 1350 gram (+290 gram)

Jona/Dua woog 935 gram en is nu 1205 gram (+270 gram)

Janey/Nala woog 1050 gram en is nu 1355 gram (+305 gram)

Jacky woog 898 gram en is nu 1115 gram (+217 gram)

Er staan ook weer nieuwe foto's klaar bij week 5.


16 mei: Gisteravond kwam er bezoek voor Jill. Wat vonden ze haar leuk. Zij zal voor veel vreugde zorgen. Daarom hebben ze haar de naam Joy gegeven. Echt te grappig gewoon. Later die avond kwam ook de eigenaar van Tobi op kraamvisite. Ook heel leuk. En vol bewondering de pups bekeken. Ze zijn ook om op te vreten hoor.


14 mei: Gister kwam er visite voor Abby. Er werd geaaid, geknuffeld, en even vastgehouden. Ze vonden haar erg leuk. Ze is dus gereserveerd!


13 mei: En dan zijn ze al weer 3 weekjes. En ze gaan nu hard qua ontwikkeling. Ze stappen al wat rond, en zijn begonnen met elkaar te pesten. Bijten in de oren en poten. Haha. En als je ze dan ziet waggelen, denkend dat ze kunnen rennen, echt te grappig gewoon. Nu ze zo aan het wandelen zijn, is voor ons ook meer werk aan de winkel. Zindelijkheidsmatjes vliegen je om de oren. En dan zijn ze met z'n zessen. Maar ze worden wel steeds leuker. Ze horen ons nu goed. Reageren meteen als je wat zegt in de buurt van hun koppies. Hun haren groeien nu echt megahard. Je kan de bandjes nog maar net zien. Voor Shanti hebben we een opstapje gekocht, zodat ze zelf in en uit kan springen. Eruit kon ze al wel, maar ze kon niet meer terug. Nu kan ze zelf bepalen wanneer ze er bij wil. En dat scheelt ons een hoop getil met haar. Superhandige oplossing dus.

Hun gewichten gaan ook fantastisch.

Jill woog 567 gram en is nu 760 gram (+193 gram)

Joy/Abby woog 830 gram en is nu 1180 gram (+350 gram)

Jake woog 736 gram en is nu 1060 gram (+324 gram)

Jona/Dua woog 670 gram en is nu 935 gram (+265 gram)

Janey/Nala woog 730 gram en is nu 1050 gram (+320 gram)

Jacky woog 650 gram en is nu 898 gram (+248 gram)

Nieuwe foto's (veel) bij week 4.


9 mei: Vanmiddag kreeg Jacky bezoek. Wat vonden ze haar leuk. Er is lief geaaid, en even op schoot gehad. Ze is dan ook gereserveerd. En Jacky blijft Jacky heten. Superleuk.


8 mei: Vanmiddag kregen we bezoek voor Janey. Ze vonden haar erg leuk. En hadden ook al een naam voor haar. Ze gaan haar Nala noemen. Ook weer helemaal leuk.


6 mei: Vandaag 2 weekjes oud. Alle oogjes zijn inmiddels open. Superleuk om te zien. Hun haren groeien ook enorm hard. Net als zijzelf trouwens. De neusjes van Jacky en Jake vertonen zwarte spikkels. Soort van sproetjes. Want ook zij krijgen later een zwarte neus. Ziet er supergrappig uit. Alles gaat enorm naar wens, en het is een feest om ze bij ons te hebben. Kan niet wachten tot ze straks een beetje gaan rondscharrelen. Dat levert voor ons meer werk op, maar dat doen we graag. Echt genieten van deze 6. Hun gewichten momenteel. Waarbij Jacky ineens vooruit schiet.

Jill woog 348 gram en is nu 567 gram (+219 gram)

Joy/Abby woog 532 gram en is nu 830 gram (+298 gram)

Jake woog 456 gram en is nu 736 gram (+280 gram)

Jona/Dua woog 415 gram en is nu  670 gram (+255 gram)

Janey woog 450 gram en is nu 730 gram (+280 gram)

Jacky woog 387 gram en is nu 750 gram (+363 gram)

Nieuwe foto's van dit knappe zestal bij week 3.


4 mei: De oogjes zijn aan het opengaan.Bij Abby zagen we 1 oogje al op een kier staan. Dua had ze bijna alletwee helemaal open. Bij de anderen zien we ook al gluurgaatjes. Zal niet lang meer duren of ook hun oortjes gaan open.


3 mei: Bij deze melden we dat Jona bij ons blijft. Ze gaat voortaan als Dua door het leven.


2 mei: Vanmiddag kwam het eerste kraambezoek voor de pups. Onze jongste dochter en haar gezin hebben Jake uitgekozen. Ze waren superblij met hun keuze. Helemaal in de wolken. 


1 mei: Vandaag is ook de laatste pup in optie genomen. Er kunnen afspraken gemaakt worden om te komen kijken vanaf 14,15,16 mei. Laat het maar weten. Dan gaan we een verdeling maken. Huishoudelijke medeling: Bij definitieve reservering van de pups ontvangen wij graag een aanbetaling van 250,-. Het restant mag bij ophalen. Dit zal zijn als ze 8/9 weken zijn.


