Gioya's kittens

Samenstelling en beschikbaarheid 


Liyah- Lilac poes

Beschikbaar

Lesli- Blauwe poes {paars}

Beschikbaar

Liam/Olaf- Blauwe kater

Gereserveerd

Luca- Lilac kater

Beschikbaar

Lois Blauwe poes {rood}

Beschikbaar

Laiza Blauwe poes {oranje}

Beschikbaar

Foto album

(Vetgedrukte week aanklikken)

Week 1

Week 2

Week 3

Week 4

Week 5

Week 6

Week 7

Week 8

Week 9

Week 10

Week 11

Week 12

Laatste Week

Wanneer mogen zij bezoek ontvangen en het nest verlaten


Na de geboorte gunnen wij mama en de kittens zeker 3 weken rust.Vanaf die leeftijd mag u komen kijken. Met de nadruk op kijken. Na 3 ontwormingen, volledige enting (1x) en onze goede zorgen mogen de kittens op de leeftijd van ± 13 weken ons huisje verlaten. Dit zal zijn eind Oktober /begin november 2023.  Samen met een gezonde dosis kattenkwaad, een tasje met informatie, dierenpaspoort, en een stamboom. En natuurlijk hopelijk met een berg positieve ervaringen.

Dagboek van week tot week


23 september: Wat een feest. Alles over de vloer. 8 weken oud vandaag. Het is echt oppassen met lopen, want ze zijn razendsnel. Ze vinden het prachtig, net als wij. Afgelopen week zijn alle volwassen katten weer ingeënt. Hopelijk krijgen ze hier niks van mee. Als het goed is hebben ze voldoende weerstand. Hun oogjes zijn aan het veranderen van kleur. Beetje groenig, en bruinig door elkaar. De groei zit er goed in. Lesli blijft een beetje achter in groei, maar doet het verder hartstikke goed. Zijn goed energievol als ze wakker zijn. En zo mak als ze slapen. hahaha. Een heerlijk stel boefjes bij elkaar. Nieuwe foto's bij week 9. Fijn weekend allemaal.


16 september: Alweer 7 weken oud. En wat hebben ze het gezellig met elkaar. Ze genieten van de vele momenten over de vloer. Ook Quinten heeft ontdekt dat deze kleine hummels, wel heel erg leuk zijn. Hij speelt super met ze. Ligt gezellig bij ze te slapen. Livana, ons andere nieuwe kleine kittenmeisje, vond het in het begin maar niks. En was steeds aan het blazen en grommen naar ze. Maar inmiddels heeft zij ook bvrede gesloten met ze, en speelt ook leuk met ze. Zo leuk om te zien. Komende week zullen we het tussenwandje weghalen, en kunnen ze de hele ruimte in. Dit was een soort van overgangsfase, van uit de kooi op de vloer. Dit doen we meestal de eerste week. Daarna mogen ze helemaal los. Ze vinden het geweldig. Nieuwe foto's bij week 8. Fijn weekend allemaal. Voor Liam kwam er een nieuwe naam. Hij gaat voortaan als Olaf door het leven. Ook weer helemaal leuk, het past hem wel. Inmiddels lopen ze ook al vrij rond. Dat was superspannend. Ze durfden nog niet echt ver. Terwijl de rest lag te slapen, ging Luca als eerste alvast een kijkje nemen.


9 september: Vandaag zijn ze al weer 6 weken oud. En afgelopen week gingen ze voor het eerst los over de vloer. Na wat onwennige momenten, was het al snel rennen. Wat vonden ze het leuk. Ook onze Quinten (kitten kater) vond ze meteen heel leuk. En ging gelijk met ze spelen. Dat vonden de kittens somns nog wel spannend, maar wel leuk. Quinten is dan al weer zo groot. Lekker rondracen, en heerlijk voor Gioya, dat ze nu zelf kan bepalen wanneer ze bij ze wil. Ze geniet er ook erg van. De camera bleef maar klikken. Dus ja, heel veel foto's bij week 7.


2 september: 5 weken vandaag. En ja hoor zoals voorspeld, doen ze alles in rap tempo. Ze eten allemaal vlees, en lusten dan ook graag een slobbertje kittenmelk. Maar tafelmanieren hebben ze nog niet. Ze staan met de voorpoten, of soms met alle pootjes, in de schaal met eten. Hahaha. En wat krijg je dan.....hele vieze kittens. Gioya heeft er veel werk aan om alles van hun vachtjes, snoetjes en pootjes af te likken. Op de foto's zijn de restanten hiervan nog goed te zien. Maar onwijs leuk hoe ze het doen hoor. Sommige hebben we al babybrokjes zien eten, dus ook dat gaat goed. De kattenbak is inmiddels volop in gebruik. Dat doen ze toch weer heel netjes. Soms met z'n vieren tegelijk haha. Deze keer geen geposeerde foto's, maar gewoon zoals het is. Volgende keer misschien weer. Zie week 6. Fijn weekend allemaal.


