Livana's kittens

Livana & Quinten's kittens

2 mei 2024


Samenstelling en beschikbaarheid 


Kaety- GoldenTabby poes 

Gereserveerd

Kyan- Shaded Golden Tabby kater

Gereserveerd

Kailah- Lilac Shaded Tabby poes

Gereserveerd


Kjell in dierbare herinneringFoto album

(Vetgedrukte week aanklikken)

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste Week

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13/15 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn begin augustus 2024. Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week


20 juni: 7 weken vandaag. En wat hebben ze het fijn bij elkaar. Leuk om te zien hoe dat allemaal door elkaar heen loopt, en speelt. Alles is interessant. Maar ook spannend. Want wat ze nog niet kennen, is nog even schrik. Maar gaat elke dag beter. Ze hebben inmiddels 3 moeders. En drinken ook bij alledrie. Dus aan aandacht geen gebrek. En hun vader is ook onwijs lief voor ze. Wil met ze spelen, en wast ze geregeld. Lief he? Livana is helaas krols geworden, dus moesten we Quinten en haar afwisselend even opsluiten in de kooi. Maar voor beide geen probleem hoor. We willen niet nog meer onverwachte nestjes. Nog een paar dagen dan kunnen ze weer bij elkaar. Nieuwe foto's bij week 8.


13 Juni: 6 weken vandaag. Omdat de kittens van Chelsea al lekker rondlopen over de vloer. Vonden we dat deze rakkers er ook wel bij konden. En dat ging natuurlijk hartstikke leuk. Wat onwennige momenten. Maar al snel begonnen ze de boel te onderzoeken. En lekker te rennen. Wat een feest. Ook de andere kittens ontvingen ze prima. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Alles speelt lekker met elkaar. Vandaag kwam er ook bezoek voor Kaety en Kyan. Ze vonden ze heel erg mooi. En zijn dan ook beide gereserveerd. Blijven lekker samen, en dat is altijd fijn. Nieuwe (mooie) foto's bij week 7.


8 juni: De optie op Kaety en Kyan is komen te vervallen. Ze zijn dus weer beschikbaar.


6 mei: 5 weken oud vandaag. Ze maken grote sprongen.  (Letterlijk) Ze zijn afgelopen week verhuisd naar een ruimere kooi. Hier kunnen ze lekker rondrennen. En hebben ze een speelhuisje om zich te verstoppen. De kittens van Chelsea lopen nu bijna de hele dag over de vloer. En zijn verhuisd voor de nacht naar een kooi daarboven. En dat gaat goed. Livana moest even wennen aan haar nieuwe verblijf. Maar haar kittens hielpen haar met wennen. Want waar zij zijn, wil mama ook zijn natuurlijk. Nu is het al weer gewoon. Het gaat dus hartstikke goed met ze. En wat zijn het toch plaatjes. We hebben ze weer even leuk in de kleine studio gezet, voor wat leuke foto's. Kijk maar eens bij week 6.


31 mei: Vandaag zijn Kaety en Kyan in optie genomen. Ze komen volgend weekend naar ze kijken.


30 mei: Vandaag tikken ze de 4 weken aan. Inmiddels lopen ze al uit het bedje. Dus hebben we het tussenwandje weggelaten. En kunnen ze nu gewoon doorlopen. En dat doen ze maar wat graag. Het spelen begint ook steeds serieuzere vormen aan te nemen. Superschattig is het natuurlijk als ze wankel weg proberen te rennen. hahaha struikelend over hun eigen pootjes. Maar met een weekje zal dat al enorm verbeterd zijn. Want vanaf nu gaat het hard. Ze zijn zo leuk. Mooie koppies. En mooie kleuren. Nieuwe foto's bij week 5.


29 mei: Afgelopen maandag kwamen ze de kittens kijken. Dat het een poesje zou worden, dat stond wel vast, maar welke. De keuze was moeilijk, maar toch ook weer niet. Het is uiteindelijk Kailah geworden. Al vonden ze Kaety ook erg leuk. Ze is dan ook gereserveerd.


23 mei: En weer een weekje verder, al weer 3 weken oud. Ze stappen al een beetje rond. En Kyan was zelfs al een aantal keren over het randje van hun bedje gekukeld. Maar de weg terug weet hij nog niet. Dus moesten we hem even helpen. Zal niet lang meer duren voor dat ze doorhebben hoe het wel moet. Want hun ontwikkeling neemt dan een sneltreinvaart. Het gaat dus hartstikke goed met dit trio. Nieuwe foto's bij week 4.


16 mei: 2 weken oud vandaag. Lekker aan het groeien alledrie. Na het drama van het verlies van Kjell moeten we proberen er weer het positieve uit te halen. En dat kan ook niet anders als we kijken naar deze 3 dikkertjes. Ze doen het prima. En ze zijn

zoooooo mooi. Echt heel goed gelukt. Deze keer heb ik ze even goed op de foto gezet, en jullie zien het wel, ze zijn supercute. Kijk dus snel bij de foto's van week 3.


12 mei: Op deze moederdag eindigde het jonge leventje van Kjell. Gister was hij niet gegroeid, en vanochtend was hij veel afgevallen. We zagen hem zwaar ademen. Dat was niet goed. In de loop van de dag zagen we hem langzaam wegglijden. Heel jammer. Begin van de avond blies hij zijn laatste adem uit. Nu zullen we nooit weten hoe mooi hij zou zijn geworden. Want wat was hij mooi. We zijn intens verdrietig, en zullen dit even moeten verwerken. We zullen hem nooit vergeten.


9 mei: 1 weekje oud vandaag. En wat gaan ze lekker. Kyan heeft 1 oog helemaal open en de andere op een kiertje. De ander vertonen ook kleine openingen. Dus die zullen wel snel volgen. Ze groeien fantastisch. En Livana is een trotse, zorgzame mama. De kittens zijn zo mooi. Heb ze even beter op de foto gezet, zodat jullie ook hun snoetje kunnen zien. Kijk maar bij week 2.


5 mei: Het gaat harstikke goed met Livana en haar kittens. Ze groeien goed. De eerste dag was ze nog wat onwennig. Maar nu is ze er niet meer bij weg te slaan.


2 mei: Vanochtend zijn de kittens van Livana geboren. In de ochtend kwam er ineens gepiep uit het kattenhuisje. En jahoor, daar lag Livana met de eerstgeborene. Gauw verplaatst naar een veilige plek in de kooi.En daar werden de andere 3 vlot achter elkaar geboren. De bevalling ging als volgt: Om 09.00u werd Kaety geboren. Een Golden Tabby poes van 82 gram, Om 09.30  Kyan, een Shaded Golden Tabby kater van 80 gram. Om 09.50u Kjell, een Black Shaded Golden kater van 80 gram. Om 10.10u Kailah, een Lilac Shaded Tabby poes van 70 gram. Voor ons weer hele nieuwe en bijzondere kleuren. We weten nog niet exact de aanduiding van de kleuren, dus gaandeweg zal dat wel beter tot de juiste aanduiding komen. En omdat mama mooie groene ogen heeft en papa oranje. Weten we niet wat de kittens zullen vererven. We gaan het weer beleven. Elke week op donderdag volgt er een update in het dagboek. Gevolgd door de foto's van die week. De foto's staan klaar in het album van week 1.