Chelsea's kittens

Chelsea & Mexx's kittens

21 april 2024


Samenstelling en beschikbaarheid 


Joa- Fawn kater 

In optie

Joella- Fawn/wit poes

Beschikbaar

Jamo- blauw/wit kater

Gereserveerd

Jace- blauwe kater (Groen bandje)

Beschikbaar

Jules- blauwe kater 

In optie


Foto album

(Vetgedrukte week aanklikken)

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste Week

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn half/eind juli 2024. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week
19 mei: 4 weken oud vandaag. En ineens hebben ze door hoe ze kunnen lopen en klimmen. Joella klom als eerste over de bedrand. Toen de anderen dat zagen, deden zij ook een poging. En jawel hoor, ze deden het allemaal. Toen hebben we het wandje maar achterwege gelaten. En konden vrijelijk rondlopen. Ze hebben de kattenbak ook al bezocht, goed he. Vanaf nu komen ze in standje turbo, want hun onywikkeling zal nu rap veranderen. Met de week zullen ze beweeglijker worden. Het is een superblijd nestje. Heerlijk om te zien. Jamo is gereserveerd. Nieuwe foto's bij week 5.


11 mei: 3 weekjes oud vandaag. Ze beginnen elkaar te ontdekken. Doen voorzichtige wankele stapjes. Krijgen tandjes, en aandacht voor elkaar. Ze doen het fantastisch. En wat zie ik nu al wie op papa Mexx lijken. Joa heel erg. Maar dat komt ook door zijn kleur. Maar hij heeft dezelfde blik als Mexx. Leuk om te zien. Jules heeft ook veel weg van z'n vader. De anderen lijken meer op mama. Ook heel mooi. En dat zijn ze natuurlijk allemaal. Supercute. Nieuwe foto's bij week 4.


5 mei: Vandaag zijn de hummels al 2 weken oud. Hun oogjes zijn in de loop van de week allemaal open gegaan. En wat krijgen ze dan toch altijd een ander snoetje. Het gaat heel goed met Mama Chelsea en haar kleintjes. Ze is een topmoeder, want ze verzorgd ze onwijs goed. Ze groeien lekker, en zijn begonnen met tijgeren. Dus een zorgeloos nestje. Nieuwe foto's bij week 3.


28 april: Vandaag zijn ze een week oud. Ze doen het onwijs goed. Het lijkt wel of er slagroom uit die tieten komt, hahaha. Ze groeien als kool. Hun oogjes zijn aan het opengaan. Te zien op de close up foto's. Op alleen de eerste foto van het betreffende kitten heb ik een naam geplaatst. Zolang er geen nieuwe naam verschijnd betreft het nog steeds hetzelfde kitten. Ze zijn heerlijk mollig allemaal. Ze worden dus goed verzorgd door mama Chelsea. Die zoals het lijkt een ervaren moeder is. Totaal relaxed, en geen zorg. Heerlijk. Inmiddels is ze verhuisd naar een grotere kooi, omdat Livana ook bijna haar baby's krijgt. Na wat onwennige momenten voor Chelsea, werd ze al snel rustig toen ze haar kittens daar zag liggen. Natuurlijk hadden we het kleedje ook meegenomen, vanwege het geurtje. Het werd geaccepteerd. Kortom, we hebben er alle vertrouwen in dat deze hummels gezond groot worden bij ons. Nieuwe foto's bij week 2.


22 april: Wat doet Chelsea het goed. Haar eerste nestje, en dan al zo goed voor je kittens zorgen. En verder geen onrust, of dat ze er aan moet wennen, wat we vaker zien bij een eerste nestje. Ze is helemaal in haar element. Vanochtend bij het wegen waren we dan ook blij verrast dat ze allemaal zo goed gegroeid waren. Echt top. Joa, Jules en Jamo zijn in optie gezet voor liefhebbers. Nu duimen dat het zo goed blijft gaan, want dat weet je maar nooit die eerste week. Maar voor nu zijn we helemaal tevreden.


21 april: Vandaag zijn de kittens van Chelsea geboren. In de vroege ochtend van de 21e april. Op de verjaardag van Chelsea's vader Gio, en op die van Yente. Hoe bijzonder. De bevalling ging zeer vlot, en als volgt: Om 05.45u werd Joa geboren. Een Lilac (of Fawn) kater van 105 gram, Om 06.10  Joella, een fawn/wit (of Lilac/wit) poes van 96 gram. Om 06.20u Jamo, een Blauw/wit kater van 103 gram. Om 07.35u Jace, een Blauwe kater van 114 gram. Om 07.50u Jules, een Blauwe kater van 107 gram. Ze zijn allemaal lekker flink aan gewicht, dus dat hebben ze alvast mee. Elke week op zondag volgt er een update in het dagboek. Gevolgd door de foto's van die week. De foto's staan klaar in het album van week 1.