29 april: Vandaag zijn de pups 1 week oud. En wat genieten we van deze hummels. Ze groeien echt tegen de klippen op. Zal niet lang meer duren of hun oogjes gaan open. De bandjes die ze om hadden heeft plaats gemaakt voor bandjes die ik al eerder had besteld, maar gister pas binnen kwamen. Dit zijn echte puppybandjes, en dus wat langer. Zo kunnen ze meegroeien. Want die andere waren voor kittens, en dus veel te kort. En deze zijn ook leuker. De kleurtjes voor elke is hetzelfde gebleven. We kunnen al een klein verschil zien in snuitje. De zwarte dames hebben duidelijk een shih tzu koppie, de een wat ingedeukter dan de ander. Zo grappig om te zien. Voor Jake en Jacky denk ik dat die Shanti's snuitje hebben, en dus wat langer. Of er net tussenin. We zullen zien. De gewichten op dit moment zijn:

Jill was 210 en weegt nu 348 dat is 138 gram meer

Joy/Abby was 240 en weegt nu 532 dat is 292 gram meer

Jake was 233 en weegt nu 456 dat is 223 gram meer

Jona was 205 en weegt nu 415 dat is 210 gram meer

Janey was 229 en weegt nu 450 dat is 221 gram meer

Jacky was 186 en weegt nu 387 dat is 201 gram meer

Dus dat gaat allemaal super.  Met Abby als uitschieter. Dat is ook een bulletje vergeleken met de rest. Haha dat beloofd wat. Denk dat zij het formaat van Shanti wel gaat halen. Nieuwe foto's van deze knapperds bij week 2.26 april: Ook zijn vandaag Jona en Jake in optie genomen. Wat gaat dat hard. Voor de andere overgeblevene ben ik ook al in gesprek met geinteresseerden. Dus wie weet. Ze zijn ook zo leuk om te zien. En ze groeien als kool. Echt niet normaal. Ook groeien hun haartjes al. Ze zullen de komende tijd nog wel enorm veranderen. Ook als hun oogjes opengaan. Zo leuk.


24 april: Nu zijn ook Jill en Joy in optie genomen. Voor Joy kwam er zelfs al een nieuwe naam. Ze gaat Abby heten. Iedereen is zo lekker enthousiast over de puppies. En wij nog het meest. Als ze een week of 3 oud zijn mogen ze visite ontvangen. De coronaregels in acht nemend, en dus met niet teveel mensen in één keer.


23 april: Wat gaat het goed met ze. Vanochtend bij het wegen waren ze allemaal gegroeid. Wat fijn dat ik ongelimiteerd aan ze mag zitten, en lekker met mijn neus tussen die weëige lucht van de puppies mag snuffelen. Shanti vind dit gewoon allemaal prima. Die geluidjes die ze maken tijdens het bewegen,en het drinken, klinkt als muziek in mijn oren. Heerlijk, die knorrende, piepende puppies. Dat is genieten met de grote G. Inmiddels is Jacky in optie genomen. Voor alle zekerheid, voor ze voor hun neus wordt weggekaapt. Zeker wordt het pas als ze zijn wezen kijken naar de pups, voor een definitieve keus. Dit zal zijn als ze ongeveer 3 weekjes oud zijn. Maar dat meld ik nog wel als het zover is. 


22 april: Jaaaaa. En toen ineens ging Shanti bevallen. Jeetje veel te vroeg schiet door mijn hoofd. Had pas komend weekend op puppies gerekend. Maar ze heeft het zo goed gedaan. En de pups zijn superlevendig, en prima aan gewicht. Vannacht om 2 uur werd de eerste geboren. En om half 7 de laatste. Wat een prachtig gezicht, van die friemelende puppies. Eén bonk leven. Supertrots op Shanti dat ze dat zo heeft gedaan. Omdat we houden van het beestje bij de naam te noemen, zijn we gegaan voor de 6 J's. Natuurlijk staat één ieder van jullie vrij om daar een eigen naam aan te geven. Maar wij noemen ze graag bij hun naam. Om verwarring te voorkomen, hebben we ze toch maar een bandje om gegeven. Die staat bij hun naam vermeld in de betreffende kleur. Is ook voor het wegen heel erg handig, maar ook op de foto's. De bevalling ging als volgt:


02.00: Jill, Zwart/wit teefje met groen bandje van 210 gram

02.05: Joy, Zwart/wit teefje met bruin bandje van 240 gram

02.30: Jake, Wit/zwart reutje van 233 gram

02.25: Jona, Zwart/wit teefje met paars bandje van 205 gram

03.35: Janey, Zwart/wit teefje met blauw bandje van 229 gram

02.00: Jacky, Wit/zwart teefje van 186 gram19 april:Vandaag is ze 8 weken zwanger. Haar gewicht is nu 16,2 kilo. Dat is 300 gram meer dan vorige week. Dus ze groeit niet meer zo hard, maar haar omvang groeit wel. Haar buikje is nu in twee delen gevallen. Echt duidelijk te zien is dat de baarmoeder uit 2 banen bestaat, en dat kun je nu heel goed zien. Ook zijn ze nu goed te voelen. En je ziet ze ook trappelen in haar buik. Echt een mooie ervaring. Lijkt wel of ik zelf zwanger ben. Haha. De bank die ze altijd zo makkelijk op sprong, is nu een grote hindernis geworden. Ze moet echt een aanloopje nemen, en dan lukt het nog net. En anders tillen we haar er gewoon op. Het luisteren naar de hartjes leverde nu 5 kloppende hartjes op. Verder hoor ik heel veel geborrel. Natuurlijk kan ik er naast zitten, en kan er nog een extra pup zitten. Haar bedje staat nu echt klaar. Bedekt met een zeiltje, en een stapel kranten. We kijken er zo naar uit. Heel spannend allemaal. We kunnen nu alleen maar afwachten. We zullen haar op donderdag of vrijdag nogmaals wegen. Dat zal de laatste keer zijn. En dan hoop ik komend weekend te kunnen aankondigen dat de puppies zijn geboren. Nieuwe foto's bij week 9 van de zwangerschap.


12 april: 7 weken zwanger. En inmiddels heb ik met de stethoscoop 4 afzonderlijke hartjes gehoord. Dus het worden er sowieso 4. Kunnen natuurlijk een paar verstopt zitten, die ik nu niet hoor, maar misschien volgende week wel. Maar als het er maar 4 zijn, dan blijft dat natuurlijk zo. Shanti neemt nu heel erg haar rust. Slaapt heel veel. Eet redelijk goed. Haar gewicht was vanochtend 15,9 kilo. Dat is 500gram meer dan vorige week. Dat is in totaal toch al 3,7 kilo extra groei. Ze begint moeite te krijgen om op de bank te springen. Daar heeft ze soms een extra hupje voor nodig. Ze zoekt ons wel heel erg op. En ligt graag bij ons, dan wel aan onze voeten. Alles gaat dus goed met zwangere mientje. Nieuwe foto's bij week 8 van de zwangerschap.


5 april:Vandaag is Shanti 6 weken zwanger. Nog 3 weekjes te gaan. Ze weegt nu 15,4 kilo. Dat is 1 kilo meer dan vorige week. Dus dat gaat best hard. Ze begint ook aardig te waggelen. Ook gaat ze er nu wat vaker uit. De wandelingen gaan trager en we hebben ze iets ingekort. Geen lange wandelingen meer. Ook haar zo favoriete bal en knuffel laat ze momenteel ongemoeid. Je merkt echt dat ze de energie nu nodig heeft voor de zwangerschap. Ze slaapt heel veel. We hebben het kraambed een standje hoger gezet. Zodat we haar er makkelijk in en uit kunnen tillen. En er straks met de bevalling makkelijk bij kunnen. Nieuwe foto's bij week 7 van de zwangerschap. 


2 april: Vandaag bekend gemaakt dat Shanti zwanger is.

Wat een enthousiaste reakties hebben we gekregen.

Afgelopen week hebben we al een kinderledikantje aangeschaft via marktplaats. Wel wat aangepast, zodat de puppies straks niet met hun koppies tussen de tralies komen te zitten. Ziet er superleuk uit. We hebben er zoveel zin in.

Shanti was voor de zwangerschap 12,2 kilo. En elke week ga ik haar wegen. Op 22 maart woog ze 13,7 kilo. En afgelopen maandag was dat al weer 14,4 kilo. En haar buikomvang, daar kun je nu niet meer omheen. En je kan het al duidelijk zien dat ze zwanger is. Zelfs mensen die niet weten dat ze is gedekt zien het. De groei zal nu wel nog sneller gaan dan die eerste 5 weken. Aankomende maandag zal ik weer wat plaatsen op deze pagina. Zo zal dat een wekelijkse update worden op maandag.

Totdat de pups geboren zijn, dan gaan we daar mee verder. De eerste foto's staan in de vetgedrukte week 6 van de zwangerschap.


22 februari: Op visite geweest bij Tobi en zijn familie. Tobi is een raszuivere Shih Tzu in een zwarte kleur. Wit puntje aan zijn staart, en klein wit befje. Maar nu hij volwassen is, is dat niet meer te zien. Omdat Tobi bij Joost zijn broer en schoonzusje woont, was de afspraak snel gemaakt om haar te laten dekken. Al een aantal keren wilde mijn schoonzus dat ze een keer samen puppies gingen maken. Maar wij hielden steeds de boot af. Maar nu toch voor één keer overstag gegaan. Zijn karakter is net als Shanti, heel lief, rustig, geen blaffer. En dat is echt heel bijzonder dat ze dat toevallig allebei hebben. Ze zijn slechts 1x bij elkaar geweest. Met als resultaat een zwangerschap. Het wordt haar eerste nestje.