30 augustus: Vanmiddag kreeg Liam een bezoekje. Ze vonden hem meteen leuk. Maar dat is hij dan ook.....haha. Hij is gereserveerd.


26 augustus: 4 weken oud vandaag. En ze gaan nu als een speer. Van alleen maar liggen, slapen en drinken bij mama, is nu geen sprake meer. Hun ontwikkeling gaat vanaf nu in een sneltrein vaart. We hebben het wandje weggehaald, zodat ze nu gewoon vrij de ruimte in kunnen wandelen. We hebben ze laten kennismaken met de kattenbak. Al zal dat nog wel even duren voordat ze snappen waar dat voor dient. Maar......let op, 1 week verder en ze weten het hoor. Sommige hebben ook al een beetje vlees meegegeten met mama. Lekker hoor. Ze worden zooooooo leuk. En nu al zo lief. Ze op de foto zetten wordt nu wel een dingetje, omdat ze niet meer stilzitten, en steeds weg willen lopen, hahaha. Ook kunnen ze behoorlijk miauwen tijdens de fotoshoot. Iets waar Gioya wat onrustig van wordt. Maar al snel is het gedaan. En liggen ze weer veilig bij hun mama. Nieuwe foto's van ze bij week 5. Fijn weekend allemaal.


19 augustus: Vandaag zijn ze 3 weken oud. En het begint een feest te worden. Ze beginnen al wat rond te stappen. Gaan het spelen met elkaar ontdekken. En goh wat houden ze van buikie kriebelen. Superschattig. Het gaat dus heel goed met ze. De Lilacjes zijn denk ik toch fawn. Al ben ik daar nog niet 100% zeker over. Dat moet nog even groeien. Ik hou jullie op de hoogte hierover. Mocht je interesse hebben in deze kittens. Dan vinden we het fijn om even een uitleg te krijgen over de gezinssituatie. Zodat we een beetje kunnen inschatten waar deze lieverdjes naar toe gaan. Mensen die beide fulltime werken raden wij af om 1 kitten te nemen. We willen niet dat onze kittens de hele dag alleen zijn. Als er een vriendje om hun heen is, dan is dat veel leuker. Tenzij je al een kat hebt natuurlijk. Heel gezellig. Hun toffe karakter maakt hen tot een beste kameraad. We zien de reacties wel. Vanaf volgende week mogen ze ook visite ontvangen, dus. Nieuwe foto's bij week 4.


12 augustus: Vandaag zijn ze 2 weken oud. En ze gaan heel goed. Oogjes zijn open, zo ook hun oortjes. Ze kunnen al een beetje rechtop zitten. En ze zijn begonnen met tijgeren. Ze worden dan zo leuk joh. Genieten. Ook gaan ze al op hun ruggetje liggen als we ze aaien. Super ontspannen, en vinden het heerlijk. Nu al. Nieuwe foto's in het album van week 3. Alleen bij de eerste foto staat een naam. Zolang er geen nieuwe naam verschijnt, is het nog steeds hetzelfde kitten. Fijn weekend allemaal.


5 augustus: 1 week oud vandaag. Ze gaan harstikke goed, en ook Gioya doet het perfect. Goed moedertje. Dus daar is weinig tot geen zorg aan. Volgende week zullen de oogjes wel open gaan. En dan wordt het tijd voor wat portretfoto's van de kleintjes. Voor nu nog even niet. Nieuwe foto's staan in het album van week 2.


31 juli: Alles gaat goed met de kersverse mama en haar kittens. Ze groeien lekker. De beloofde foto's staan inmiddels klaar in het album van week 1.


29 juli: Vandaag is Gioya op een hele rustige manier bevallen van haar prachtige kittens. Alles ziet er goed uit. De blauwe dames hebben we voor alle zekerheid maar even een bandje om gedaan. Dit vergemakkelijkt bij het wegen, zodat we zeker weten wie we in handen hebben. Heel belangrijk. De bevalling ging als volgt......16.10u Liyah, lilac poes van 90 gram. 16.48u Lesli, blauwe poes van 87 gram, 17.15u Liam, blauwe kater van 90 gram, 17.20u Luca, lilac kater van 87 gram, 17.45u Lois, blauwe poes van 84 gram, 18.20u Laiza, blauwe poes van 85 gram. Dus in 2 uur tijd 6 kittens op de wereld gezet, zonder een centje pijn, wat een topper is Gioya. Nu afwachten of het goed blijft gaan. Moeders die een eerste nestje hebben zijn de eerste paar dagen meestal want onwennig en onrustig. Dus we duimen op een goed verloop. Elke week op zaterdag volgt er een update in het dagboek. Gevolgd door de foto's van die week. Komende dagen zal ik foto's plaatsen in het album van Week 1.